IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите двигатели на света

Мотори, които поразяват не само с мощност, но и с външен вид

Най-красивите двигатели на света

Някои суперколи правят впечатление с прозрачния си капак на двигателя. Самият мотор също предизвиква завистливи погледи със своите форми и излъчване на мощ. Ето едно предложение за петте най-красиви автомобилни двигателя на света. Всички те са от спортни машини и действително изглеждат фантастично.

5. BMW 6 Series
Най-красивите двигатели на света
BMW продължава да поставя на своите автомобили 6-цилиндрови мотори с редово разположение на цилиндрите вместо V-образни агрегати, към каквито са се насочили повечето от производителите.
Най-красивите двигатели на света
Този 6-цилиндров мотор с двойно турбо и мощност от 320 к.с., които се постигат при 5800 об/мин., украсява допълнително и без това прекрасното купе 6-Series.

4. Audi R8 V10

Най-красивите двигатели на света
Audi R8 е двуместна спорта кола със средно разположен двигател и система за задвижване на четирите колела quattro. Машината се появява през 2006 г. и се превръща в триумф за Audi, като и до ден-днешен продължава да се доказва успешно на пистата. При това в тежки състезания като "24 часа на Льо Ман".
Най-красивите двигатели на света
Суперколата може да бъде поръчана с 3 различни силови агрегата. V8 има обем 4.2 литра и мощност 430 к.с., а максималният въртящ момент е 430 Нм. Има и две версии на V10 с обем 5.2 литра, които развиват съответно 525 к.с. и 550 к.с. Най-мощният - версията plus (на снимката) ускорява от 0 до 100 км/час за само 3.5 сек.

3. Shelby GT500 V8
Най-красивите двигатели на света
Двигателят V8 на Shelby GT500 се предлага при най-мощната версия на масъл-кара Ford Mustang. Няма как да се отрече, че този агрегат наистина прави огромно впечатление с вида си и най-вече със стила, който излъчва.
Най-красивите двигатели на света
Моторът е с обем 5.8 литра и почти целият е направен от алуминий. Мощността на двигателя достига 662 к.с., а максималният въртящ момент - 856 Нм. Според производителите - подразделението Special Vehicle Team (SVT), това е най-мощният сериен V8 двигател в света

2. Bugatti Veyron W16
Най-красивите двигатели на света
На два пъти повече цилиндри разчита една от най-бързите серийни суперколи на планетата - Bugatti Veyron. Двигателят W16 (между другото Volkswagen, който е собственик на марката марка Bugatti, в момента е единственият производител на W16 в света) се състои от два V-образни, 8-цилиндрови мотора.
Най-красивите двигатели на света
Дължината на агрегата е 71 см, а теглото - около 400 кг. Максималната мощност от 1001 к.с. се постига при 6000 об/мин., а максималният въртящ момент - 1250 Нм в диапазона от 2200 до 5500 об/мин. Този двигател има и версия с 1200 к.с.

1. Ferrari F12 Berlinetta

Най-красивите двигатели на света
По-голямо от всички не означава задължително по-красиво от всички. А както е известно, най-големите ценители на красотата сред автомобилните производители са италианците. И най-вече Ferrari.
Най-красивите двигатели на света
Прекрасен със своята агресивност е атмосферният V12 във Ferrari F12 Berlinetta. Неговият обем е 6.3 литра, а мощността му е 740 к.с. Това е един от най-мощните двигатели в моделната линия на Ferrari.

Снимки и информация: Autonews

0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам на господин хейтър, който се е изказал първи, какви са му критерийте за "недоразумение", обаче дори като надеждност на немските само като им се каже Хонда и трябва да нежеждат глава. А щом става дума за красота смятам, че е смешно да сравняват корите на двигателите; коя била по-красива... Потази логика Lexus LF-A превъзхожда този на Шелби и БМВ като вид.
  • #6
    16 rate up comment 4 rate down comment
    cry ( преди 11 години )
    Първия двигател обаче е много грозен. Трябва да се дисквалифицира. Другите са готини.
  • #5
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не виждам нищо особенно в двигателя на Шелби. Повечето европейски и японски двигатели слагат капаци, които създават един доста по приятен вид на мотора. Двигателя на шелбито повече прилича на прясно нафтиран двигател на ЗИЛ 131. Които са ходили в казарма се сещат какво имам предвид.
  • #4
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Кума Лиса-чики рики ( преди 11 години )
    НАЙ-КРАСИВИЯ ДВИГАТЕЛ на света, ще си остане Alfa Romeo V6 24v.....споделям мнението на ВСИЧКИ в бранша!!!
  • #3
    43 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво му е красивото на мотора на БМВ не разбирам.Един пластмасов капак се вижда,както при всеки съвременен автомобил и нищо повече.Май някой са си плащали за реклама!
  • #2
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам на кой журналист му е хрумнала тъпата идея да сравнява двигателите по красота.Не е важно колко са красиви външно,а какви са отвътре и какви характеристики вадят,надеждни ли са,трудно ли се обслужват и т.н.
  • #1
    22 rate up comment 17 rate down comment
    Да-а-а, ( преди 11 години )
    Няма японски и корейски недоразумения.А двигателят на Shelby изобщо не е красив!