IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Марк няма да помага на Фетел в оставащите състезания

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Раздялата между Марк Уебър и тима на Red Bull във Формула 1 ще стане факт в края на сезона. Договорът на австралиеца изтича, но каквото и да стане, той няма да го продължи.
Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона
Уебър е в конфликт със съотборника си Себастиян Фетел, който не се подчини на заповедите от бокса и го задмина в края на Гран при на Малайзия миналата неделя. След състезанието австралийският пилот заяви, че е обиден и обмисля да напусне Формула 1 веднага. Малко по-късно баща му – Алън Уебър, обяви, че Марк ще кара в следващото състезание – Гран при на Китай.

Мениджърът на Уебър – Флавио Бриаторе, потвърди предстоящата раздяла с тима. Според него отношенията между Марк и Фетел са напълно разрушени, и двамата вече ще бъдат врагове на пистата.

„Те си остават професионалисти, които ще се борят за победата на пистата. Само че, Марк при никакви обстоятелства няма да помага на Себастиян, а съм убеден, че и обратното няма как да се случи. От това губи Red Bull и печели големият конкурент за титлата - Ferrari”, обясни Бриаторе.

Бившият шеф на тима на Beneton допълни, че в отбора на Red Bull шефът е един и това е Фетел, който прави каквото си иска. Според Бриаторе, след като Фетел е задминал Уебър в Малайзия, е трябвало шефът на Red Bull Кристиян Хорнер да му нареди отново да си разменят позициите.

„Това показва, че Хорнер не става за тази длъжност. Самият факт, че той не излезе на стълбичката на награждаването след първата двойна победа на тима му, доказва, че е по-слаб от останалите шефове на отбори. А тези неща във Формула 1 оказват голямо влияние”, допълни Бриаторе.

Снимка: gpupdate

Тагове: red bull
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уебър няма да липсва на никого! За 10 год. във F1 ще се запомни само с това,че удари Фетел ,когато последния го изпреварваше и почти във всички съзтезания му е пречил!Какви са му успехите и с какво ще се запомни!? Не може да преживее,че младият Себ със същата техника е трикратен Шампион и влиза в директни борби с всеки - и Алонсо,и Хам,и Бътън,и с Уебър,докато последният се "състезава" само със съотборника си.
  • #8
    15 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 11 години )
    До Анонимен.Не са договорки,а пестене на гуми и гориво,защото печеленето на ОТБОРНИЯ ШАМПИОНАТ носи ЛУДИ пари и отборите си правят дългогодишни сметки.Фетел е я тук,я там а Ред Бул мислят и за продължаване на финансовото си състояние.Мислят и за отбора!-там са стотици заплати!!!Никога не съм харесвал Фетел,защото когато губеше все мрънкаше,че някой го е засекъл И НАКРАЯ СЕ РАЗКРИ ХАРАКТЕРА МУ.И Нико беше по бърз от Хамилтън,но послуша отбора си и това го призна и Хамилтън.Сега когато заповедите са официално разрешени,всеки отбор преценява за рисковете и печалбите.Ами ако бяха се блъснали Фетел и Уебър както го направиха веднъж,колко точки щяха да вземат ?
  • #7
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    До сега тези работи ставаха доста скришно. Обаче от миналата неделя излезе всичко на яве за каква помия става на въпрос в момента в формула 1. Така е се пак си отбор ама пече ли най-бързия не най-достония. Пълни глупости направо пълна отврат просто трябва да забранят връзката с болида от бокса. Единствената ку..ва май е улебър, защото не можа да издържи на темпото на фетел, а колата му беше с по голям ресурс. За алонсо съм но просто това беше пълна отврат което се случи.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Eeee Eдин ( преди 11 години )
    За, шефовете на Red Bull/F1....
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Ferrari-ст ( преди 11 години )
    Red Bull, мълчат защото, Фетел ще отиде във Ferrari, което не им прави чест! Не харесвам Германеца, като човек!!!
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Само че има един лаф: "който плаща, поръчва музиката", така че когато шефа ти каже нещо и ти не го изпълниш си хващаш пътя. Ако това не беше Фетел, а някой новак, тва щеше да му е последния сезон във Ф1.
  • #3
    10 rate up comment 15 rate down comment
    мун_чо ( преди 11 години )
    Леко смешно беше първата заповед от бокса в ред бул да бъде насочена към Фетел. Също и драскачите много бързо забравиха как Уебър се скъса да пречи на Фетел миналата година докато той се бореше за шампионата. Уебър да си събира парцалите и да се разкарва по-бързо!
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не харесвам Фетел, но Ф-1 е състезание все пак.Ако ще печелят договорките , а не това кой е по-бързия пилот за какъв феър плей говорим въобще.Направо да ги закриват или да обявяват резултата предварително.
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Eeee Eдин ( преди 11 години )
    Марк, изпей им песента, на групата "Сребърни Криле", К..и сбогом .......