IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AMG не иска дизели, залага на хибриди

V12 двигателите ще бъдат на пазара още поне 5-6 години

AMG не иска дизели, залага на хибриди

AMG не иска дизели, залага на хибриди
Mercedes-Benz CLA45 AMG. Снимка: Mercedes

Спортното подразделение на Mercedes-Benz - AMG, няма да слага дизелови двигатели в своите коли. Хибридни автомобили с емблемата на AMG обаче ще има. Това заяви шефът на компанията Ола Кялениус в интервю за Edmunds.

"Не искам да отричам дизелите, но не виждам обстоятелство, което може да ни накара да започнем да ги поставяме в колите си - казва Ола Кялениус. - Дизеловите двигатели не могат да заменят модерните бензинови агрегати с директно впръскване на горивото. Просто нямат тази агресивност и чист звук. Предимството на дизелите е икономичността. Няма да се променяме заради това."

По отношение на хибридните технологии обаче шефът на AMG е на съвсем друго мнение: "Хибридите са бъдещето на автомобилите, в това число и на спортните автомобили. AMG ще предложи хибридна спортна кола когато пазарът е готов за нея. Можем да реагираме бързо, ако видим, че има интерес. Вече правим опити с хибридните модели на Mercedes-Benz".

Това вероятно няма да се случи в следващите няколко години, тъй като Кялениус поясни, че настоящите големи и мощни бензинови двигатели с 12 цилиндъра ще се предлагат още поне 5-6 години. След това германците ще заложат на двигатели с по-малък обем и по-малко цилиндри, както на хибриди.

"Работим в посока намаляване на обема и цилиндрите. Пример за това е 2.0-литровия турбо двигател с 335 к.с., който поставяме на A45 AMG и CLA45 AMG. С настоящите технологии това е максимумът, който можем да извлечем от четирицилиндров двигател с обем 2.0 литра", заяви Кялениус.

Тагове: amg
0 от 500
  • #38
    0 rate up comment 3 rate down comment
    G777 ( преди 11 години )
    NE VI GOVORQ, ZA ZDRAV DIZEL KATO 300GD ILI 300TD, GOVORQ VI ZA NOVO POKOLENIE DIZEL KOITO DA SE DOBLIJAVA PO DINAMIKA S DIZELITE NA BMW,NE E NORMALNO NAI MOSHNIA 3000CM DIZEL NA MERCEDES DA E 265 KONQ A NA BMW OT SUSHTATA KUBATURA DA VADQT 381 I SEGA SHTE PUSNAT OT SUSHTATA KUBATURA DVIGATEL S NAD 420 KONQ.DA NE GOVORIM CHE BMW OT 2000CM VADQT 220 KONQ A MERCEDES S TEXNIA 2.2 EDVAM VADQT 200 KONQ.TOVA IMAM PREDVID CHE MERCEDES OT TAZI GLEDNA TOCHNO IZOSTAVAT ZNACHITELNO.
  • #37
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Аман от олиго*рени ( преди 11 години )
    Ей,аман от мало*мници!Статията е за Mercedes,и то за AMG!Какви простотии плямпате,къде се отнесохте?BMW,Toyota и т.н....Абе,шеме*яци!Изчезнете оттук с вашите инфантилни приказки,монитора ми се умори от вас!
  • #36
    0 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    в последното АутоБилд тестваха хибриди, дизели и други ... виж резултатите. за мен да споря с теб стана безинтересно.
  • #35
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    По-добре потърси бившето ПРП до квартал Кармен и ела да те повозя в багажника на Мерцедеса, бухльо! :)
  • #34
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще дойда в квартал "Кармен" да те намеря и да ме повозиш във виртуалното си БМВ ***.
  • #33
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ами ела да те повозя, че да видиш! Колата в града гори под 10/100, понеже не може да се хване. Всеки ден баща ми пътува от вилата си до Казанлък, кара малко в града и разхода е на 6.9 в момента. Това, откакто е купена колата. Вярно, повечето е извън градско при него, но колата гори под 10/100. Не виждам какви единици съм изтървал. По-скоро теб са те изтървали като малък на главата ти и имаш проблем с мисленето. Ела да те повозя, да видиш, ако искаш и от пълен до пълен резервоар, както искаш!!!
  • #32
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до: бавареца ( преди 11 години )
    Дори с телевизора да си говориш ще се окаже,че и той е по-умен от теб.Какво казваш е едно,а действителността е съвсем друга.Нито си се казвал,нито си карал хибрид,че да се правиш на толкова компетентен.Питай ти когото и каквото си искаш.Аз давам само фактите,такива,каквито са.
  • #31
    3 rate up comment 5 rate down comment
    до: Triforce ( преди 11 години )
    Най-вероятно това което говориш е така,но си пропуснал да споменеш по една единица пред разхода,който даваш.По-вероятно е да е било 16,6-16,7/100,отколкото мечтания за всеки БМВист разход с който се опитваш да излъжеш хората тук.
  • #30
    1 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    анонимен, вземи си сложи един ник за да знам че си говоря с някой, а не с телевизора. казах то какви са предимствата на хибридите - и шефа на тойота ще ти каже същото. нямам намерение да карам хибрид ... за сега. това не ми пречи да знам какво говоря. а с последните ти мнениея - много бутна нивото. питай го тоя дето лъже че приус гори 7л при 150км/ч - с колко оборота се върти двигателя при тая скорост и ще разбереш какво ти говоря.
  • #29
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    ! Колата я купува НОВА от Бова Кар! Отиват до КАТ, регистрират и се връщат. След това по магистралата 170 км/ч. След това от Карнобат към Казанлък нямаше много коли и имаше яко каране - над 120 км/ч. На борд компютъра пише 6.6 или 6.7, вече не помня. Дори да е 7/100, Приус при такова каране, над 200 километра ще даде по-висок разход! Кое не разбра? Ходи си там при нощните птици и не се опитвай да се правиш на умен!