IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

Германците обещават седанът има да бъде далеч по-спортен и агресивен вид

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

В началото на тази година Audi освежи външността на най-популярния си модел – А4, но това не даде очакваните резултати. В Германия продажбите на седана продължават да изостават от тези на двата големи конкуренти в този клас – Mercedes-C-class и BMW 3-series. Затова и компанията от Инголщад смята следващото поколение на модела, което ще се появи през 2014 г., да бъде съвсем различно.
Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите
Неофициално изображение

Главният дизайнер на Audi Волфганг Етгер заяви пред германски журанлисти, че следващото А4 ще заложи на емоциите. Седанът ще бъде по-мускулест, с подобрена аеродинамика и спортен външен вид. Машината ще бъде по-ниска и по-широка с раздути калници. Всички тези промени ще станат възможни благодарение на новата модулна платформа на Volkswagen MQB, която ще позволи на инженерите да променят размерите на седана в голям диапазон.


Етгер не разкри други подробности за бъдещия модел, но се появиха информации и за някои от двигателите, на които ще разчита новото А4. От сегашното поколение ще отпадне 1.8-литровия турбомотор с мощност 120 и 180 к.с, който ще бъде заменен от 1.4 литров TSI също с 2 варианта на мощност – 122 и 180 к.с. Ще има и нов турбодизел – 2.0 литра (150 к.с.).

Веднага след премиерата на модела ще излезе и хибридна версия, която само на електричество ще може да измине около 50 км. Тази модификация е много важна за Audi, тъй като един от основните пазари за концерна е Китай. А там сериозно ще затегнат изискванията за екологичност на новите автомобили, което означава, че ще се търсят все повече машини на електричество или хибриди.

Освен А4 и А5, което ще бъде на същата база, ще се появи и малко купе – Audi R4. Очакванията са то да бъде само хибридно, за да не се конкурира с Audi TT, което също го чака сериозно обновяване. Дизайнът на R4 ще бъде агресивен в стила на голямото купе R8.

Тагове: audi a5 audi r4
0 от 500
  • #33
    4 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    само да ви кажа един факт, един познат произвежда части за една от най-реномираните немски марки,обаче ги изработва много добре и те се оказват с мн. високо качество , следва посещение от централата на тази марка ,след което му е препоръчано да НАМАЛИ качеството на продукта си, тъй като не се търси на вторичния пазар, така това е нещо което като консуматор неодобрявам,но никога не бих си сменил мисленето,просто хубавото си е хубаво,било и маааалко по калпаво
  • #32
    5 rate up comment 1 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    взех,че си проверих твърдението,значи корола имат 11 поколения,а голф 6
  • #31
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    joк прав си - няма марка, която да не изкарва дефектни бройки, но рядко са и марките на които всички бройки са и дефектни като на Алудито.Това е най-големия ***!
  • #30
    7 rate up comment 4 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    абе тука всичките сте карали ново ауди,имате сервиз на ауди,голяма работа сте,аз нямам ново ауди нито сервиз,но имам приятели с нови ауди а3,а6-никога не са имали проблемите които споменавате. няма марка която да не изкарва дефектни бройки,части или да няма нещо недоизпипано. Друго искам да обърна внимание,например тойота корола,проверете от момента на изкарване на модела ,колко поколения са се сменили,поне 2 пъти повече от голф. Имам предвид,че немците правят кола за 10г,японците за 5
  • #29
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На кои емоции ще залагат? Предполагам отрицателните? И да се научат да правят скоростни кутии че аутобилд от четири 100 000 км тестове на аудита смениха четири скоростни кутии.
  • #28
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще е в сервиза ама друг път това да не е Хюндай. Ауди А4 е автомобила с най-малко дефекти. Преди това титлата три години я държеше А6.
  • #27
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще върви когато не е в сервиза, я заради дефекти по мотора, я заради скоростна кутия.....такива работи....консумативи .....за Ауди
  • #26
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    при настоящия модел този двигател е в две версии на мощност 140к.с. и 170к.с., сега мощноста е пораснала с 10к.с. и повярвай ми ще върви като Хюндай генезис купе с 277к.с. нищо че Аудито е по-голямо.
  • #25
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Направо кърти аудито,2.0 дизел 150 коня,няма такава литрова мощност,човече,няма такава иновация.Това трябва да е някаква ирония :-)
  • #24
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От сегашното поколение ще отпадне 1.8-литровия турбомотор с мощност 120 и 180 к.с, който ще бъде заменен от 1.4 литров TSI също с 2 варианта на мощност 122 и 180 к.с. Ще има и нов турбодизел 2.0 литра (150 к.с.).Много лоши отзиви за тези мотори чувам от познати!!!