IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи спортни хибридни системи

Три различни системи покриват цялата моделна гама на марката

Honda представи спортни хибридни системи

Хибридните автомобили с емблемата на Honda никога не са се възприемали като спортни. А те и не са, тъй като предназначението им е най-вече да пестят гориво.

Японците обаче променят това с представянето на новите си хибридни системи. Това са три различни технологии, съчетаващи електрически и бензинов двигател, предназначени за три различни вида автомобили.
Honda представи спортни хибридни системи
Първата система носи името Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive и се описва като компактна и лека хибридна система с един електрически мотор. Тя е съставена от нов бензинов двигател с четири цилиндъра и обем 1.5 литра, работещ по цикъла на Аткинсън, 7-степенна трансмисия с два съединителя, в която е граден електрически двигател и литиево-йонни батерии.

Липсва конкретна информация за техническите характеристики на тази система. От Honda обаче уточняват, че тя предоставя отлично потребление на гориво при ниска до средна скорост на движение и спортно усещане при ускорение и висока скорост на движение.

Тази система вече се тества на Honda Jazz, като според предварителните данни предоставя движение на електричество в продължение на 5 километра с максимална скорост до 70 км/час. 
Honda представи спортни хибридни системи
Honda Accord Plug-in Hybrid може да се зарежда в електрическата мрежа

Следващата технология - Sport Hybrid Intelligent Multi Mode Drive, ще видим на борда на очаквания през 2013 година Accord Plug-in Hybrid. Технологията включва новоразработен двигател с вътрешно горене, безстепенна трансмисия (с два вградени електрически двигатели и заключващ се съединител) и литиево-йонна батерия. Тази технология е оборудвана с три режима на работа - електрически, бензинов или комбинация от двете, чиято цел е да оптимизират максимално ефективността й.
Honda представи спортни хибридни системи
Наследникът на легендарната Honda NSX ще видим през януари 2013 г.

Третата хибридна система, която японците представиха, се нарича Sport Hybrid SH-AWD. Тази технология очакваме да видим при наследника на легендата NSX. Тя разчита на 3.5-литров V6 двигател, три електрически мотора и 7-степенна трансмисия с два съединителя. Според японските инженери тази технология доставя динамиката на двигател V8, съчетана със сигурността на задвижването към четирите колела.

Тагове: honda nsx
0 от 500
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На мотор БМВ не съм се качвал, но съм карал Е30- голяма палавница, но харчи като змей. Имам опит и с 525 дизел- голямо добиче, което не излиза от сервиза - дюзи, помпите за подкачване на гориво, турбо и т.н., в сняг е гола вода... Карал съм и шестица, но това е съвсем друга кола.
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ъ-ъ- не знам ( преди 11 години )
    " Хонда правят много неща - изключително надеждни автомобили(нещо с което БМВ няма как да се похвали),мотоциклети(безспорно най-добрите), "Ти, някога качвал линси се в колана БМВ и карал ли си мотор на БМВ? Аз имах 10 години е30 и съм сменил ЕДИН ЛАГЕР (за нашите пътища) като не броим консумативите.Относно моторите- БМВ К100РС е ако не се бъркам 5 поредни години "Мотор на годината"! Мисля , че няма друг такъв.P>S>В сряда ще плащам новия Сивик
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    paradoks ( преди 11 години )
    "Хонда правят роботи бе,къде ги слагате при Бмв!?!?" (цитат)Ам чи да де те не са до,а са пред и то доста пред БМВ.И още нещо ти наистина си много ........ Духовит?!?
  • #19
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хонда не бяха правели дизели, но и там утрепаха рибата!
  • #18
    7 rate up comment 1 rate down comment
    хаха ( преди 11 години )
    по-голяма смешка не бях виждал скоро. БМВ били самостоятелен отбор във Ф1. Ама ти откачен ли си, гледал ли си Формула 1 едно някога. Смях Смях Смях. Единственият самостоятелен отбор е Ферари и до скоро Хонда и Тойота. Колкото Мерцедес имат успехи като собствен отбор толкова и БМВ
  • #17
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вагнере, Хонда правят много неща - изключително надеждни автомобили(нещо с което БМВ няма как да се похвали),мотоциклети(безспорно най-добрите), медицинска апаратура, роботи, от корабни двигатели до сенокосачки и моторни резачки, бизнес джетове...А това, че са проходили късно няма никакво значение, въпросът е сега къде са!?
  • #16
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И Honda пада в канала !
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А ок сори :D
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Вагнер до долния ( преди 11 години )
    Пич,коментара ми се отнася за Хонда!Хонда(фирма направила първото си подобие на автомобил едва през 60-те години 20 век)Не е за Бмв колега...споко!
  • #13
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тоз пък ***. БМВ е създадено 1917 и когато са правили двигатели за самолети основателя на Хонда си е играел на самурай с бамбукова пръчка.