IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Octavia вече и официално

Журналисти в Чехия пробваха модела, който ще се появи след месец

Новата Skoda Octavia вече и официално

Ръководството на Skoda реши да разкрие подробности за новото поколение на Octavia, като организира тест за чешки журналисти и им разреши да публикуват информация и снимки за модела. Третото поколение на автомобила официално ще бъде представено след месец.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Както се знае, новата Octavia е построена на модулната платформа MQB на Volkswagen, която се използва за новите генерации на  Audi A3, VW Golf и Seat Leon. Габаритите на чешкия модел са нараснали в сравнение с неговия предшественик с 90 мм (до 4659 мм), а междуосието се е увеличило със 108 мм (до 2686 мм). Обемът на багажника при новото поколение достига 590 л (при настоящата Octavia то е 585 л, а при Superb – 595 л).

Новата Skoda Octavia вече и официално

Първоначално автомобилът ще се предлага с бензинови турбомотори с обем 1.2, 1.4 и 1.6 л, както и с дизели – 1.8 и 2.0 л. Според чешките журналисти, изпробвали машината, тя ще бъде снабдена с технология, която позволява с помощта на мултимедийната система на централната консола да се променят настройките на двигателя, на елекроусилвателя на волана и работата на роботизираната скоростна кутия DSG. Общо ще се предлагат 4 режима на работа, в това число и Sport.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Според журналистите новата Octavia вече разполага с по-комфортно окачване, а шумоизолацията в купето е на по-високо ниво. Като опция при модела ще се предлагат система за предотвратяване на сблъсък, система за разпознаване на пътните знаци и система, която следи за умора у водача.

Новата Skoda Octavia вече и официално

Очаква се продажбите на модела да стартират в Чехия в средата на февруари. Освен в местните заводи на Skoda новата Octavia ще се произвежда и в Русия, като предстои да бъде решено в кое предприятие – в Калуга или в Нижний Новгород.

Тагове: octavia
0 от 500
  • #31
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    и аз карам шкода от 3 години ,но това нещо повече ми прилича на рено - меган,определено не ми харесва
  • #30
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Мирослав ( преди 11 години )
    За скромната възраст (25год) смея да твърдя, че съм карал много коли. Това ми е работата .Работя като шофьор във фирма за коли под наем в Дания. До скоро имах шкода фелиция, но сега си взех шкода фабия 2010год. Плюйте марката колкото си искате ,но аз никога съм нямал проблем с тези коло. Сменям консумативи и карам.Хейтват хора само ,които не са карали шкода
  • #29
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Просто "удивителни" коментари!Не знам колко човека от изказалите тук "компетентни" мнения карат или са карали Skoda? Като горд собственик на Octavia вече над 6 години мога да кажа, че това е перфектен семеен автомобил с едно от най-добрите съотношения цена/качество!!!
  • #28
    16 rate up comment 0 rate down comment
    петко ( преди 11 години )
    само не разбрах какъв е този дизелов двигател 1.8 -нов ли е или сте се объркали със 1.6 105 конски сили
  • #27
    19 rate up comment 3 rate down comment
    petko ( преди 11 години )
    завистливите нещастници със 20 годишните коли да си карат дръгните и да не лаят много много .Вземете се образовайте малко вместо да сипете гняз и гадости пред екрана , све пак Шкода Октавия стана кола на годината 2004 ,както и кола с най-малко дефекти на 100 000 км след Мазда 6 .
  • #26
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Шкода Оставия
  • #25
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква е тая смешна старовремска лагерница?По-грпзна и безлична е и от Пасат и Голф.
  • #24
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вярно че е бюджетна както и всяка останала кола. Да Октавия не е АКУРа,Лексус или Инфинити, нито Волво,Ягуар или нещо от този калибър, но е порядъчно добра и е за предпочитане пред Фолксваген,Пежо... В момента ако сложим сегмента на порядъчните коли Шкода е на милиметър под Тойота и другата марка която мога да сложа отскоро на това ниво е Хюндай. Тези три марки са в момента за предпочитане в този клас останалото е класа по-надолу.
  • #23
    18 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Много нещастен опит за артистизъм. Помислих, че е още с камуфлажа. Жалко е!
  • #22
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това е автомобилът!Вече изминаха 8 години откакто го придобих, а емоцията остава все същата. Колата остарява достойно, май аз остарях по-видимо за този период. В сервизната книжка прилежно е записана ежегодната смяна на масло и консумативи и нищо повече. Пожелавам на всеки един да открие своята октавия, както аз открих за себе си моята.