IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите двигатели на света

Мотори, които поразяват не само с мощност, но и с външен вид

Най-красивите двигатели на света

Някои суперколи правят впечатление с прозрачния си капак на двигателя. Самият мотор също предизвиква завистливи погледи със своите форми и излъчване на мощ. Ето едно предложение за петте най-красиви автомобилни двигателя на света. Всички те са от спортни машини и действително изглеждат фантастично.

5. BMW 6 Series
Най-красивите двигатели на света
BMW продължава да поставя на своите автомобили 6-цилиндрови мотори с редово разположение на цилиндрите вместо V-образни агрегати, към каквито са се насочили повечето от производителите.
Най-красивите двигатели на света
Този 6-цилиндров мотор с двойно турбо и мощност от 320 к.с., които се постигат при 5800 об/мин., украсява допълнително и без това прекрасното купе 6-Series.

4. Audi R8 V10

Най-красивите двигатели на света
Audi R8 е двуместна спорта кола със средно разположен двигател и система за задвижване на четирите колела quattro. Машината се появява през 2006 г. и се превръща в триумф за Audi, като и до ден-днешен продължава да се доказва успешно на пистата. При това в тежки състезания като "24 часа на Льо Ман".
Най-красивите двигатели на света
Суперколата може да бъде поръчана с 3 различни силови агрегата. V8 има обем 4.2 литра и мощност 430 к.с., а максималният въртящ момент е 430 Нм. Има и две версии на V10 с обем 5.2 литра, които развиват съответно 525 к.с. и 550 к.с. Най-мощният - версията plus (на снимката) ускорява от 0 до 100 км/час за само 3.5 сек.

3. Shelby GT500 V8
Най-красивите двигатели на света
Двигателят V8 на Shelby GT500 се предлага при най-мощната версия на масъл-кара Ford Mustang. Няма как да се отрече, че този агрегат наистина прави огромно впечатление с вида си и най-вече със стила, който излъчва.
Най-красивите двигатели на света
Моторът е с обем 5.8 литра и почти целият е направен от алуминий. Мощността на двигателя достига 662 к.с., а максималният въртящ момент - 856 Нм. Според производителите - подразделението Special Vehicle Team (SVT), това е най-мощният сериен V8 двигател в света

2. Bugatti Veyron W16
Най-красивите двигатели на света
На два пъти повече цилиндри разчита една от най-бързите серийни суперколи на планетата - Bugatti Veyron. Двигателят W16 (между другото Volkswagen, който е собственик на марката марка Bugatti, в момента е единственият производител на W16 в света) се състои от два V-образни, 8-цилиндрови мотора.
Най-красивите двигатели на света
Дължината на агрегата е 71 см, а теглото - около 400 кг. Максималната мощност от 1001 к.с. се постига при 6000 об/мин., а максималният въртящ момент - 1250 Нм в диапазона от 2200 до 5500 об/мин. Този двигател има и версия с 1200 к.с.

1. Ferrari F12 Berlinetta

Най-красивите двигатели на света
По-голямо от всички не означава задължително по-красиво от всички. А както е известно, най-големите ценители на красотата сред автомобилните производители са италианците. И най-вече Ferrari.
Най-красивите двигатели на света
Прекрасен със своята агресивност е атмосферният V12 във Ferrari F12 Berlinetta. Неговият обем е 6.3 литра, а мощността му е 740 к.с. Това е един от най-мощните двигатели в моделната линия на Ferrari.

Снимки и информация: Autonews

0 от 500
  • #27
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Vesko ( преди 11 години )
    BMW-то има красива пластмаса над мотора, но е трудно да се каже дали самият мотор е красив под нея :) Мисля, че Ферари са номер едно в това отношение!
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Абе някоя Фиеста няма ли? Красота!
  • #25
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Знаете ли, че днес е деня в който Марти МакФлай пристига в бъдещето във филма "Завръщане в Бъдещето" със своя DeLorean!ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪДЕЩЕТО
  • #24
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    както самият автомобил,така и моторът е хубаво ако е възможно да е красив.естествено започва се с евтини решения-пластмасови капаци и се стига до дизанерско решение на самите капаци на мотора,и пространството около него.за мене наи добре изглеждащ е двигателят на АМГ.от тия тука като машина за зверщини ме кефи шелбито.а на дизаин ферарито и ауди.самите колектори на ферари са по хубави ,обаче пластмасата към филтрите нещо много лъскава,карбона на Р8-цата е по-добре.като мотор-ферари,като общо-Р8.
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Еее двигателелят на ферари е скулуптура произведение на изсуството както от технологична таки и от естетична гледна точка ! :) Двигателят на Р8смака също радва много окото, супер е :) Ииии...да важно е как изглежда двигателят на една супер кола която струа цяло състояние!Мисля че всеки елемнт в нея трябва да е съваршен за да заслужи статусът си, и парите с които трябва да се разделиш за да я имаш :)
  • #22
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-красиви са немските,дялани с теслата,идеални за мазни прости ***.
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хакате минуси, ама не казвате ЗАЩО?
  • #20
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Алоо, първия прозрачен капак е във FERRARI F40
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Идиотско е да са сравняват двигатели, които стоят под непрозрачен капак с такива, които са под прозрачен, като тези на Ауди и Бугати. Двигател, който не се вижда няма за цел да е особено красив. И въпреки това Ферари разбива всичко с дизайна на техния двигател, който при това е поставен под непрозрачен капак!
  • #18
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А класацийка за "секси" мотОрченца?