IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru Forester - официално

Засега кросовърът ще се предлага с 2 двигателя за Япония и 2 за Северна Америка

Новото Subaru Forester - официално

Компанията Subaru разпространи първите официални снимки на новото поколение на кросовъра Forester. Именно в такъв вид ще се появи моделът на пазарите в Япония и Северна Америка. Дебютът на машината ще бъде на изложението в Лос Анжелос на 30 ноември, но японските продажби стартират още в средата на този месец.

Новото Subaru Forester - официално

Това е четвъртото поколение на популярния кросовър, като и при него Forester е пораснал на размери. Увеличението обаче е минимално - 35 мм на дължина (до 4595 мм), 15 мм на височина (до 1795 мм) и 20 мм на височина (1696 мм). С 25 мм е пораснало и разстоянието между двете оси. От Subaru са категорични, че тези промени ще осигурят повече място за краката на возещите се отзад пасажери. Освен това се е увеличил и обемът на багажното отделение.

Новото Subaru Forester - официално

В Япония новият модел ще се предлага с 2.0 литров атмосферен мотор тип "боксер" с мощност 150 к.с. и 196 Нм. Той ще се комбинира или с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия. Другата версия е с 2.0 литров "боксер" с турбо с мощност 280 к.с. и 350 Нм. Този двигател ще бъде достъпен само с безстепенна трансмисия.

Новото Subaru Forester - официално

В Северна Америка купувачите ще имат на разположение 2.5 литров мотор с мощност 170 к.с, както и 2.0 литров турбо-мотор, развиващ 250 к.с. Първият вариант ще се предлага с механична скоростна кутия и с безстепенна трансмисия, а вторият само с вариатор. Като бонус към втората версия японците отпускат комплект 18-инчови джанти.

Новото Subaru Forester - официално

Колкото до модификациите за Европа - те ще станат ясни при представянето на модела в Лос Анжелос. Тогава ще бъде обявено и кога ще бъде пусната "заредената" STi-версия на кросовъра. Знае се обаче, че в оборудването на новия модел ще влезе мултимедийна система с въздможност за свързване със смартфон, аудиосистема Harman/Kardon, камера за движение на заден ход и нова навигационна система.

 

Тагове: forester
0 от 500
  • #14
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    Какъв е този Ръмбоч?
  • #13
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Фашиста ( преди 11 години )
    Пичове стига ,вижте го,погледнете го хубаво.Язък за доброто име ,което тази марка изгради през годините.Ако това нещо беше излязло под името Грейт уоу или нещо такова ,щяхте да го съсипете от критика ,но понеже е субару и дай са да го възхваляваме до небесата .Абсолютна грозотия,китайците нямат толко грозна кола ,въобще в момента не мога да се сетя за по грозна кола и всичко това в 21 век ,където се държи адски много на естетическия вид.Яд ме е за всички субару фенове,аз бях един от тях.
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    Офф, червената версия изглежда по-добре, а тя се води обикновената. По-наточената версия XT с тази предна броня мяза на снегорин. Интересно ми е какви ли ще са двигателите за Европа.Чакам с любопитство снимки от интериора, но май всичко ще е от типа на XV?
  • #11
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Antitravers ( преди 11 години )
    Subaru forever!
  • #10
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    То... това недоразумение е по-грозно и от Дачия-дъстър бре.
  • #9
    19 rate up comment 9 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Ако съдя по някои от мненията излиза че най-важното за един автомобил е да изглежда добре... сигурен съм че тука повечето карате автомобили на по 15-20 години и не ви пука особено външния вид, а това колко често посещава сервиза.
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    SUBARU ( преди 11 години )
    Koito vednaj si e kupil SUBARU edva li shte pomisli za druga kola... edno e da gledash edna kola - drugo da ja karash. Taka, che preporachvam SUBARU goreshto, ako chovek moje da si go pozvoli!!!
  • #7
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Удобравям колата, определено. Обаче цените на частите за Субару са фантастични за съжаление
  • #6
    28 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ***,откъдето минава Субару ако се опитат да минат немските ви лайнярски легени ще се разцепят на две.За съжаление в *** селянията държи здрави позиций все още.
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вчера , някой беше писал , че са маали с теслата, без ръце са останали !