IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи Gran Lavida

Комби версията заема елементи от Audi A3 Sportback

Volkswagen представи Gran Lavida

По време на автомобилното изложение в Шанхай германската компания Volkswagen представи комби версия своя модел Lavida, носеща добавката Gran. Volkswagen Gran Lavida, също като показаната в Пекин Lavida, е предназначен изключително за клиентите на марката в Китай.
Volkswagen представи Gran Lavida
Моделът Gran Lavida е базиран на Volkswagen Jetta, предната му част е вдъхновена от Passat, а задната, която доминира със скосено стъкло - от Audi A3 Sportback.

За новия модел са предвидени същите двигатели, които се поставят на позната Lavida. Това са три бензинови двигателя с четири цилиндъра и обем 1.4, 1.6 и 2.0 литра. Последните два са атмосферни, а 1.4-литровия е от семейство TSI.
Volkswagen представи Gran Lavida
Към момента няма разпространена информация за динамичните и технически характеристики на Gran Lavida. Ясно е обаче, че автомобилът ще се произвежда и продава в Китай от Shanghai Volkswagen Automotive, в която немската компания притежава 50%-ов дял.а
Volkswagen представи Gran Lavida
Припомняме, Lavida се появи за първи път в Китай през 2008 година. Първото поколение на колата бе и първият модел на Volkswagen, предназначен специално за Китай. Той се конструира на платформата PQ34 и е с около 10 см по-къс от тогавашното поколение на Jetta. Возилото се отличава с умерен екстериор и сравнително луксозен интериор и има славата на "Малък Phaeton".

Снимки и информация: Volkswagen

0 от 500