IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Octavia вече и официално

Журналисти в Чехия пробваха модела, който ще се появи след месец

Новата Skoda Octavia вече и официално

Ръководството на Skoda реши да разкрие подробности за новото поколение на Octavia, като организира тест за чешки журналисти и им разреши да публикуват информация и снимки за модела. Третото поколение на автомобила официално ще бъде представено след месец.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Както се знае, новата Octavia е построена на модулната платформа MQB на Volkswagen, която се използва за новите генерации на  Audi A3, VW Golf и Seat Leon. Габаритите на чешкия модел са нараснали в сравнение с неговия предшественик с 90 мм (до 4659 мм), а междуосието се е увеличило със 108 мм (до 2686 мм). Обемът на багажника при новото поколение достига 590 л (при настоящата Octavia то е 585 л, а при Superb – 595 л).

Новата Skoda Octavia вече и официално

Първоначално автомобилът ще се предлага с бензинови турбомотори с обем 1.2, 1.4 и 1.6 л, както и с дизели – 1.8 и 2.0 л. Според чешките журналисти, изпробвали машината, тя ще бъде снабдена с технология, която позволява с помощта на мултимедийната система на централната консола да се променят настройките на двигателя, на елекроусилвателя на волана и работата на роботизираната скоростна кутия DSG. Общо ще се предлагат 4 режима на работа, в това число и Sport.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Според журналистите новата Octavia вече разполага с по-комфортно окачване, а шумоизолацията в купето е на по-високо ниво. Като опция при модела ще се предлагат система за предотвратяване на сблъсък, система за разпознаване на пътните знаци и система, която следи за умора у водача.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Очаква се продажбите на модела да стартират в Чехия в средата на февруари. Освен в местните заводи на Skoda новата Octavia ще се произвежда и в Русия, като предстои да бъде решено в кое предприятие – в Калуга или в Нижний Новгород.

Тагове: octavia
0 от 500
  • #21
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Asrata е много повече автомобил,от "айтуй-нящо" !
  • #20
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    Тя все още е с маскировка.
  • #19
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ау тя е много грозна!!! по принцип нямам против шкодите, ама тука са се о**али
  • #18
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вярно че е бюджетна както и всяка останала кола. Да Октавия не е Ауди,БМВ или Мерцедес, нито Волво,Ягуар или нещо от този калибър, но е порядъчно добра и е за предпочитане пред Тойота,Пежо... В момента ако сложим сегмента на порядъчните коли Шкода е на милиметър под ФВ и другата марка която мога да сложа отскоро на това ниво е Хюндай. Тези три марки са в момента за предпочитане в този клас останалото е класа по-надоло.
  • #17
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Интересно ми е какъв е този дизел 1.8.Не знам ФВ да имат такъв мотор.Изглежда, ще го вземат от първия Форд Фокус, те имаха такава дръгня 1.8, тегав и шумен.Явно ще търсят помощ от Форд.Закъсали са я.
  • #16
    24 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само който не е карал Октавия може да я хареса.Срещата отблизо действа отрезвяващо, бюджетна талига от всякъде.
  • #15
    22 rate up comment 3 rate down comment
    От глупав, по.... ( преди 11 години )
    Прав си, брато.То си пише ...."Както се знае, новата Octavia е построена на модулната платформа MQB на Volkswagen, която се използва за новите генерации на Audi A3, VW Golf и Seat Leon".Няма и дума за Пасат.Оставаи го мухльото да пасе трева и да си мисли, че Октавията е почти Пасат.Селски ***.
  • #14
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Big City Life ( преди 11 години )
    Има един турбо селянин тук, който си мисли, че Пасат и Октавия имат нещо общо.Рапид е евтин вариант на предната Октавия (макар, че по-евтино изпълнение едва ли има), тази Октавия е на платформа на Голф 7.Пасат е на една платформа със Сюпърб, но селската гайда няма как да знае това, муха, ха, ха, .....
  • #13
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Благо ( преди 11 години )
    Това ще да е някаква шега."Старата" изглежда много по-добре.Дори да не поглеждаме към безумните фарове, какви са тези халогени по дяволите?
  • #12
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не сравнявам с 10 годишна корола а с чисто нова. И прав си няма смисъл да я сравнявам с Корола след като и визуално и технологично тази Октавия е по-добра от новия Авенсис, който вече изглежда като китайско менте. Може би за това Китайците гонат Тойота от Китай.