IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru Forester - официално

Засега кросовърът ще се предлага с 2 двигателя за Япония и 2 за Северна Америка

Новото Subaru Forester - официално

Компанията Subaru разпространи първите официални снимки на новото поколение на кросовъра Forester. Именно в такъв вид ще се появи моделът на пазарите в Япония и Северна Америка. Дебютът на машината ще бъде на изложението в Лос Анжелос на 30 ноември, но японските продажби стартират още в средата на този месец.

Новото Subaru Forester - официално

Това е четвъртото поколение на популярния кросовър, като и при него Forester е пораснал на размери. Увеличението обаче е минимално - 35 мм на дължина (до 4595 мм), 15 мм на височина (до 1795 мм) и 20 мм на височина (1696 мм). С 25 мм е пораснало и разстоянието между двете оси. От Subaru са категорични, че тези промени ще осигурят повече място за краката на возещите се отзад пасажери. Освен това се е увеличил и обемът на багажното отделение.

Новото Subaru Forester - официално

В Япония новият модел ще се предлага с 2.0 литров атмосферен мотор тип "боксер" с мощност 150 к.с. и 196 Нм. Той ще се комбинира или с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия. Другата версия е с 2.0 литров "боксер" с турбо с мощност 280 к.с. и 350 Нм. Този двигател ще бъде достъпен само с безстепенна трансмисия.

Новото Subaru Forester - официално

В Северна Америка купувачите ще имат на разположение 2.5 литров мотор с мощност 170 к.с, както и 2.0 литров турбо-мотор, развиващ 250 к.с. Първият вариант ще се предлага с механична скоростна кутия и с безстепенна трансмисия, а вторият само с вариатор. Като бонус към втората версия японците отпускат комплект 18-инчови джанти.

Новото Subaru Forester - официално

Колкото до модификациите за Европа - те ще станат ясни при представянето на модела в Лос Анжелос. Тогава ще бъде обявено и кога ще бъде пусната "заредената" STi-версия на кросовъра. Знае се обаче, че в оборудването на новия модел ще влезе мултимедийна система с въздможност за свързване със смартфон, аудиосистема Harman/Kardon, камера за движение на заден ход и нова навигационна система.

 

Тагове: forester
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Martin ( преди 7 години )
    Вече 7 месеца карам Forester 2016 / Diesel и НЕ искам и да чуя за друга кола!Когато трябва дърпа, когато искаш спокойствие - комфорта е много добър!Хайли препоръчвам на всички! :)
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Kико ( преди 11 години )
    Пак разни спамъри са участвали, колкото да си намират на приказка.Кой е тоя образ, дето говори за 70 000 лв. за Форестър? Толкова струва само модела XT. Именно това бижу на автомобилостроението прави смешни на къси отсечки немските SUV. Всички други версии на Форестър са в диапазона 50 000 - 60 000 лв., което според мен е страхотна цена за това, което предоставя автомобила.
  • #22
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До Пет.Ст. ( преди 11 години )
    И вси4ките 2-ра употреба, нали готин!
  • #21
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Петър Ст. ( преди 11 години )
    Само мога да си мечтая за тоя форестър. Аз съм от две години с Легаси - 156 к.с. , върви здраво - не признава кал , сняг. Верно е - трудна е за поддръжка , гори много, но за друга кола вече не искам да чуя. Сменям я само с друго субару, по -ново. А тоя форестър с турбомотора сигурно е лудница. за сведение - преди това съм сменил 15 автомобила - немски и един шведски.
  • #20
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    4 години карах Justy 1.0,1991 г,а после Импреза 2.0 ,2002 г. Нея все още я карам,но искам Аутбек. Трудно може да се сравнява Субару с други коли,понеже то не е кола като кола..няма аналог,а и боксера как се развърта над 4000 об....както и да е,явно съм пристрастен...хубав ден!
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    RE: № 17 ( преди 11 години )
    Какво Субару караш 10 години ?Ново ли е купено ?-------За мен има два вида бойни изкуства - Айкидо и останалите , какот и Две марки коли: Субару и останалите
  • #18
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Японска плюнка ( преди 11 години )
    Абсолютен дрегел......прилича на китайско менте.
  • #17
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Както винаги на ниво! Супер ме кефи,прилича на новия Аутбек!Не искам да е красива,щото като я карам непрекъснато нямам видимост отвън...щях да я гледам ако беше в сервиза като вашите коли...Субару са велики ! вече 10 години карам само Субару и дай Боже някой ден да мога да имам "тази грозотия" на снимката...пък вие си карайте колите докато още вървят,че зима иде,бягайте до МЕТРО за евтини зимни гуми..аз си карам Субито с всесезонки и мога да ви тегля с тях ако "Зимата ни изненада"...
  • #16
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бай Иване , при цена поне 70000лева , да ли ти харесва още ?
  • #15
    15 rate up comment 7 rate down comment
    бай иван тракториста ( преди 11 години )
    на мен пък ми харесва