IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series

Появи се нова информация за общата спортна кола на BMW и Toyota

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series
Безспорно едно от най-интересните автомобилни съдружия е това между Toyota и BMW. То ще роди редица нови технологии, както и модели, най-интересният от които ще бъде спортен автомобил. Той бе обявен от двата автогиганта преди броени дни, а днес вече има нови детайли около въпросната кола.

От изявление на говорителят на BMW става ясно, че моделът няма да бъде базиран на Toyota 86 (Subaru BRZ / Scion FR-S), а ще бъде чисто нова разработка. Пред Automotive News тя заяви, че возилото ще представлява "устойчив спортен автомобил с природосъобразни технологии", добавяйки - "ние отговаряме за архитектурата и компонентите на този бъдещ автомобил".

От тази информация трудно може да се направи извод какъв точно ще бъде този модел. Става ясно обаче, че въпреки факта, че моделът е общ, версиите на Toyota и BMW ще се различават. "Ключов момент тук е, че продуктите на двете компании ще запазят своя индивидуален характер, въпреки съвместно разработените технологии", заяви говорителят на BMW.

Спекулациите сочат, че въпросната кола ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series. Очаква се и вариант от Lexus, за който се твърди, че ще бъде вдъхновен от концепцията LF-LC (на снимките).

Що се отнася до версията на BMW, за нея се предполага, че ще представлява продуктов вариант на BMW i8. Екологичното возило трябва да се появи на пазара през 2014 година, а споделянето на технологията му с Toyota, както и използването на разработки от японците, биха редуцирали значително разходите по този модел.

Очаквайте подробности

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    bmw kato cqlo te proizvejdat predimno dvigateli za superkolite mclaren bugatti i za o6te nqkolko dr marki no superkola pod tqhno ime ne sa puskali ot kakto su6testvuva6e M1 ot 70te nz za6to
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    pi4 kato napraviha L-fa i go pusnaha v proizvodstvo bqha proizvedeni 500 koli i za kratko vreme gi razprodadoha vsi4ki do edna teka 4e klienti o4evidno ima tova li4no az nerazbiram kvo ne mu haresvate na LFA
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    БМВ всичко дава, само и само да докопа технологията на хибридите.тойота пък ще си намалява вносните мита за ЕС, "преглъщайки" части от БМВ. А помежду им конглокенцията всякак ще я има, дори и по-ожесточена!
  • #9
    18 rate up comment 0 rate down comment
    зззззц ( преди 11 години )
    и двете компании ще жънат успехи много ясно
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    rrrrrr... ( преди 11 години )
    всеки шофьор знае че БМВ са на ти със спортния дух на една кола не случаино от доста компании закупуват техни агрегати за автомобилите си....както знаете двигателя е най-важния дял от колата за спортното и поведение. А от БМВ знаят как да впрягат конете и въртящия момент ;) От Тойота на 100% са обърнали внимание на главоломното разгръщане от страна на БМВ и много добре се въсползват от възможноста да работят със силните вместо да се конКу.ират с тях нали ;)
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това отроче на снимките си е 100% Тойота.Радвам се че се намериха толкова много почитатчли на тази фирма щом и БМВ е намесена,ама в случая със снимките не е.Чакам да видим какво ще направят двете фирми.Сигурен съм,че ще е добро.Надявам се и цената да не е прекалено раздута,като на всички баварци.
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом Тойота е намесена със сигурност ще има нещо доста обещаващо.Съвсем скоро ще разберем,а конглокенцията тръпне ли тръпне в очакване на продукта,който ще ги разбие.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Яко е това отроче - и двете фирми има какво да обменят като опит в автомобилостроенето.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Каква стана тя!? Уж Тойота щяха да учат БМВ как се прави кола спред форумните разбирачи, а сега излиза, че БМВ ще им прави колата! :) Майтапа настрана. Надявам се от това сътрудничество да излезе нещо добро. То няма как да е и иначе, след като две големи фирми с успехи в своите области се кооперират. Можем само да пожелаем успех и да очакваме какво ще роди този съюз.
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    до Bavanios ( преди 11 години )
    Тезо Лексус не струва толкова, просто защото още е концепт и не е излязъл още на пазара. Много по-красив е според мен от LFA/модела, скойто се бъркаш ти според мен/ А за непродаваемостта на LFA - в грешка си, продадени са вече. А за сравнението с Ферари - хайде прочети това: http://***.topgear.com.ph/features/feature-articles/is-the-lexus-lfa-more-durable-than-a-ferrari