IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи спортни хибридни системи

Три различни системи покриват цялата моделна гама на марката

Honda представи спортни хибридни системи

Хибридните автомобили с емблемата на Honda никога не са се възприемали като спортни. А те и не са, тъй като предназначението им е най-вече да пестят гориво.

Японците обаче променят това с представянето на новите си хибридни системи. Това са три различни технологии, съчетаващи електрически и бензинов двигател, предназначени за три различни вида автомобили.
Honda представи спортни хибридни системи
Първата система носи името Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive и се описва като компактна и лека хибридна система с един електрически мотор. Тя е съставена от нов бензинов двигател с четири цилиндъра и обем 1.5 литра, работещ по цикъла на Аткинсън, 7-степенна трансмисия с два съединителя, в която е граден електрически двигател и литиево-йонни батерии.

Липсва конкретна информация за техническите характеристики на тази система. От Honda обаче уточняват, че тя предоставя отлично потребление на гориво при ниска до средна скорост на движение и спортно усещане при ускорение и висока скорост на движение.

Тази система вече се тества на Honda Jazz, като според предварителните данни предоставя движение на електричество в продължение на 5 километра с максимална скорост до 70 км/час. 
Honda представи спортни хибридни системи
Honda Accord Plug-in Hybrid може да се зарежда в електрическата мрежа

Следващата технология - Sport Hybrid Intelligent Multi Mode Drive, ще видим на борда на очаквания през 2013 година Accord Plug-in Hybrid. Технологията включва новоразработен двигател с вътрешно горене, безстепенна трансмисия (с два вградени електрически двигатели и заключващ се съединител) и литиево-йонна батерия. Тази технология е оборудвана с три режима на работа - електрически, бензинов или комбинация от двете, чиято цел е да оптимизират максимално ефективността й.
Honda представи спортни хибридни системи
Наследникът на легендарната Honda NSX ще видим през януари 2013 г.

Третата хибридна система, която японците представиха, се нарича Sport Hybrid SH-AWD. Тази технология очакваме да видим при наследника на легендата NSX. Тя разчита на 3.5-литров V6 двигател, три електрически мотора и 7-степенна трансмисия с два съединителя. Според японските инженери тази технология доставя динамиката на двигател V8, съчетана със сигурността на задвижването към четирите колела.

Тагове: honda nsx
0 от 500