IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци се усъмниха в ефективността на дизела

Компанията Which смята, че бензиновите коли са по-надеждни и по-икономични

Британци се усъмниха в ефективността на дизела

Британци се усъмниха в ефективността на дизела
Британската изследователска компания Which обяви, че да притежаваш дизелов автомобил е по-скъпо и по-нерентабилно отколкото такъв с бензинов двигател.

Според експертите дизеловата машина се изплаща едва след 14 години експлоатация, което в наши дни е напълно излишно, тъй като малко хора изкарват толкова време с една и съща кола.

Изследователите са на мнение, че в началото дизеловият автомобил, който е с 3-4 % по-скъп от бензиновия, наистина излиза по-изгодно като разход на гориво за собствениците си. С течение на времето обаче бензиновият взима сериозно приемущество, тъй като поддръжката му е по-евтина. Освен това от Which са категорични, че при съвременните технологии на бензиновите двигатели те са не по-малко икономични от дизелите.

За изследването си компанията е сравнявала мотори и от двата вида при 5 от най-популярните във Великобритания автомобили от различни класове - Ford Fiesta, VW Sharan, VW Tiguan, Vauxhall (Opel) Astra и BMW 5-Series.

В хода на проучването се оказва, че бензиновите версии са по-здрави и по-надеждни от дизеловите. Това важи не само за периода на гаранция, който на Острова е средно 3 години, а и за следващия срок на експлоатация на машините – между 4 и 8 години.

Тагове: vs
0 от 500
  • #98
    15 rate up comment 1 rate down comment
    stoqn4o ( преди 11 години )
    stiga ste se karali kato deca v 2ri klas za bulgariq nai ikonomi4ni ot finansova gledna to4ka sa benzinovite koli na gas :) ima i koli za nad 100 bona s gazovo tova ozna4ava li 4e sa bedni horata ili prosto si pravqt smetkata i si karat na nai ikonomi4noto $ gorivo na cena do 1.20lv na lityr a ne na 2.70
  • #97
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вярвай си.Тойота купува от БМВ защото никога на са могли да направят читав дизел,не могат.Това е истината.
  • #96
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Дизелът има преимущества, но сега навлизаме в "епохата" на зелените технологии. Ако преди години се съдеше по "колко дига", после-"колко е мощна",сега-"колко харчи",предстои и вече сме в началото на "колко е чиста". А дизелът, горкият, засега е много зле и не случайно японските фирми го "забравят" и си купуват наготово от европейските-за самите европейци.
  • #95
    23 rate up comment 1 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    Това е копирано от сайта на вносителя "5-годишната гаранция без ограничение на пробега защитававашия i30 от предната до задната броня и от покрива допода. Всичко - от задвижващата система до боята, доритапицерията, е включено в покритието, независимо далиизминавате 5000, или 50 000 км годишно. Гаранцията, коятовключва и 12-годишна осигуровка срещу корозия, е валиднав 26 европейски страни"Това няма да прочетете дори на скъпи кендзефи като Ауди А8,нищо ,че струва над 100 бона,смешници.
  • #94
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ***,данните които съм дал ги има по всички сайтове,може да ти е тъпо,но е вярно.Колкото до гаранциите,няма какво да коментираме,келяви *** с 2 годишна гаранция в 21 век,алооо.Това показва изключително мърляво качество.Истинските коли са с 5 годишна БЕЗУСЛОВНА гаранция (Hyundai),нещо непостижимо до момента от нито една немска фирма,още по-малко т.нар. премиум марки.Така,че виж им гаранциите и прави сметка колко са читави.
  • #93
    23 rate up comment 1 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    Четих в Гугъл с гарнцията на Хюндай,единствено за един сърбин,което от сто километра мирише на измислица.Но пък проверих какво пише за гаранциите на ФВ и Ауди и паднах от смях.Оказва се,че това са марките с най-недоволни клиенти.В YouTube е засипано с клипове за калпави Аудита и Вагени,мекли да си биеш.Никой не е прокопсал с ауди или ваген,който се опари не повтаря.
  • #92
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    VW може да държи рекорда на Гинес за най миризлив долен елементарен *** тъпчо.
  • #91
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хюндай без проблеми минава преглед,но явно ти не си минавал скоро преглед при психиатър.Вземи си направление и марш в някоя клинила за психично болни.
  • #90
    15 rate up comment 8 rate down comment
    До jok ( преди 11 години )
    Какви глупости пишеш бе, отвори Гугъл и чети проблеми с гаранцията на Хюндай, гръмнал двигателя на гаранционния Хюндай, който според теб трябва да сменя масло на 30000км. само че бича бил на 11000км. и Хюндай не му признали гаранцията,защото трябвало да се сменя на 10000км. максимум иначе се чупели ха ха. Изобщо не споменавай Хюндай трошливите кочини, които на всичкото отгоре спорд ТЮФ, не могат да минат технически преглед още нови новинички. ха.За нисък разход виж кой държи рекорда в Гинес ФВ.
  • #89
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пълно е тук с прости ограничени и неуки лайняри каращи само Голф2 пффффууууууууу.