IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall стигна и до Острова

Първият модел, който ще се продава във Великобритания, е пикапът Steed

Great Wall стигна и до Острова

Китайският производител Great Wall, част от моделите на който се сглобяват в завода край ловешкото село Баховица, вече ще се продава и във Великобритания. Вчера официално бе съобщено, че компанията има свой дистрибутор на Острова. Това е IM Group, който в Обединеното кралство представя моделите на Isuzu, Subaru и Daihatsu.

Първи официално на британска земя ще стъпи пикапът Great Wall Steed с двойна кабина. На купувачите ще бъде предложена машина с 2.0 литров турбодизелов двигател с мощност 150 к.с. и въртящ момент 310 Нм. Автомобили от този модел се сглобяват в завода в Баховица.

Снимки: Great Wall

Машината е с 6-степенна механична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Цените на пикапа започват от 13 998 паунда (16 737 евро). За сравнение най-близкият като параметри и цени автомобил от подобен клас, предлаган във Великобритания, е Mitsubishi L200. Неговата цена е 16 049 паунда (19 189 евро).

Първите автомобили, произведени в Ловеч. Снимка: Automedia.bg 

Тагове: great wall
0 от 500
  • #43
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 12 години )
    @ Анонимен - Бензиновият 2.4 е мицубишки. "Вероятно" аз мога да говоря и по теми, които не са ми ясни, но "вероятно" ще звуча глупаво, затова е най-добре да не се казва нищо.п.п. Вие не четете ли статията? Там се споменава къде ще се произвежда пикапа за този пазар.
  • #42
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Така е, но са традиционно британски марки и тв силно накланя везните в тяхна полза. Британеца е традиционалист и милее за родното, дори когато е притежавано от чужденци.
  • #41
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    MG 6 откакто се продава в Великобритания, т.е. от средата на миналата година до сега има 160 продажби, което е показателно какво мисли за него местното население.
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    До "до Wane"Да ти кажа прав съм. Първо по никой начин не може да намесваш Jaguar Land Rover, защото макар собствеността да е индийска, автомобилите са проектиран и разработени от английски инженери в Ковънтри. Китайците са китайски коли произведени в българия. Разликата е огромня и сравнението не е никак точно. По отношение на MG Car Company ситуацията далеч не е такава. Откакто пуснаха първия китайски модел (тъй като там не само собствеността е китайска но и разработката) продажби почти няма.
  • #39
    1 rate up comment 0 rate down comment
    do Wane ( преди 12 години )
    Не си много прав зещото Jaguar-Land Rover и MG Rover са собственост на китайски и индийски компании и въпреки това в Англия си се радват на значителни продажби
  • #38
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Моторите са на Мицубиши, Тойота вероятно е шасито.След няколко години вероятно нашите коли ще се окажат по-безпроблемни от тези на ВАГ.
  • #37
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 12 години )
    Що си мислиш, че инициативата е на Гриша Ганчев? @Анонимен - "Тъй като в Англия Тойота е силно застъпена марка , а колите на Грейт Уол са си тойоти..." Кое им е Тойотското, брат?
  • #36
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    малиии, работата била сериозна... ц ц ц, обади се на Гришата и му кажи, да затваря представителството на острова, да не се набутва човека. Ама и ти ,що не му каза по-рано?
  • #35
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    опита да стъпят на този пазар на провал. Отделно аз си мисля, че първата ше е чудо, ако през първата година продадат повече от 1000, максимум 1500 бройки... Ще почакаме и ще видим де, но доколкото познавам пазара ще стане така както си мисля.
  • #34
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    До анонимния след мен:Не знам от къде си взимаш инфото, но на нискобюджетните автомобили не им се получава в UK, защото малко или повече хората там като цяло не си падат по експериментите. Има не един пример с опити да се пуснат на пазара евтини марки, но са меко казано неуспешни. Иначе за нишата си прав, пълно е с фермери и работници, които ползват пикапи, като най-масовитя са Nissan Navara и Toyota Hilux. 3000-5000-те продажби които предвиждаш ще са крайно недостатъчни и ще им обрекат