IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Марк няма да помага на Фетел в оставащите състезания

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Раздялата между Марк Уебър и тима на Red Bull във Формула 1 ще стане факт в края на сезона. Договорът на австралиеца изтича, но каквото и да стане, той няма да го продължи.
Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона
Уебър е в конфликт със съотборника си Себастиян Фетел, който не се подчини на заповедите от бокса и го задмина в края на Гран при на Малайзия миналата неделя. След състезанието австралийският пилот заяви, че е обиден и обмисля да напусне Формула 1 веднага. Малко по-късно баща му – Алън Уебър, обяви, че Марк ще кара в следващото състезание – Гран при на Китай.

Мениджърът на Уебър – Флавио Бриаторе, потвърди предстоящата раздяла с тима. Според него отношенията между Марк и Фетел са напълно разрушени, и двамата вече ще бъдат врагове на пистата.

„Те си остават професионалисти, които ще се борят за победата на пистата. Само че, Марк при никакви обстоятелства няма да помага на Себастиян, а съм убеден, че и обратното няма как да се случи. От това губи Red Bull и печели големият конкурент за титлата - Ferrari”, обясни Бриаторе.

Бившият шеф на тима на Beneton допълни, че в отбора на Red Bull шефът е един и това е Фетел, който прави каквото си иска. Според Бриаторе, след като Фетел е задминал Уебър в Малайзия, е трябвало шефът на Red Bull Кристиян Хорнер да му нареди отново да си разменят позициите.

„Това показва, че Хорнер не става за тази длъжност. Самият факт, че той не излезе на стълбичката на награждаването след първата двойна победа на тима му, доказва, че е по-слаб от останалите шефове на отбори. А тези неща във Формула 1 оказват голямо влияние”, допълни Бриаторе.

Снимка: gpupdate

Тагове: red bull
0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Също и Култард и Вилньов. Шумахерци не ми липсват.
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде са сега състезатели като Ървайн, Монтоя и Барикело?
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Заради такива като Фетел, Алонсо и Хамилтън от години не следя Формула 1.
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 11 години )
    Пич, попрочети малко за историята на Ф1.Заповеди е имало ВИНАГИ. Дори в Макларън.Остави реториката на шефовете отпреди време, когато искаха да лъскат имидж на гърба на Ферари.
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ?!?!? ( преди 11 години )
    "Мениджърът на Уебър Флавио Бриаторе..." тоя измамник дори станал и мениджър?!!?!
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до RoadRunner ( преди 11 години )
    Пич, не можеш да ме убедиш , че по времето на Сена и *** , когато бяха съотборници е имало заповеди от бокса. По времето на Фанджо не е имало радио-връзка с пилотите. Комуникацията е била с табла на старт-финала.не мога да си го помисля и дори Рон Денис да каже на Сена(***) , че трябва да остави ***(Сена) да спечели:)))))Ако въобще си гледал F1 по него време.
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На 43.години съм, смятай от кога гледам и чета!
  • #22
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Бенетон ( преди 11 години )
    Преди Шумахер, Ферари 21 години нямаха шампион, ти ми говориш, че Формула 1 се крепяла на Ферари?! Ако гледаш състезанията от 2000 година насам, мога и да се съглася отчасти :-D :-D :-D
  • #21
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    F1. се крепи от FERRARI, ако те си тръгнат заради интригите ,НИКОЙ няма да ги погледне!лимонада=Red Bull, уточнявам за;(До по долния)
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До по долния ( преди 11 години )
    Доста некоректно изказване от твоя страна да кажеш, че другите отбори били боза. Ами ако е така нека само ферарита да карат там