IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

Германците обещават седанът има да бъде далеч по-спортен и агресивен вид

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

В началото на тази година Audi освежи външността на най-популярния си модел – А4, но това не даде очакваните резултати. В Германия продажбите на седана продължават да изостават от тези на двата големи конкуренти в този клас – Mercedes-C-class и BMW 3-series. Затова и компанията от Инголщад смята следващото поколение на модела, което ще се появи през 2014 г., да бъде съвсем различно.
Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите
Неофициално изображение

Главният дизайнер на Audi Волфганг Етгер заяви пред германски журанлисти, че следващото А4 ще заложи на емоциите. Седанът ще бъде по-мускулест, с подобрена аеродинамика и спортен външен вид. Машината ще бъде по-ниска и по-широка с раздути калници. Всички тези промени ще станат възможни благодарение на новата модулна платформа на Volkswagen MQB, която ще позволи на инженерите да променят размерите на седана в голям диапазон.


Етгер не разкри други подробности за бъдещия модел, но се появиха информации и за някои от двигателите, на които ще разчита новото А4. От сегашното поколение ще отпадне 1.8-литровия турбомотор с мощност 120 и 180 к.с, който ще бъде заменен от 1.4 литров TSI също с 2 варианта на мощност – 122 и 180 к.с. Ще има и нов турбодизел – 2.0 литра (150 к.с.).

Веднага след премиерата на модела ще излезе и хибридна версия, която само на електричество ще може да измине около 50 км. Тази модификация е много важна за Audi, тъй като един от основните пазари за концерна е Китай. А там сериозно ще затегнат изискванията за екологичност на новите автомобили, което означава, че ще се търсят все повече машини на електричество или хибриди.

Освен А4 и А5, което ще бъде на същата база, ще се появи и малко купе – Audi R4. Очакванията са то да бъде само хибридно, за да не се конкурира с Audi TT, което също го чака сериозно обновяване. Дизайнът на R4 ще бъде агресивен в стила на голямото купе R8.

Тагове: audi a5 audi r4
0 от 500
  • #53
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Ауди са успяли да направят предната решетка само с 9 ребра, което вече е направено за най-новия модел на БМВ 7серия (виж статията). А Лексус все още не са стигнали до тази технология и мода :)
  • #52
    3 rate up comment 6 rate down comment
    песо ( преди 11 години )
    Застанавйте с имената си бе анонимници,знаете ли какво е германска кола- всекидневно в сервиза,ама е бърза,верно че селиките ме бягат и нисан 350Z ми се подиграват на пътя,ама карам немска трътка и се кефя.Аз съм си песо.
  • #51
    6 rate up comment 3 rate down comment
    десо ( преди 11 години )
    Хубава статия. И между другото Ауди е с ФВ повече от 20 години. За това време не само тая марка не бе опропастена, а напротив - достигна най-големите си върхове. Дори и сега ФВ купуват ноу-хау от Тата. А Рено се точи да купи ФВ Груп. И между другото според германците Ауди е най-калпавата компания,Опел е пред Ауди по авторитет.
  • #50
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Eskorta e леген,не легенда!
  • #49
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това важи за Фиеста и Ка, но не и за Ескорт. Даже, според оценката на купувачите, Форд Ескорт от последните (1995-2000) са по-качествени от първите Фокуси (1998-2002).
  • #48
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да,чували са Форд Ескорт.За него е в сила поавилото - ФОРД И *** НЕ БОЛЕДУВАТ,ТЕ НАПРАВО УМИРАТ! Истината е,че Форд са по-калпави и от Фиат.За това цените им се сриват главоломно.
  • #47
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Истината е, че Голфовете от 90-те (2, 3 и 4) никой не ги помни, но всеки е чувал за шедьовъра на 90-те в ниския клас, а именно - Форд Ескорт! Това име е легенда!
  • #46
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Форд и Опел са по-качествени от VW, а VW са по-качествени от Хйдай и ***.
  • #45
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това е старото А4 с нови ЛЕД фарове. Аууу е на това му викам безидеен дизайн-демоде.
  • #44
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На къде вървяла Audi ,ще си го преместя от левия в десния,нали се сещаш.По-интересно е на къде вървиш ти ,смотан казанлъшки ***.Още ли рониш сълзи в прословутата ауди 80-ка,баси *** си!Нищо не става от теб.Ние ще си караме новите коли ,а ти гледай картинки в и-нет и си вярвай на лъжите.