IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег

Луксозния Chreos развива 300 км/час и може да се зарежда за 10 минути

Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег

Компанията от Малта – Silex Power, разпространи първи изображения и техническа информация на електрическия си автомобил от премиум-сегмента Chreos.
Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег
Машината разполага с 4 електромотора – по един на всяко колела, а запасът на батериите позволява пробег от 1000 км. с едно зареждане при скорост от 125 км/ч. При това пълното зареждане на акумулаторите може да се осъществи само за 10 минути при използване на специално оборудване.
Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег
Габаритите на Chreos са дължина - 5420 мм, широчина – 2160 мм, височина – 1480 мм и междуосие от 3540 мм. Според производителя, направеният почти изцяло от карбон автомобил тежи 2.2 тона, като може да превозва 4 пътници.
Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег
Общата мощност на четирите електромотора е 648 к.с., а въртящия момент - невероятните 4400 Нм. Това позволява на Chreos (на теория) да ускори от 0 до 100 км/час за само 2.9 секунди, което е с цяла 1 секунда по-бързо от електрическото купе Mercedes-Benz SLS AMG, което е най-мощната кола в историята на тунинг-ателието на германския производител.
Малтийци направиха електромобил с 1000 км пробег
Лимузината на малтийците достига до 200 км/ч за 6 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 300 км/ч. Повече подробности за Chreos неговите създатели ще обявят през април, когато ще видим и интериора.

Silex Power се занимава с добиването на зелена енергия, като има офиси в Италия, Франция, Китай и Великобритания. Компанията участва в редица подобни проекти, сред които фотоволтаични централи, водноелектрически и вятърни паркове.

Снимки: Silex Power

Тагове: silex power chreos
0 от 500
  • #10
    22 rate up comment 6 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Тази кола е една огромна мистерия! Всички автопроизводители в момента се напъват и ако направят ел. кола, която да минава повече от 200-300 км го смятат за успех, като тя се зарежда поне 8 ч., а някаква неизвестна фирма без никаъв опит в автомобилите прави кола, която изминава 1000 км. с едно зареждане и видиш ли то трае 10 мин! Че то като нищо ако я барне някой разбирач и ще може веднъж в месеца да я зареждаш! ;) Тази статия изглежда правдоподобна, но за след 10-20 г!
  • #9
    18 rate up comment 4 rate down comment
    до robi 1971 ( преди 11 години )
    Освен 5 лв за ток и 2 лв. за кафе трябва да приготвиш мин.2 000 000 еu за колата в така оферираната конфигурация.Проблемът е,че към момента такава кола,както е представена конфигурацията, не би било възможно да съществува.
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Нисанчо ( преди 11 години )
    Браво!
  • #7
    17 rate up comment 8 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Оооще маааалко и ще повярвам. Били пуснали първи изображения. А виждам компютърна графика, като изображения. Класика и той може да нарисува подобна кола и да обяви някакви умопомрачителни характеристики. Само ще спомена, че до сега няма измислени батерии с подобни капацитети хем да са компактни, като тегло и обем и хем да изкарат 1000 км. пробег. Освен всичко тези 10 мин. за пълно зареждане също са смехотворни. Няма как да го направят с познатите до момента батерии, просто няма как.
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    robi1971 ( преди 11 години )
    браво пиеш едно кафе и се зареждаш за 1000км примерно за 5лв супер е - да това е прототип най-вероятно ще има и по-компактен сериен модел .Тези Малтийци ме впечатлиха дано само не е 200 х евро
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Винаги става въпрос за пари!Може да се направи авт. с космически технологии,НО и със съответната ЦЕНА!
  • #4
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 11 години )
    ами подготвят нови МНОГО МИЛИОННИ СЕРВИЗНИ АКЦИИ
  • #3
    25 rate up comment 1 rate down comment
    хм ( преди 11 години )
    В наши дни , компаниите имат уникален шанс да бъдат пионери на пазара за елек. коли. Ако тази компания намери начин масово производство може да е Тесла модел S за Европа , има по-добри характеристики , ест. зависи от цената. Но 10 минути зареждане...това напълно обезмисля дилемата за ДВГ или елек.!
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Направо звучи прекалено хубаво, за да е истина. Само не разбрах дали огромния габарит на колата е заради огромното място което трябва да заемат батериите. Защото дължина от 5,5метра и ширина от 2,2 метра/почти колкото лентата за движение/ а място само за 4 човека ми изглежда като прекалено много. Но в тази кола няма нищо което да не ми харесва, освен дизайна. супер динамика, невероятен пробег, бързо зареждане на батериите. Мога да кажа че когато електромобилите масово постигнат това, край с ДВГ.
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А "хората" слагат, ремъчно окачване.