IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

Германците обещават седанът има да бъде далеч по-спортен и агресивен вид

Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите

В началото на тази година Audi освежи външността на най-популярния си модел – А4, но това не даде очакваните резултати. В Германия продажбите на седана продължават да изостават от тези на двата големи конкуренти в този клас – Mercedes-C-class и BMW 3-series. Затова и компанията от Инголщад смята следващото поколение на модела, което ще се появи през 2014 г., да бъде съвсем различно.
Следващото Audi A4 ще заложи на емоциите
Неофициално изображение

Главният дизайнер на Audi Волфганг Етгер заяви пред германски журанлисти, че следващото А4 ще заложи на емоциите. Седанът ще бъде по-мускулест, с подобрена аеродинамика и спортен външен вид. Машината ще бъде по-ниска и по-широка с раздути калници. Всички тези промени ще станат възможни благодарение на новата модулна платформа на Volkswagen MQB, която ще позволи на инженерите да променят размерите на седана в голям диапазон.


Етгер не разкри други подробности за бъдещия модел, но се появиха информации и за някои от двигателите, на които ще разчита новото А4. От сегашното поколение ще отпадне 1.8-литровия турбомотор с мощност 120 и 180 к.с, който ще бъде заменен от 1.4 литров TSI също с 2 варианта на мощност – 122 и 180 к.с. Ще има и нов турбодизел – 2.0 литра (150 к.с.).

Веднага след премиерата на модела ще излезе и хибридна версия, която само на електричество ще може да измине около 50 км. Тази модификация е много важна за Audi, тъй като един от основните пазари за концерна е Китай. А там сериозно ще затегнат изискванията за екологичност на новите автомобили, което означава, че ще се търсят все повече машини на електричество или хибриди.

Освен А4 и А5, което ще бъде на същата база, ще се появи и малко купе – Audi R4. Очакванията са то да бъде само хибридно, за да не се конкурира с Audi TT, което също го чака сериозно обновяване. Дизайнът на R4 ще бъде агресивен в стила на голямото купе R8.

Тагове: audi a5 audi r4
0 от 500
  • #43
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    РАдва ме ,че такива като весо са фенове на германските еднодневки. Иначе се знае - колите се делят на японски и останалите. А това Ауди горе прилича на кола на 20 години- изостанал и скучен безидеен дизайн - типично за германска кола.Еднакви Аудита,еднакви Гоуфове,еднакви Шкоди. Добре че германците произвеждат все по-малко коли и корейците дори им взеха от клиентите.
  • #42
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Боби ( преди 11 години )
    Красота! Ауди най-накрая май влезе в час...
  • #41
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хах, браво на Ауди-то. Може тея скорости и к.с. да са няква ирония, ама не се съмнявам в Ауди, че ще направят трепач. :D И не мога да разбера, защо немските коли да са ***? Хмм..
  • #40
    5 rate up comment 5 rate down comment
    ВЕСО ( преди 11 години )
    ХОРА, ПРИЗНАВАМ СИ.АЗ СЪМ ЕДНО ТЪПО ПАРЧЕ, ХАРЕСВАЩО НЕМСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ,НО КАКВО ДА ПРАВЯ КАТО БАЩА МИ МЕ Е НАПРВИЛ В ТРАБАНТЧЕ,А СЕСТРА МИ ВЪВ ВАРТБУРГ,А ПЪK АЗ МЕЧТАЯ ЗА АУДИ 80 ЗА 1500 ЛВ.КАЗАХ!
  • #39
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И това ще е същия *** като предишните поколения.Жал ми е за хората, които ще го купят и ще бъдат принудени крадеца на пари Ауди да им измъква доходите под носа искат или не.
  • #38
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Един Ескорт, стига да е добре поддържан може да надживее един Голф 2-ка или 3-ка, които гният повече от него.
  • #37
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ako audi e nai-skapanata kola v galaktikata , ti brato si nai-typia w sa6tata taia glaktika
  • #36
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом ГТР е ЗИЛ какво са германските ......които падат във всяка дисциплина от него?И не извъртай темата.Тук става въпрос за най-скапаната марка автомобили в галактиката - Ауди.Тия дето не карат до 100000км с един мотор, скорости, съединител и т.н. - консумативи за тях ...сещаш се.
  • #35
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За Ауди не знам, но VW Golf е най-грозната, най-смотаната кола правеан някога. Все едно е дялана с теслата и ресе като каруца. Един Ескорт 1992-1995 и 1995-2000 е много повече кола от Голфчетата от същите години, за Фокус да не говорим!
  • #34
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до ВЕСО ( преди 11 години )
    Ми що не я слагат тая скоростна кутия в немските коли тогава бе?Значи германците са яко ***.Аз ги мислех за алчни тарикати ти ми разби илюзиите.И тук е тема за най-скапалата марка във вселената не намесвай високотехнологични автомобили като ГТР