IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи седаните A3 и S3

Излизат на пазара през лятото

Audi представи седаните A3 и S3

Audi представи седаните A3 и S3
Немската марка Audi разкри напълно версията седан на модела A3, както и неговата спортна модификация S3. И двата модела ще стъпят на пазарите в Европа това лято.

Седаните са базирани на вече познатите хечбек модели A3 и S3, но се отличават с по-голям багажник и леко променени размери. A3 Sedan / S3 Sedan има дължина 4,46 метра, широчина 1,80 метра, височина 1,42 метра и междуосие 2,64 метра, което го прави с 11 мм по-широк и с 9 мм по-нисък от хечбека. Обемът на багажника пък достига 425 литра. Казано иначе, A3 Sedan / S3 Sedan имат почти същите размери като оригиналното А4 Sedan, представено за първи път преди около 2 десетилетия.

Що се отнася до дизайна, той е типичен за последните модели на Audi и почти не се различава от показаната през 2011 година концепция, носеща същото име. Салонът е аналогичен с този при хечбек версиите, като предлага материали с високо качество и редица високотехнологични опции. Спортната версия S3 sedan се отличава с монтиран на багажника спойлер, различни брони, познатите алуминиеви капаци на страничните отгледа, по-широки арки на калниците и спортно окачване, снижаващо просвета с 25 мм.
Audi представи седаните A3 и S3
В Европа Audi A3 Sedan ще се предлага с избор от 3 четирицилиндрови двигателя - бензиновите 1.4 TFSI и 1.8 TFSI, и дизеловия 2.0 TDI.

С най-малкия мотор, който доставя 140 к.с. и 250 Нм, возилото има ускорение от място до 100 км/час за 8.4 секунди. Максималната скорост на движение е 217 км/час. А благодарение на системата за деактивация на два от цилиндрите при ниско натоварване, автомобилът има среден разход на бензин от 4.7 л/100 км, сочи информацията от Audi.

A3 Sedan 1.8 TFSI доставя 180 к.с. и 250 Нм, ускорява от място до 100 км/час за 7.3 секунди и изразходва средно 5.6 л/100 км. Максималната скорост на движение е 235 км/час.

Дизеловата модификация разполага със 150 к.с. и 320 Нм, като изразходва средно 4.1 литра на 100 км. пробег. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема 8.7 секунди, а максималната скорост на движение достига 220 км/час.

В зависимост от двигателя, немците предлагат ръчна трансмисия с шест предавки или автоматик с два съединителя S tronic.
Audi представи седаните A3 и S3
Спортната модификация S3 Sedan, също като S3 и S3 Sportback, е оборудвана с 2.0-литров TFSI агрегат, генериращ 300 к.с. и 380 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема 4.9 секунди, когато автомобилът е оборудван със S tronic, или 5.3 секунди - с ръчна трансмисия. Максималната скорост на движение и при двете версии е 250 км/час, а средното потребление на гориво 7.0 л/100 км.

0 от 500
  • #82
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Sheldon Cooper ( преди 11 години )
    Харесването на една кола или марка е строго субективно и когато някой си натрапва мнението, че не тази, а онази е по-добра си е чисто и просто селско заяждане. Като ще критикувате, поне да е градивно - а не "ауе тойота по яка щот мноо здрава и най убавата щот мноо яка и мноо здрава и сички други да го духат"
  • #81
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до Трошльота ( преди 11 години )
    Много ми е интересно да разбера какъв премиум немски автомобил карате и ти и г-н Германия. И само една вметка, Хонда избчгвайте да я вкарвате в изречения като "...по-бедните хора, които нямат кой знае какви претенции към двигатели..." защото се излагате МНОГО.
  • #80
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    неможе брат,да се мериш с мене.ако имаше мозък щеше да харесваш немско
  • #79
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Лапам до припадък циците на жена ти докато те няма, заедно с жена ми, а тя дава на всякъде, по-всяко време,на пич като мен. Правя Германски шпакли на японски девици каращи тоиотки.след което те стават фенове на немското.
  • #78
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Да *** *** е бизнес ,така че хахото дето се има за мене може да му дам да опита.моля заповядаи .
  • #77
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Търговец на вино купи последния Lexus LFA,след пиянска седмица.Двигателят на Lexus LFA е създаден в сътрудничество с Yamaha,защото тоиота няма специалисти за тази работа.другия спортен модел на скучноватата японска марка е изцяло разработен от субару.и докато фв залагат на платформи,японските производители си менкат цели коли.само сменят емблемите .
  • #76
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Трошльота ( преди 11 години )
    Тойота, Хонда и пр. е за по-бедните хора, които нямат кой знае какви претенции към двигатели и дизайн (това последното никога няма да го разбера - как пък една красива Тойота не направиха. Последната Дачия, колкото и скапана е 100 пъти по-красива от всякаква Тойота). Немските премиум марки от друга страна са за различни категория купувачи и е глуповато да се сравняват с японците. Ама за селяка е типично да си хвали неговото - и 30 год. хонда да има ще изкара Хонда на великата марка на вселената
  • #75
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Germany ( преди 48 секунди )Обичам да ме любят гол ,и червенокоси,мадами.с ауди а 3.
  • #74
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Анонимен ( преди 2 минути )Даммм и китайците ви правят рекламации на немските премиуми защото са свръхтехнологични машини! Паххахаха -затвори си устата че мерише.или пръдна.
  • #73
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Анонимен ( преди 3 минути )Най-хубавата платформа на Ауди е тази, която го извозва за скрап. И по-добре колкото се може по-рано! -А НАИ ХУБАВАТА ПЛАТФОРМА ЗА ТЕБЕ Е НА ЛИНЕИКАТА ФВ ДЕТО ЩЕ ЗАКАРА В ПСИХОТО,ПОЩУРЯЛ ОТ ЯД.