IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Octavia вече и официално

Журналисти в Чехия пробваха модела, който ще се появи след месец

Новата Skoda Octavia вече и официално

Ръководството на Skoda реши да разкрие подробности за новото поколение на Octavia, като организира тест за чешки журналисти и им разреши да публикуват информация и снимки за модела. Третото поколение на автомобила официално ще бъде представено след месец.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Както се знае, новата Octavia е построена на модулната платформа MQB на Volkswagen, която се използва за новите генерации на  Audi A3, VW Golf и Seat Leon. Габаритите на чешкия модел са нараснали в сравнение с неговия предшественик с 90 мм (до 4659 мм), а междуосието се е увеличило със 108 мм (до 2686 мм). Обемът на багажника при новото поколение достига 590 л (при настоящата Octavia то е 585 л, а при Superb – 595 л).

Новата Skoda Octavia вече и официално

Първоначално автомобилът ще се предлага с бензинови турбомотори с обем 1.2, 1.4 и 1.6 л, както и с дизели – 1.8 и 2.0 л. Според чешките журналисти, изпробвали машината, тя ще бъде снабдена с технология, която позволява с помощта на мултимедийната система на централната консола да се променят настройките на двигателя, на елекроусилвателя на волана и работата на роботизираната скоростна кутия DSG. Общо ще се предлагат 4 режима на работа, в това число и Sport.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Според журналистите новата Octavia вече разполага с по-комфортно окачване, а шумоизолацията в купето е на по-високо ниво. Като опция при модела ще се предлагат система за предотвратяване на сблъсък, система за разпознаване на пътните знаци и система, която следи за умора у водача.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Очаква се продажбите на модела да стартират в Чехия в средата на февруари. Освен в местните заводи на Skoda новата Octavia ще се произвежда и в Русия, като предстои да бъде решено в кое предприятие – в Калуга или в Нижний Новгород.

Тагове: octavia
0 от 500
  • #11
    20 rate up comment 8 rate down comment
    До "От глупав, ( преди 11 години )
    ТАЗИ Октавия вече не е на базата на Голф. Рапид я измести, Октавия вече е в сегмента на Пасат. ***.
  • #10
    20 rate up comment 6 rate down comment
    11 ( преди 11 години )
    Шкода е най-евтината марка от VW Group.Какво очаквате, чудо ли?Няма да стане.*** дизайн, евтини материали, падащ лак на покритието, лоша шумоизолация, тропащо окачване, .... това е Октавия.Който е карал знае каква е истината за тази кола.
  • #9
    18 rate up comment 3 rate down comment
    неук ( преди 11 години )
    Честно не виждам нещо ново в октавията. Дори считам , че фейслифтът на второто поколение изглежда далеч по-добре. Тази кола няма нищо общо с автомобила, който си купих преди години. Ако така изглеждаше и предишната октавия въобще нямаше да влезе сред списъка на автомобилите, които изпробвах. Просто не ми харесва дори, отчитайки фактът, че е напълно нова базата, на която се прави.
  • #8
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не я сравнявайте с Дачия.В който и сервиз да питате, ще ви кажат, че Логан е сто пъти по-безпроблемен от Октавия.
  • #7
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом сравняваш 10 годишна Корола с нова Шкода, браво на Тойота.
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    От глупав, по.... ( преди 11 години )
    Кой щял си купи Пасат? Ле ле, не очаквах, че има толкова невеж народ!Пасата и това евтино тенеке нямат нищо общо.Ако приемем, че тази Октавия все пак е автомобил, макар и "маркова" колкото Дачия, тя е на платформа на Голф, не на Пасат.
  • #5
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мда много по-добра от Корола.
  • #4
    24 rate up comment 6 rate down comment
    branded car expert ( преди 11 години )
    Доста комична колица.Тези ъгълчета по фаровете като, че ли са правени в ямболски гараж.Честно, никога няма да дам пари за такава кола.
  • #3
    26 rate up comment 9 rate down comment
    От глупав, по.... ( преди 11 години )
    Анонимните *** не биха били по-глупави и да не знаят,че това е напълно НОВ автомобил - цялата платформа върху която е изграден е НОВА! Както и системите за безопасност, размери и т.н. Но нали трява да сме "интересни", плюейки нещо от VW. Цял живот да карате "високо технологични" 20 год. италиански ***, малки хейтъри!
  • #2
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    При наличието на това кой ще си купи Пасат?