IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи седаните A3 и S3

Излизат на пазара през лятото

Audi представи седаните A3 и S3

Audi представи седаните A3 и S3
Немската марка Audi разкри напълно версията седан на модела A3, както и неговата спортна модификация S3. И двата модела ще стъпят на пазарите в Европа това лято.

Седаните са базирани на вече познатите хечбек модели A3 и S3, но се отличават с по-голям багажник и леко променени размери. A3 Sedan / S3 Sedan има дължина 4,46 метра, широчина 1,80 метра, височина 1,42 метра и междуосие 2,64 метра, което го прави с 11 мм по-широк и с 9 мм по-нисък от хечбека. Обемът на багажника пък достига 425 литра. Казано иначе, A3 Sedan / S3 Sedan имат почти същите размери като оригиналното А4 Sedan, представено за първи път преди около 2 десетилетия.

Що се отнася до дизайна, той е типичен за последните модели на Audi и почти не се различава от показаната през 2011 година концепция, носеща същото име. Салонът е аналогичен с този при хечбек версиите, като предлага материали с високо качество и редица високотехнологични опции. Спортната версия S3 sedan се отличава с монтиран на багажника спойлер, различни брони, познатите алуминиеви капаци на страничните отгледа, по-широки арки на калниците и спортно окачване, снижаващо просвета с 25 мм.
Audi представи седаните A3 и S3
В Европа Audi A3 Sedan ще се предлага с избор от 3 четирицилиндрови двигателя - бензиновите 1.4 TFSI и 1.8 TFSI, и дизеловия 2.0 TDI.

С най-малкия мотор, който доставя 140 к.с. и 250 Нм, возилото има ускорение от място до 100 км/час за 8.4 секунди. Максималната скорост на движение е 217 км/час. А благодарение на системата за деактивация на два от цилиндрите при ниско натоварване, автомобилът има среден разход на бензин от 4.7 л/100 км, сочи информацията от Audi.

A3 Sedan 1.8 TFSI доставя 180 к.с. и 250 Нм, ускорява от място до 100 км/час за 7.3 секунди и изразходва средно 5.6 л/100 км. Максималната скорост на движение е 235 км/час.

Дизеловата модификация разполага със 150 к.с. и 320 Нм, като изразходва средно 4.1 литра на 100 км. пробег. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема 8.7 секунди, а максималната скорост на движение достига 220 км/час.

В зависимост от двигателя, немците предлагат ръчна трансмисия с шест предавки или автоматик с два съединителя S tronic.
Audi представи седаните A3 и S3
Спортната модификация S3 Sedan, също като S3 и S3 Sportback, е оборудвана с 2.0-литров TFSI агрегат, генериращ 300 к.с. и 380 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема 4.9 секунди, когато автомобилът е оборудван със S tronic, или 5.3 секунди - с ръчна трансмисия. Максималната скорост на движение и при двете версии е 250 км/час, а средното потребление на гориво 7.0 л/100 км.

0 от 500
  • #52
    6 rate up comment 1 rate down comment
    кики ( преди 11 години )
    до A8W12 доста трудничко ги направи големият кораб.Това клипче се върти от доста време в нета и доста се съмнявам че аудито е твое.
  • #51
    3 rate up comment 3 rate down comment
    кики ( преди 11 години )
    Спиди,на теб май татко ти е разказал за пионерчетата,а в "часът на мама" можеш да пратиш майка си, за да може евентуално някой от психолозите на предаването да и препоръчат какви лекарства да ти дава,за да спинкаш по- спокойно и да не бълнуваш за разни тоалетни.
  • #50
    3 rate up comment 5 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    ТОЛКОВА ВДИГАМ АЗ С МОЙТО СЧУПЕНО АУДИ:
  • #49
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не съм Дошо, но само искам да кажа, че 20 годишен Сивик в една нормална държава тепърва преполовява жизнения си цикъл. Колите са достатъчно надеждни за да са предпочитаният модел за първа рожба на начинаещи шофьори, които издевателстват над тях по особено жесток начин и това почти винаги без никакви механични последици. А тук не виждам някой да кара Ауди 80, уж на родна земя, уж родна кола, няма ги! Дефицит!
  • #48
    7 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Ето още един дилетант , той се казва "кики"..колата му е скучна ...я по-добре пиши в часът на мама..поне ще е твоята тема...а на училище сме били пионерчета..ти знаеш ли за това..
  • #47
    3 rate up comment 8 rate down comment
    кики ( преди 11 години )
    Германче,айде бегай на училище,че още не знаеш кога се пише с Й.А ако това едоразумение толкова много ти харесва, "викай" си го довечера с десната ръчичка под юрганчето вместо някоя по-засукана съученичка,и гледа мама или тати да не те хванат.Иначе колата е доста скучна и отвън и отвътре
  • #46
    4 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Колата е убииствено красива , прилича на масивен мечок , магистрален мародер...точно така се прави автомобил , явно обаче офис дилетанчетата им е много груба...все пак те са нежни душички или с други думи те са "храна за хищниците"..добре че имаме общество и закони , само не мога да разбера кво се мешат между шамарите...ти го пуснеш на масата то се качи отгоре...
  • #45
    6 rate up comment 4 rate down comment
    трой ( преди 11 години )
    Красавица е
  • #44
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Анонимен ( преди 1 минута )Този път добре са маскирали Шкодата и малко се затрудних,докато е позная.Браво Ауди,царе сте на измамите! -сам виждаш какви щуротии виждаш ,като си прекратиш медикаментите.недеи за твое добро е.
  • #43
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    а и рапида,скъпи дошо е по-хубав от която и да е далекоизточна "мечта".сещаи се за моделите нагоре...ако има с какво да се сетиш де.