IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru Forester - официално

Засега кросовърът ще се предлага с 2 двигателя за Япония и 2 за Северна Америка

Новото Subaru Forester - официално

Компанията Subaru разпространи първите официални снимки на новото поколение на кросовъра Forester. Именно в такъв вид ще се появи моделът на пазарите в Япония и Северна Америка. Дебютът на машината ще бъде на изложението в Лос Анжелос на 30 ноември, но японските продажби стартират още в средата на този месец.

Новото Subaru Forester - официално

Това е четвъртото поколение на популярния кросовър, като и при него Forester е пораснал на размери. Увеличението обаче е минимално - 35 мм на дължина (до 4595 мм), 15 мм на височина (до 1795 мм) и 20 мм на височина (1696 мм). С 25 мм е пораснало и разстоянието между двете оси. От Subaru са категорични, че тези промени ще осигурят повече място за краката на возещите се отзад пасажери. Освен това се е увеличил и обемът на багажното отделение.

Новото Subaru Forester - официално

В Япония новият модел ще се предлага с 2.0 литров атмосферен мотор тип "боксер" с мощност 150 к.с. и 196 Нм. Той ще се комбинира или с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия. Другата версия е с 2.0 литров "боксер" с турбо с мощност 280 к.с. и 350 Нм. Този двигател ще бъде достъпен само с безстепенна трансмисия.

Новото Subaru Forester - официално

В Северна Америка купувачите ще имат на разположение 2.5 литров мотор с мощност 170 к.с, както и 2.0 литров турбо-мотор, развиващ 250 к.с. Първият вариант ще се предлага с механична скоростна кутия и с безстепенна трансмисия, а вторият само с вариатор. Като бонус към втората версия японците отпускат комплект 18-инчови джанти.

Новото Subaru Forester - официално

Колкото до модификациите за Европа - те ще станат ясни при представянето на модела в Лос Анжелос. Тогава ще бъде обявено и кога ще бъде пусната "заредената" STi-версия на кросовъра. Знае се обаче, че в оборудването на новия модел ще влезе мултимедийна система с въздможност за свързване със смартфон, аудиосистема Harman/Kardon, камера за движение на заден ход и нова навигационна система.

 

Тагове: forester
0 от 500
  • #4
    32 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Има една приказна:По-добре грозен на пътя, отколкото гиздав в сервиза.Тук можем спокойно да добавим, че тази машина не е създадена за конглокс по красота, а целите са съвсем различни и това не са да ходиш до мола или чалготеката. Зализаните, тежки и ненадеждни паркетници са за тази работа.Който разбира на Субару се спира. Не напразно Субару е една от компаниите с най-голямо задоволство на клиентите. Който веднъж вземе Субару то за друга марка не иска повече да чуе. Факт!
  • #3
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Жалко! ( преди 11 години )
    Все по-грозни и по-грозни!Поне са здави, ама с този дизайн са по-грозни и от Toyota!
  • #2
    26 rate up comment 10 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    колкото и да уважавам Субару за това,че са малка фирма с претенции,които са напълно основателни,толкова ме дразни дизайна на повечето им модели
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "височината"Х2 , да не би едното ,да е ширина,.....колко е последно ?