IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разследва китайския си партньор

Обвиненията са в копиране и производство на германски части за автомоболи

Volkswagen разследва китайския си партньор

Китайските производители на автомобили и авточасти са известни с това, че не се притесняват да копират дизайна на моделите на големите компании. Те от своя страна се примиряват с това и предпочитат да си мълчат, тъй като разчитат много на пазара в най-многолюдната държава на планетата.
Volkswagen разследва китайския си партньор
Във Volkswagen group обаче решиха да вземат мерки. Германският концерн започва разследване срещу китайския си партньор FAW Group Corp. заради нелегално копиране и производство на двигатели, трансмисии и други компоненти. Пред в. Wall Street Journal представител на VW обяви, че концернът внимателно следи ситуациията, преди да излезе с официално заключение и да предприеме съответните мерки.
Оказва се, че германците са разкрили намеренията на китайския си партньор да копира трансмисията MQ200, която се поставя на няколко модела Audi, Skoda и VW. Скоростната кутия на китайците е била подготвяна за новия им модел B50 – малък седан, който ще се предлага на китайския и руски пазари като пряк конкурент на подобни модели на VW  и Skoda. И това не е единственият подобен случай – още в края на 2010 г. FAW Group Corp е била готова да пусне в производство бензинов двигател, който е реплика на мотора EA111, слаган на моделите Polo и Golf.
Volkswagen разследва китайския си партньор
Президентът на Volkswagen Group Мартин Винтеркор още тогава е имал разговор „на висок тон” с президента на FAW Group Ксю Жиани, като го е предупредил, че ще има последствия. Няколко месеца по-късно китаецът обяви, че „е станало недоразумение и някой нещо не е разбрал в случая”.
Според медиите в Германия обаче FAW вече е изградила завод в град Чангчун, където е започнало производството на двигателя EA111. Големият проблем в случая е, че споразумението между VW group и китайската компания за производство на части и автомобили важи само за продажби в страната, а в случая азиатците го нарушават, като готвят компонентите за износ в други държави. От друга страна правителството на Китай не позволява на чужди производители да произвеждат самостоятелно автомобили и части за тях в страната, а ги задължава да създават смесени предприятия с местни компании. Именно така през 1991 г. започва партньорството между VW и FAW.
Volkswagen разследва китайския си партньор
„Всичко това е борба с вятърни мелници – коментира говорител на германския концерн пред изданието Handelsblatt article. – Западните компании няма как да се справят с подобен проблем, защото за с вързани ръце. От една страна те не искат китайците да копират техните части, но от друга не могат да протестират, защото ще загубят производството си в Китай. Затова трябва да бъдем много внимателни при работата си с FAW, която винаги е била много успешна”.
Volkswagen разследва китайския си партньор
 

0 от 500
  • #50
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    весо си мисли че ако набие някой фен на японските марки от това немските коли ще станат по-качествени. Гоуем си, весо. Eнтеуект ненагуеден. Му-ха-ха-ха! Няма по-тъпо нещо от немско фенче, но поне ни забавляват безумната си тъпотия.
  • #49
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хех не копирали японски.....Кое време се появи джипа на Лексус ехееее
  • #48
    3 rate up comment 11 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    спиид всичко е ясно освен за облъчените,не си губи времето с шофьори на газ-ки.моля те това заслужава да го хванеш на живо па бои.*** то се крие като жена.*** ги .пука му на фв за тях.на мене -също.това ша си тропа тука цял ден ,требва да се прави на значимо някъде.зарежи...
  • #47
    3 rate up comment 13 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Обвиненията са в копиране и производство на германски части за автомоболи......Китайците са преценили кой прави по-добрите коли и са копирали него....интересното е че не копират японски кашони...
  • #46
    4 rate up comment 11 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    от: speedart ( преди 11 минути )Когато Германеца каже скачай , Японеца вика "колко високо шефе"... -браво спиид.
  • #45
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немските клошари диктуват модата на сметището.*** им не стават и за контейнера.
  • #44
    4 rate up comment 13 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Когато Германеца каже скачай , Японеца вика "колко високо шефе"...
  • #43
    3 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Най-хубавата новина е че VW диктува модата в автомобилния свят...
  • #42
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха ха Веско лайногризеца побъркал на майка си рапана.
  • #41
    3 rate up comment 13 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    не не,направо съм доволен от себе си.