IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японска кола би корейците на техен терен

Toyota Camry бе избран за автомобил на годината в Южна Корея

Японска кола би корейците на техен терен

Седанът Toyota Camry (на снимката) бе избран за „Автомобил на 2013 г. в Южна Корея”, съобщи изданието The Korean Herald. Новото поколение на модела нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.
Японска кола би корейците на техен терен
Все пак за Hyundai и BMW останаха утешителните награди, след като Santa Fe стана „най-добър кросовър”, а 3-Series бе отличен със „Специалния приз” на гласувалите корейски журналисти. A Toyota си тръгна с още една награда, след като Prius бе обявен за „Зелена кола на годината”.

Победата на японската марка изненада както победителите, така и загубилите. Представител на Hyundai бе категоричен, че всички в компанията „са зашеметени, тъй като са очаквали корейски автомобил на спечели”. Той обеща, че Hyundai ще свали цените на своите модели, за да може да усили позициите си на родния пазар.

Президентът на Toyota Korea Нисао Накабяши пък призна, че е подготвил реч, в която да благодари за отличието за Prius, но бил напълно неподготвен за наградата на Camry.

Доскоро в Южна Корея коли от чужбина почти не се внасяха заради огромните данъци. Toyota се появи на местния пазар едва през 2010 г., като освен с местните производители, трябваше да се бори и с тези от Германия. През 2011 г. японците са продали само 5020 бройки, а през 2012 г. – 10  795.

През 2012 г. Camry е вторият чужд модел по продажби в страната, като отстъпи единствено на дизеловото 5-series. Автомобилът е третия победител в класацията, която е учредена едва през 2010 г. Преди нея първите места са за Kia Optima (2011) и Hyundai i40 (2012).

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #28
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дали Тойота Камри е по-добра от БМВ 3 си пише в статията. Колко Тойота ще си вдига имиджа с разни дизели е спорно след като Тойота и сега има свои чудесни дизели, но залага на хибридите технологии, както и ЕС. ЕС също заложи на хибридите,а не на дизелите. А Линкълн,Кадилак са по-луксозни коли от немските. Така че Лексус влезе в конглокенция и с тях. Все пак Лексус е най-доброто в премиум класа.
  • #27
    5 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква загуба да признаят германците не разбрах само? Доколкото помня Шефа на Тойота каза че ще монтират в Тойотите дизели от БМВ за да си вдигне Тойота имиджа. Доколкото помня шефа на Тойота каза, че щял да сваля Лексус един клас надоло, за да избегне конглокенцията на БМВ,Ауди и Мерцедес и вече ще Лексус ще се конглокира с Кадилак,Линкълн и Инфинити. От тези исказвания на шефа на Тойота той признава, немците като най-добрите и прекланя глава пред тях. А дали Toyota Camry е по-добра от БМВ-3?хааа
  • #26
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Феновете на немски кочини са долни мазни селяни, чалгари ,простаци и *** с два грама мозък в главата си.Простотията и злобата е заложена в хемоглобина им,тоест няма изчистване.Не ги вземайте на сериозно.Оставете ги спокойно да злобеят,така си избиват комплексите.
  • #25
    7 rate up comment 3 rate down comment
    FMC ( преди 11 години )
    Те това го няма и в Китай :) Толкова затворена страна, а с такива претенции за най-добри в автобранша...говоря за корейците. Даже нашият соц пазар бе по-отворен навремето. Разбираемо е, като минахме от Лади на Опели, какъв кеф изпитахме. Корейците чак сега разбират горките, че другите правят по-добрите автомобили и една пропаганда продажби не прави.
  • #24
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Браво!Хората са обективни и признават загубата си.Това в шовинистка Германия никога няма да стане.
  • #23
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    БМВ не случайно преди няколко седмици се снимаха до шефовете на технологичния гигант Тойота, за да им се вдигнат малко акциите от дружбата с японците,които както знаем произвеждат най-добрите и одобрявани от клиентите автомобили в света! Най-скъпата авто-марка Тойота. Затова германците първи тичаха пред фотообективите да се снимат с японците, които както се разбра ще трябва да помагат с високи технологии откакто Европейския съюз каза Мур за дизелите и заложи на хибриди и ел.коли.
  • #22
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не бе льольо,една кола,ако не е влизала поне 20 пъти в сервиза за гарнитура,изкривена глава,прегряла,гръмнала турбина,заминало окачване,сдала багажа скоростна кутия,проблеми с електрониката,БК,спирачки,харчеща масло с литри и т.н. не е истинска кола.И за да е наистина истинска трябва да е с гаранция не повече от 2 г.И това не е всичко.Дори в гаранция те без съмнение ще ви предостави възможността да направите скъп ремонт.Не се чудете,като ви поискат за това пари в сервиза.Честито!
  • #21
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Корейците не трябва да се ядосват, все пак са победени от световния хегемон и лидер, както и най-технологичния гигант, най-скъпата автомобилна марка, японския колос Тойота. Корейците се учат от батко си и напредват. Още са далеч от качеството на Тойота, но един ден ако продължават да се учат от японците може и напреднат малко. Не виждам защо са учудени от Тойота? Съвсем нормално е да са победители още повече в конглокенция с БМВ и Хюндай. БМВ сега в съюз със Тойота могат да докоснат технологиите
  • #20
    4 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абе льольовци, една КОЛА ако не е минала поне 20 сервизни акции на година ква КОЛА е бе, тва ***, тва фарове, цялата ел.инсталация ако работи безпроблемно то туй КОЛА ли е бе льольовци, най-страотната КОЛА ако не е туйотка нема ква да е просто казано
  • #19
    3 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    този там от университета щом няма поне малък самолет, е ясно къв е - бедняк е, мързелив ***