IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи подробности за новия Megane RS

Renaultsport ще пуска по един "зареден" модел на година

Първи подробности за новия Megane RS

Подразделението Renaultsport Technologies е започнало работа върху следващото поколение на "заредения" хечбек Megane RS. Това съобщи ръководителят на компанията Патрис Ратти пред изданието Auto Express.
Първи подробности за новия Megane RS
По негови думи, новият Megane RS ще бъде създаден напълно в съответствие с принципите, заложени при показаното миналата година Clio RS. Моделът ще получи автоматична скоростна кутия и по всяка вероятност - двигател с намален обем.

"Доволни сме от резултатите, постигнати с трансмисия с двойно сцепление и затова ще се придържаме към нея и за бъдеще - обясни Ратти. - За Megane RS ще се нуждаем от големи мощност и въртящ момент, а също така и от мотор, с който вече Renault разполага. Това ще бъде или както сега 2.0 литров агрегат, или 1.8 литров."

Топ-мениджърът на Renaultsport допълни, че в близките 4-5 години компанията ежегодно ще пуска по един RS-модел на Renault. В това число ще влязат следващите поколения на Megane и Tuingo, а също така и кросовърът Captur, който ще трябва да се конкурира с Nissan Juke Nismo.

Настоящият Megane RS (на снимката) разполага с 2.0 литров турбо-мотор с мощност 265 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Последният от моделите на Renaultsport - Clio RS, пък разчита на 1.6 литров турбо-мотор с мощност 200 к.с. и трансмисия с двойно сцепление.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Аз викам за Fiesta във WRC и световния шампионат за най-добри продажби на леки свтомобили. Там Фиеста е на първо място в класа си. В България също последните години е на първо място. Аз прегракнах вече от викане, a Кен все неме чува и не ме чува :P Това 900 коня Фиеста не е шега работа.
  • #19
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами викай за Fiesta във F1....ха ха
  • #18
    5 rate up comment 10 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Колкото и спортно да е това, дъска не ми се кара. Иначе си викам за Инфинити във Формула 1.
  • #17
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Котарака ( преди 11 години )
    Аз съм си харесал Megane 2010 год. 1,4 16V TCE Wave Edition 131к.с., в момента е с цена 8400Евро, не си мечтая за RS, тъй като нямам такава възможност, но и на това се радвам!!!!
  • #16
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Класик ли си къв си не знам ама вари си изпих Абчето, че не ти е добре. Пълни измислици и фантазии че рс версиите на рено се правят в англия. И друго мегана е в пъти по добри и по надежден от астра и тем подобни само погледнете кои са масовите автомобили с предно предаване за рали и можем да приключим така че колкото да хейтвате тук ще го видят това 50 60 човека ама куп други хора които не са на вашето мнение
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Klasika ( преди 11 години )
    до:*- от: До класика*п.с. ......... и приятелю бях съвсем скоро в Франция и снимки пращах,така че я видях. В Европа излезна година и половина по-късно.Ми тежка е,но като привикнеж и всички днешни коли изглеждат тромави,то свикваш какво да правиш......затова нещо леко,свежо и галантноhttp://imageshack.us/photo/my-images/12/renaultmeganers26501.jpg/
  • #14
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Klasika ( преди 11 години )
    до:*- от: До класика*Скъпи колега ,ако ще и извънземен разум да я прави,не робувам на личности ,освен на Левски,Ботев и сие !....,и на хора създали всичко което е могло да се създаде при автомобила:-Еторе и Жан Бугати с Бугати* Фердинанд и Фери Порше с Костенурката и Порше -*Чарлз и Питър Морган с Морган -*Томазо с Де Томазо Пантера*-Чип Фус и Джеси джеймс за Хот-Ротите*- Барни и Липу затова,че създават най-великите автомобили и журналисти:Тив Нидъл от "Пета предавка".И не съм казал нищо за техниката,а за дизайна!!!!Животът е твърде кратък за да се клатя в*униформена* кола!Ако ми гарантираш втори живот ще се кача и на еднодневка........И не съм казал 20 г кола,това са твои съчинения.....?!?Казах 40 годишна и повече,най добре да е 50-60 годишна но да е в ИЗРЯДНО СЪСТОЯНИЕ !!!.......Рад-род с 300 к.с и супер модна техника.............Хот-Род с огнъове и с полирани ,поцинковани части ,с червен и оранжев двигател,около 250-350 к.с.................класическа в оригинално състояние и готова за междуконтинентален преход на света !!!....................а ти ми говориш за гнилочи ?!? че то може да е гнил и на 5 г............. Аз съм показал какви са ми колите,да не ставам банален и цял живот им слагам нови технологии,екстри,въздушно окачване с подскачащи колелета и дървено бяло тъбло с черепи и кости черепи навсякъде: от ***,жабката,лоста,гумите,антената,емблемата,стелки,уплътнения и прочие и прочие........... НО ИСТИНАТА Е ЕДНА : НЯМАШ ЛИ ЖЕНА ДА ТЕ ПОДКРЕПЯ И ОБОЖАВА, ТО ПРОЕКТА Е ОБРЕЧЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....и понеже повечето жени не са....,или пък мъжете ги мързи да се образоват с литература за женската психика !!!!,то 89% от мъжете не намират жени да ги подкрепят за колата на живота им !!!!...,и затова карат еднодневки и серийни пижами.............скрап и забрава и след това пак подменят скрапа който ще гние в забрава,защото просто Я НЯМА ЖЕНАТА, а сам не ще го бъде освен ако сам не си майстор на Хот-род като гениалните майстори.........
  • #13
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Подръжката на такова зверче определено може да включва и смяна на двигателя на всеки 100 хиляди км :-)
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    karaj si rajdoiada kadet "kapka" GSI i ne se zaglejdaj po tova za koeto ne moje6 daje da si me4tae6 !!!
  • #11
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не харесвам повечето модели на Рено, но това е изключение и никой не може да отрече, че има най-добрите динамични характеристики в "hot hatch" класа. Ако някой претендиращ че разбира от коли каже че колата е ***, тогава да ходи да си кара изгнилата е36-ца. Това е една от най-добрите коли като съотношение цена/пърформанс.