IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ

Моделът отстъпва единствено на машините с хибридни технологии

GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ

Концернът General Motors обяви, че новият модел за пазара в Северна Америка - Chevrolet Cruze Clean Turbo Diesel, е автомобилът с най-нисък разход на гориво в САЩ.
GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ
В официалното съобщение се казва, че показателите на дизеловия Cruze са среден разход 5.11 л/100 км (46 мили на галон). Те са засечени и признати от американската агенция за защита на околната среда (EPA) и отстъпват единствено на хибридните конкуренти. През февруари, когато дизеловият Chevrolet Cruze все още се тестваше, от GM обявиха по-високи показатели – 5.6 л/100 км (42 мили на галон).

За последно GM предлагаше автомобил с дизелов двигател на пазара в САЩ през 1986 г. Това бе Chevrolet Chevette. От концерна твърдят, че новият Cruze (моделна гама 2014 г.) е снабден с най-чистият дизелов мотор, създаван някога от GM.

Агрегатът е с обем 2.0 литра, мощност 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Благодарение на това автомобилът ускорява от 0 до 60 мили в час за 8.6 секунди, като по данни на производителя с едно зареждане машината може да измине около 1126 км.

Снимка: General Motors

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Преди да пишеш абсолютни глупости, прочети статията в АБ. А Фордът спрямо цената си наистина е икономичен. Приус е едно много голямо недоразумение, което се налага в някои точки на света заради данъчните облекчения. Когато те отпаднат обаче, ще лъсне цялата неподправена истина за автомобилите, оповаващи се и на електричество. Дизелите просто не могат да се сравняват с бензина заради по-високата си цена и необходимостта от много голям пробег.
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Щипорган Горгонзолов ( преди 11 години )
    ааа това ще размаже Трошльота дори и зад океана !
  • #10
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Мищерсиян Пуханиеско ( преди 11 години )
    Хибридчетата на Трошлйота са толкова смешни, че са направо жалки, как изобщо ги сравняват с по икономичен и по динамичен автомобил !
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бъчво,пак се изказваш неподготвен.Задвижването на споменатите от теб автомобили е предно.Та какво по-точно искаше да кажеш,че едното предно е по-добро от другото ли?***!Приус и Ярис Хибрид са дори с безстепенни СК,които са най-удобното нещо за което можеш да се сетиш.Карал ли си?едва ли иначе щеше да си на друго мнение.Сега остава да кажеш,че смотаните фордове са по-икономични и тотално ще разберем,че няма никой в кухата ти хралупа.
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    В последния брой на АБ имаше сравнение между различни задвижвания, включително Prius и Yaris Hibrid. За всеобща неизненада, най-подходящ за нормалните хора и всекидневието се оказа Фокус с бензинов еднолитров мотор и 125 к.с. За жените, каращи много малко, yaris Hibrid. Приус бе в гъбите, дори след дизелака на БМВ. Прекалено скъп, прекалено неудобен за ежедневието. Та така. Да живее бензина!
  • #7
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩМоделът отстъпва единствено на машините с хибридни технологии----------------------Мисля,че коментарите са излишни.Само и единствено европейското дизелово лоби се ослушва и наглася някой тестове да изглеждат,че дизелите са по-икономични.В реални условия дизелите харчат повече от хибридите на Тойота.Факт!
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    до: :) ( преди 11 години )
    Кой е този Приус дето струвал над 60 000 лв нов бе?Я го дай да го видим!Може да влезеш в сайта на Тойота и да видиш,че струва точно 49 000 лв НОВ и без отстъпките.Като отидеш да си го вземаш по 10% ти смъкват от цената и реално повече от 45 000 лв не струва.Само,че и 50 или 60 000 да струваше пак си заслужава цената,защото си купуваш супер модерен,икономичен и екологичен автомобил,който другите компании не предлагат.Няма коли с такова богато оборудване още в базата и да са автоматик при това.
  • #5
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Достатъчно е само VW/Audi и Hyundai да пуснат европейските си дизелови модели в САЩ и GM нямат и теоритичен шанс да им се мерят.
  • #4
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лъжат.Jetta 1.6 TDI е с 1 литър по-нисък разход.
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    - 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент- 0 до 60 мили в час за 8.6 секунди- дизеловия Cruze са среден разход 5.11 л/100 км (46 мили на галон)Какво повече иска човек? И цената няма да е кой знае колко висока... Като се има предвид, че Приуса струва над 60 000лв нов.