IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японска кола би корейците на техен терен

Toyota Camry бе избран за автомобил на годината в Южна Корея

Японска кола би корейците на техен терен

Седанът Toyota Camry (на снимката) бе избран за „Автомобил на 2013 г. в Южна Корея”, съобщи изданието The Korean Herald. Новото поколение на модела нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.
Японска кола би корейците на техен терен
Все пак за Hyundai и BMW останаха утешителните награди, след като Santa Fe стана „най-добър кросовър”, а 3-Series бе отличен със „Специалния приз” на гласувалите корейски журналисти. A Toyota си тръгна с още една награда, след като Prius бе обявен за „Зелена кола на годината”.

Победата на японската марка изненада както победителите, така и загубилите. Представител на Hyundai бе категоричен, че всички в компанията „са зашеметени, тъй като са очаквали корейски автомобил на спечели”. Той обеща, че Hyundai ще свали цените на своите модели, за да може да усили позициите си на родния пазар.

Президентът на Toyota Korea Нисао Накабяши пък призна, че е подготвил реч, в която да благодари за отличието за Prius, но бил напълно неподготвен за наградата на Camry.

Доскоро в Южна Корея коли от чужбина почти не се внасяха заради огромните данъци. Toyota се появи на местния пазар едва през 2010 г., като освен с местните производители, трябваше да се бори и с тези от Германия. През 2011 г. японците са продали само 5020 бройки, а през 2012 г. – 10  795.

През 2012 г. Camry е вторият чужд модел по продажби в страната, като отстъпи единствено на дизеловото 5-series. Автомобилът е третия победител в класацията, която е учредена едва през 2010 г. Преди нея първите места са за Kia Optima (2011) и Hyundai i40 (2012).

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #48
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А кое струва - европейските кочини ли? Сеат, VW, Ауди и всичко на ВАГ груп - ***, Фиат и Алфа - ***, френските - ***...
  • #47
    2 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не само в Европа, Както се вижда 60% от продажбите на Тойота са в две държави САЩ и Япония. Виж по горната статия за автомобил на 2013г. няма нито една Тойота, в Автомобил на годината гласуват журналисти от цял свят. Тука може да са натъпкали джобовете на корейските ***, за да си направят реклама, но не можеш да купиш журналистите в цял свят. Така, че приеми истината че Тойота не струва и премини напред, така и живота ти ще е по лек.
  • #46
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Japan power ( преди 11 години )
    Шовенистична Европа обаче още отказва да признае японското и испанците купуват Сеат, немците - немско, французите - Пежо, Ситроен и Рено и т.н. Жалко! Омръзна ми автокъщите да са пълни с немски и френски кошници, които са за брак, вместо да има повече качествени японски автомобили. На старо бих взел само японско, защото издържа!
  • #45
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хаха Хюндай били по-красиви като дизайн. Камрито на снимката поне не изглежда като флуидно ла*но, което се топи каквито са Хюндаите и Киите.
  • #44
    29 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Американските марки са по-хубави от повечето европейски, но японските са най-добрите и затова в САЩ се харчат като топъл хляб. Но европеецът е шовинист и не е свикнал да купува качественото, а купува това, което се произвежда в Европа, ако и да е пълен ***.
  • #43
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По-добре изглежда от Авенсиса, който предлагат в Европа! Между другото днес видях едно камри май предния модел и тук, явно е внесена от друга държава.
  • #42
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Така е, качеството печели. Хюндай и Киа може да ни залъгват с грозния си, но авангарден нов дизайн, че са нещо, но още много хляб има да изядат, докато стигнат японците.
  • #41
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами тази тойота е въз грозничка.За мен моделите на Хюндай по дизайн са поне една класа над Тойота.
  • #40
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти пък, къде сложи Ауди до БМВ и Мерц. ?!
  • #39
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хората са обективни и признават загубата си.Това в шовинистка Германия никога няма да стане.