IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците се влюбват в дизеловите коли

Фаворити на пазара обаче остават хибридите

Американците се влюбват в дизеловите коли

Скептично настроените към дизеловите автомобили американци променят своя мироглед. Задвижваните с дизелово гориво коли набират популярност в САЩ, а нарастващите цени на петрола в последно време правят тези автомобили все по-предпочитани, пише Autoevolution.

Само за последната година процентът на продадените автомобили с дизелов двигател в Северна Америка е скочил с 25 на сто. И това при положение, че продажбите на нови коли в стараната за същия период са се увеличили само с 13.8%.
Американците се влюбват в дизеловите коли
Дизеловите коли набират популярност сравнително бързо, но фаворити на американците остават хибридните возила. При тях скокът в продажбите е огромен - 67.8% за последните 12 месеца.

Според анализатори обаче дизеловите автомобили ще завладяват все по-голяма част от пазара. Те посочват, че новите технологии, предлагани от европейските производители на автомобили, правят дизеловите двигатели все по-икономични, динамични и екологични.

"Американците започнаха да приемат дизеловите коли все по-добре. Следващата стъпка е да се убедят, че тези автомобили могат да бъдат добра алтернатива на бензиновите коли. Да се убедят, че дизелите са мощни, динамични и икономични, а също така, че предлагат не по-малко удоволствие от шофирането".

Изданието допълва, че към момента на пазара в САЩ се предлагат 31 модела с дизелов двигател, а през следващите 18 месеца се очаква броят им да се удвои.

0 от 500
  • #5
    20 rate up comment 30 rate down comment
    до:минаващата ВАГина ( преди 11 години )
    Запомни едно от мен момче:1. Газта е за готвене2. Нафтата за топлене3. Бензина за каране
  • #4
    22 rate up comment 21 rate down comment
    до:преминаващаВАГина ( преди 11 години )
    А хибридите имат въртящ момент от 0 об/мин.Така,че вземи се скрии с нафтовата си печка.Също така новите бензинови двигатели с турбо имат макс въртящ момент от 1200 об/мин и се развъртат много по-бързо от тракащата редосеялка.Вече са икономични,като дизел,което най-много им куцаше.Също така дизела е доста по-скъп и доста по-ненадежден от всеки един бензинов мотор.Да не говорим за поддръжката на дизела,че е доста по-скъпа.
  • #3
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо до ВАГинала ( преди 11 години )
    Айде, айде не ги набутвай на нас тия писаници.Сега ще почнеш да ни обясняваш как ВАГен ще превземе щатите, защото виждаш ли има 25% увеличение.Е да ама я сметни колко са 25% на 100-200 хиляди и колко са 67% на няколко милиона.
  • #2
    33 rate up comment 8 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Нафтова печка, ама с двоен, че и по-голям въртящ момент. И то наличен от много по-ниски обороти. Така че и дизела си има своите предимства ...
  • #1
    20 rate up comment 27 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Не знам как се влюбват в дизелите, но аз все още се отвращавам от тях. По-скоро бих заменил бензина с хибрид, отколкото да седна върху нафтова печка.