IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска конкурент на McLaren P1, LaFerrari и Porsche 918 Spyder

Audi Scorpion ще има на 700 к.с., доставени от дизел-електрически агрегат

Audi пуска конкурент на McLaren P1, LaFerrari и Porsche 918 Spyder

Новият дизелово-хибриден суперавтомобил на Audi, разработван под кодовото название Scorpion, ще получи агрегат с обща мощност над 700 к.с. Това съобщи изданието Car & Driver, което се позовава на собствени източници.
Audi Scorpion ще има над 700 к.с.
В новия модел ще бъдат използвани технологии, разработени от германската компания за участие в маратонските серии "Льо Ман". Суперколата ще бъде построена на базата на прототипа R18 e-tron, с който отборът на Audi през 2012 г. спечели световните серии за издържливост (WEC).

Scorpion ще има карбонов монокок, усилен с елементи от алуминий. От алуминий ще бъде и окачването, а аеродинамиката на каросерията е пригодена, за гарантира на колата скорости от над 320 км/ч.

В хибридния агрегат ще влязат 6-цилиндров, 3.7 литров дизелов мотор с мощност от 600 к.с., както и електромотор, доставящ още 100 к.с. Дизелът ще задвижва задните колела, а електромоторът - предните. Трансмисия е 7-степенна роботизирана с двойно сцепление.

Освен това моделът ще получи специален маховик, който "ще събира" кинетичната енергия при спиране и ще я предава на електромотора.

Очаква се серийната версия на Audi Scorpion да се появи през 2016-2017 г. Моделът ще трябва да се конкурира с McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder, като цената му ще бъде около $1 млн.

Очаква се германската компания за пусне в производство 333 суперколи, като направи в случаите с R8 GT и A1 quattro.

Снимка: Car & Driver

Тагове: audi scorpion
0 от 500
  • #65
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я се разрови в интернет и виж къде бяха предните два кръга,няма да ти давам жокери.
  • #64
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кои предни състезания? Тази година Тойота нямат нито една победа, какви победи на Тойота сънуваш? за миналата имат само 3 победи и то само когато от Ауди са имали проблеми. Те дори вчера имаха проблеми. Самия факт че първия автомобил на Ауди счупи полуоската на хибридното си устройство и кара в продължение на 1 час без хибридна система разчитайки само на дизеловия си двигател и въпреки че от първи финишира втори все пак беше затворил Тойотите с обиколка и половина. Пълен смях са Тойота.
  • #63
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде бяха фенчетата на предните две състезания в които АВДИ завърши на няколко обиколки след хибрида на Тойота?Защо тогава се скриха в дупките си и сега плахо изпълзяват.Нормално беше новия модел на Авди срещу стария на Тойота.Но следващото състезание нали се сещате пръдливия немски *** ще го сложат там където е мястото му.
  • #62
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #61
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бе незнам какво е измама, ама хибридните Аудита се гавряд с хибридните Тойоти в Сериите Льо Ман, Туарега мачкаше на Дакар, ФВ Поло Р в момента гази във WRC. Тойота може само да гълта огризките и да продава на соц.слабите. Най-продаван модел? Корола естествено а какво е королата? Ето какво.Можем да си представим колко по-зле ще са нещата при Аурис,Ярис и Ай Го.
  • #60
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всичко на което пише VW е 100 процента измама.Пазете се.
  • #59
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    След 1-2 години няма да има и следа от тази селско-*** фирма,в момента баба Меркел налива парите от данъците на немците тук.Очакват се за бъдеще големи скандали.
  • #58
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всички се правят на номер 1 и накрая като си преброят паричките Азиатците винаги са номер1.
  • #57
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абсолютно по пътя на Нокия,сто години голямото изхфърляне и накрая се оказа най жалката нещастна фирмичка,поредната европейска измама.
  • #56
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Поредния напън на ВАГ преди окончателния фалит.