IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series

Появи се нова информация за общата спортна кола на BMW и Toyota

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series

Toyota Supra в кожата на BMW 6-Series
Безспорно едно от най-интересните автомобилни съдружия е това между Toyota и BMW. То ще роди редица нови технологии, както и модели, най-интересният от които ще бъде спортен автомобил. Той бе обявен от двата автогиганта преди броени дни, а днес вече има нови детайли около въпросната кола.

От изявление на говорителят на BMW става ясно, че моделът няма да бъде базиран на Toyota 86 (Subaru BRZ / Scion FR-S), а ще бъде чисто нова разработка. Пред Automotive News тя заяви, че возилото ще представлява "устойчив спортен автомобил с природосъобразни технологии", добавяйки - "ние отговаряме за архитектурата и компонентите на този бъдещ автомобил".

От тази информация трудно може да се направи извод какъв точно ще бъде този модел. Става ясно обаче, че въпреки факта, че моделът е общ, версиите на Toyota и BMW ще се различават. "Ключов момент тук е, че продуктите на двете компании ще запазят своя индивидуален характер, въпреки съвместно разработените технологии", заяви говорителят на BMW.

Спекулациите сочат, че въпросната кола ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series. Очаква се и вариант от Lexus, за който се твърди, че ще бъде вдъхновен от концепцията LF-LC (на снимките).

Що се отнася до версията на BMW, за нея се предполага, че ще представлява продуктов вариант на BMW i8. Екологичното возило трябва да се появи на пазара през 2014 година, а споделянето на технологията му с Toyota, както и използването на разработки от японците, биха редуцирали значително разходите по този модел.

Очаквайте подробности

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 25 rate down comment
    Bavanios ( преди 11 години )
    този Лексус струва $450 000,няма нищо невероятно в него,особено ако се визира факта че съществуват автомобили на Ламборгини и Ферари за по малко пари и изглеждащи и вървящи далеч по добре от въпросната Тойотка....това е непродаваема кола..факт е вече в Щатите!!!
  • #1
    33 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лексуса на снимките е невероятен! Ако излезе нещо такова като сериен модел би било страхотно!