IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците се влюбват в дизеловите коли

Фаворити на пазара обаче остават хибридите

Американците се влюбват в дизеловите коли

Скептично настроените към дизеловите автомобили американци променят своя мироглед. Задвижваните с дизелово гориво коли набират популярност в САЩ, а нарастващите цени на петрола в последно време правят тези автомобили все по-предпочитани, пише Autoevolution.

Само за последната година процентът на продадените автомобили с дизелов двигател в Северна Америка е скочил с 25 на сто. И това при положение, че продажбите на нови коли в стараната за същия период са се увеличили само с 13.8%.
Американците се влюбват в дизеловите коли
Дизеловите коли набират популярност сравнително бързо, но фаворити на американците остават хибридните возила. При тях скокът в продажбите е огромен - 67.8% за последните 12 месеца.

Според анализатори обаче дизеловите автомобили ще завладяват все по-голяма част от пазара. Те посочват, че новите технологии, предлагани от европейските производители на автомобили, правят дизеловите двигатели все по-икономични, динамични и екологични.

"Американците започнаха да приемат дизеловите коли все по-добре. Следващата стъпка е да се убедят, че тези автомобили могат да бъдат добра алтернатива на бензиновите коли. Да се убедят, че дизелите са мощни, динамични и икономични, а също така, че предлагат не по-малко удоволствие от шофирането".

Изданието допълва, че към момента на пазара в САЩ се предлагат 31 модела с дизелов двигател, а през следващите 18 месеца се очаква броят им да се удвои.

0 от 500
  • #25
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до: b.b. ( преди 11 години )
    Опитваш се да се правиш на много оригинален,но май не ти се получава.Дори ставаш банален с този твой чист алпийски въздух.Има ли ДВГ,то има и замърсяване и отделяне на вредни емисии.Тук обаче говорим кой най-много замърсява,а това безспорно е дизела или искаш да го отречеш този безспорен факт!Доказано е че отделените частици предизвикват рак.И това ли не го знаеш?А най-отвратителното е да караш след някоя пушеща нафтова печка.Да не говорим и за другите много недостатъци на дизелите...
  • #24
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хаха, американците карат безшумни хибриди, ти ги караш да откриват допотопни технологии??? Бензина не трака, не пуши, не изхвърля сажди - всичко това прави дизела.
  • #23
    8 rate up comment 7 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Така е. Дизелите тракат и пушат! Друго си е бензина. При него можеш да сложиш един маркуч на ауспуха и да събираш чистия алпийски въздух който излиза оттам и после да го ползваш като ароматизатор в жилището си!
  • #22
    8 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Сега да очакваме да открият и пропан-бутана, а на по-късен етап и метана! ;)
  • #21
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А не каза как тракат като ускоряват, даже и на празен ход работят като ТИР! Отвратителни са .
  • #20
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дизелите изхвърлят карциногенни частици.Слагат хиляди филтри и катализатори,но пак си ги изхвърлят.Факт!В Европа законодателството е в полза на дизелите и за това толкова се карат.В цивилизованите държави и не само дизелите са много малко.Факт!Карай след някой нов дизел и гледай при тръгване на кръстовищата дали не изпушва.Особено на ВАГ дизелите са пълна отврат.Онзи ден пред мен караше една нова А6-ца 2.0 тди.Пушеше не само при потегляне,но и при превключване на скоростите.Трагедия направо.
  • #19
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Така е.Появи ли се някое ВАГиналче и селенията започва.Те немските бараки са харесвани най-много от селските пръчки и за това е така.
  • #18
    7 rate up comment 9 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Като чета изказванията на някои тук оставам с впечатление, че дизел е еквивалент на VAG. Излиза, че само VAG правят дизели! И каква е тази омраза към дизелите!? Тракали били, явно впечатленията ви от дизели са коли по над 20г! Пушили били. Ако е в ред колата, дизела няма да пуши /освен при даване на газ до ламарината/. Замърсявали били.То щото от ауспуха на бензиновите коли излиза чист алпийски въздух! В г*за ли ви бъркат тези дизели, че с такава омраза се нахвърляте върху тях и леете помия
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    и под тази статия селско наддумване :)
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дизеловите коли набират популярност сравнително бързо, но фаворити на американците остават хибридните возила. При тях скокът в продажбите е огромен - 67.8% за последните 12 месеца. ---------------------Някой нещо за хибридите ли беше писал,че не се сещам.Никой не ги купувал,нямали продажби,никой не повтарял и все подобни глупости.Хайде нека това ВАГиналче да коментира що така приказките му за пореден път се оказват лъжа.А статията е писана от *** защото хвали допотопните дизели.