IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault представи Captur

Градски кросовър, който съчетава най-доброто от три различни свята

Renault представи Captur

Развиващият се сегмент на градските кросовъри има още ново попълнение - Renault Captur. Моделът на френската марка бе представен официално в Женева и ще стъпи на пазара през следващите няколко месеца.
Renault представи Captur
Французите посочват, че Captur съчетава най-доброто от три различни вида возила - изразителният дизайн и шофьорска позиция на SUV, просторът на MPV и удоволствието от шофирането на компактен седан.

Моделът използва B-платформата на Renault, на която се конструира и Clio VI. Габаритите му - 4,12 метра дължина, 1,77 метра широчина и 1,57 метра височина, го правят идеален спътник в градската среда, а просветът от 200 мм. позволява сигурно придвижване по лоши пътища.

За движение по такива терени помагат и предпазните елементи по калниците, праговете и броните. Автомобилът обаче не е истински офроудър, а по-скоро градски кросовър с авантюристичен дух, тъй като няма задвижване 4х4.
Renault представи Captur
Една от целите пред инженерите на Renault е била постигането на нисък разход на гориво. А тя изглежда изпълнена, тъй като според официалните данни, моделът е сред най-икономичните в своя клас. Това е постигнато с използването на модерни двигатели, активни аеродинамични елементи и лека конструкция - Captur тежи колкото Clio.

Що се отнася до двигателите, с които може да се оборудва Captur, те са три - два бензинови и един дизелов.

Бензиновите предложения включват новите двигатели на Renault с принудително пълнене - Energy TCe 90 и TCe 120 EDC. Първият разполага с 90 к.с. и изразходва средно 4.9 л/100 км, а вторият предлага 120 к.с. и има средно потребление 5.4 л/100 км. Този агрегат се оборудва с автоматичната трансмисия с два съединителя EDC (Efficient Dual Clutch).

Дизеловото предложение е познатия 1.5-литров агрегат. Той носи обозначението Energy dCi 90, предлага 90 к.с. и може да се оборудва с ръчна или EDC трансмисия. Оборудван с ръчни скорости, моделът изразходва средно 3.7 л/100 км, а при автоматичната трансмисия потреблението е 4.1 л/100 км.
Renault представи Captur
С този нов модел Renault продължава традицията да предлага възможности за персонализация, която въведе с новото Clio. Captur може да бъде боядисан в два контрастиращи цвята, както и да бъде персонализиран с различни декоративни графики на капака, покрива и вратата на багажника. Може да бъде избиран и цветът на колелата. За салона пък се предлагат тематични декоративни пакети за украса на волана и тапицерията, които могат да се съчетаят с графиките по екстериора.

Помислено е и за функционалността на салона. Там виждаме жабка във формата на чекмедже, която предлага обем от 11 литра, и подвижно отделение за съхранение на предмети с вместимост 1,6 литра, което е разположено между предните седалки. Подобно място за съхранение на малки вещи има и над таблото, а задната седалка може да се плъзга със 160 мм напред и назад, влияейки на обема на багажника. А той варира между 377 и 455 литра.

0 от 500