IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Марк няма да помага на Фетел в оставащите състезания

Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона

Раздялата между Марк Уебър и тима на Red Bull във Формула 1 ще стане факт в края на сезона. Договорът на австралиеца изтича, но каквото и да стане, той няма да го продължи.
Red Bull и Уебър се разделят в края на сезона
Уебър е в конфликт със съотборника си Себастиян Фетел, който не се подчини на заповедите от бокса и го задмина в края на Гран при на Малайзия миналата неделя. След състезанието австралийският пилот заяви, че е обиден и обмисля да напусне Формула 1 веднага. Малко по-късно баща му – Алън Уебър, обяви, че Марк ще кара в следващото състезание – Гран при на Китай.

Мениджърът на Уебър – Флавио Бриаторе, потвърди предстоящата раздяла с тима. Според него отношенията между Марк и Фетел са напълно разрушени, и двамата вече ще бъдат врагове на пистата.

„Те си остават професионалисти, които ще се борят за победата на пистата. Само че, Марк при никакви обстоятелства няма да помага на Себастиян, а съм убеден, че и обратното няма как да се случи. От това губи Red Bull и печели големият конкурент за титлата - Ferrari”, обясни Бриаторе.

Бившият шеф на тима на Beneton допълни, че в отбора на Red Bull шефът е един и това е Фетел, който прави каквото си иска. Според Бриаторе, след като Фетел е задминал Уебър в Малайзия, е трябвало шефът на Red Bull Кристиян Хорнер да му нареди отново да си разменят позициите.

„Това показва, че Хорнер не става за тази длъжност. Самият факт, че той не излезе на стълбичката на награждаването след първата двойна победа на тима му, доказва, че е по-слаб от останалите шефове на отбори. А тези неща във Формула 1 оказват голямо влияние”, допълни Бриаторе.

Снимка: gpupdate

Тагове: red bull
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    състезател ( преди 11 години )
    Аз ли нещо не разбирам, вярно че не гледам Формула от над 10 години, но къде е състезателният дух? Защо изобщо трябва да се пускат да се изпреварват? На всичкото отгоре се бил разсърдил и щял да напуска защото го бил изпреварил!! Наистина не разбирам накъде върви този, както и много други спортове! Това е жалко.
  • #18
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    FERRARI е била, Е, и ще бъде..... това е ИКОНА на автомобилите, и спорта! Другото е просто, ЛИМОНАДА!!
  • #17
    5 rate up comment 9 rate down comment
    F1 ( преди 11 години )
    Шапка му свалям на Фетел за това, че не послуша заповедите от бокса! Формула 1 затова върви само надолу, защото вече от първите състезания се дават безумни заповеди и наставления, разбирам да е последен кръг и да се борят за титлата, а то пълна простотия, след като е по-бърз Фетел, нормално е да го изпревари, това е спорт, а не театър!
  • #16
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Христо до Анонимен ( преди 11 години )
    Не се излагай, три пъти последователно световен шампион не се става незаслужено и при съмнителни обстоятелства! Фетел може да е всякакъв, но има силен характер и уникален талант, скоро такъв пилот във Формула 1 не е имало! Такъв беше и Шумахер, заради когото любимия ти отбор Ferarri е това, което е в момента.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ок, Коста.....поздрава ми беше чиста шега, и показва МОЕТО отношение към Лимонадата, и то заслужено!
  • #14
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    До първия коментатор.Ще се въздържа да коментирам Ред Бул и само ще направя едно уточнение.Песента е на Здравко Чолич и се казва "Пусти моду" - остави модата. Онова дето го разбират българите като сбогуване, всъщност означава "Къде бих /отишъл/ с тебе.
  • #13
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Фетел всеки път става НЕЗАСЛУЖЕНО шампион, с интриги и СЪМНИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА... мишка!!Единствения велик отбор е FERRARI !!
  • #12
    15 rate up comment 3 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Хахахах "ако се блъснат блъсна ако не победа". Това да не ти някоя селска кошия бе. Тука става дума за спонсори, реклама,отборно класиране и т.н. - с две думи милиони долари. Нареждания от отборите винаги е имало още от времето на Фанджио и винаги ще има. А Фетел е добре да се замисли дали щеше да е 3-крате шампион ако не караше за Ред Бул. Проблема на Формулата е че карат пишлемета на по 20 години, дето се мислят за голямата работа и се самозабравят!
  • #11
    18 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Марк трябваше отдавна да се махне от този отбор, който съвсем явно го прецаква. Сезонът в който Фетел спечели първата си титла, тогава Марк заслужаваше титлата, но в последните състезания се издъни. Дори след финала Фетел не осъзнаваше какво е станало, че е шампион. Оттогава нещата за Марк тръгнаха надолу. С последната заповед точно от бокса направиха от Фетел победител. Да наредиш болидите да намалят темпото и само единия пилот да се съобрази си е точно подпомагане на Фетел от бокса!
  • #10
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това е риска на спорта ако се блъснат блъсна ако не победа. За гумите какво да го пазят ще ги сложат на следващото състезание или пък ще ги продадат на някой отбор или на бай ти кольо дето кара формулата на селския стадион. 50 литра гориво мислиш ли ще ги оправи? На фона на милионите които някой път буквално се прахосват. Спор няма че трябва да има заповеди от бокса, но не и такива. Фетел е мранкало така е! И не се знае дали е нямало някаква договорка между шефовете повреме на битката между Ф,М