IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ

Моделът отстъпва единствено на машините с хибридни технологии

GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ

Концернът General Motors обяви, че новият модел за пазара в Северна Америка - Chevrolet Cruze Clean Turbo Diesel, е автомобилът с най-нисък разход на гориво в САЩ.
GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ
В официалното съобщение се казва, че показателите на дизеловия Cruze са среден разход 5.11 л/100 км (46 мили на галон). Те са засечени и признати от американската агенция за защита на околната среда (EPA) и отстъпват единствено на хибридните конкуренти. През февруари, когато дизеловият Chevrolet Cruze все още се тестваше, от GM обявиха по-високи показатели – 5.6 л/100 км (42 мили на галон).

За последно GM предлагаше автомобил с дизелов двигател на пазара в САЩ през 1986 г. Това бе Chevrolet Chevette. От концерна твърдят, че новият Cruze (моделна гама 2014 г.) е снабден с най-чистият дизелов мотор, създаван някога от GM.

Агрегатът е с обем 2.0 литра, мощност 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Благодарение на това автомобилът ускорява от 0 до 60 мили в час за 8.6 секунди, като по данни на производителя с едно зареждане машината може да измине около 1126 км.

Снимка: General Motors

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    BG ( преди 11 години )
    Абе колеги, като ви слушам всеки си чете статиите както му изнася. Да приемем че хибрида харчи в реални условия с 1-2 литра по-малко, ама забравяте ли че цената му е почти двойна и за да избиеш разликата ти трябват 500000км. Ако примеме обаче че има данъчни облекчения, безплатно паркиране и т.н. то може и да стане интересно.. естествено само в големите градове в САЩ и Европа.
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Хибридният ( преди 11 години )
    Отдавна е известно че хибридите дават по-добри резултати на реалистични тестове като тоя на ЕПА. В европа обаче се толерират дизелите дори чрез теста за разход на гориво който е супер измислен с постоянни скорости и бавни ускорявания каквито на практика не съществуват в реалността. Затова никой автобомил не може да покрие разхода си мерен по европейския тест.