IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разсекрети новите M6 Coupe и Convertible

Автомобилът е с познатия 4.4-литров двигател с мощност 560 к.с.

BMW разсекрети новите M6 Coupe и Convertible

До изложението в Женева има около 3 седмици, но BMW реши да покаже какво могат да очакват феновете на марката. Баварците разкриха подробности за новото M6, което ще бъде показано във варианти Coupe и Convertible (кабриолет).

Както се очакваше, новото M6 ще разполага с 4.4 литров, V8 двигател с двойно турбо, мощност от 560 к.с. и въртящ момевт от 680 Нм. Благодарение на него автомобилът във варианта Coupe ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.2 сек., докато при кабриолетът постижението е с 0.1 сек по-бавно. Максималната скорост на машината е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но ако клиентът се снабди с допълнителния пакет M Driver's package тя ще нарастне до 305 км/ч.

Във всички варианти новото M6 разполага със стандратна 7-степенна M-Double Clutch Transmission (M-DCT), както и с технологията на BMW за променливо блокиране на задния диференциал- Active M Differential. Има вариант и за 6-степенна, ръчна трансмисия, която ще се предлага единствено пазара в САЩ. Тя е идентиична като тази при новото M5.

Що се касае до консумацията на гориво, тя е намалена с около 30%, спрямо познатия модел. Това е постигнато с редица системи, като автоматичната функция Старт/Стоп, предлагана като стандартно оборудване, и други елементи от технологията Efficient Dynamics, като регенерация на спирачната енергия и маслена помпа с управляем обем. Новото BMW M6
Coupe постига среден разход на гориво от 9,9 л/100 км. в ЕС тестови цикъл и емисии на CO2 от 232 г/км. Съответните стойности за новото BMW M6 Convertible са 10,3 л/ 100 км. и 239 г/км.

Другите новости при автомобила са широкото използване на карбон при направата на каросерията, както и на други леки материали като алуминий и фибро-стъкло. Това прави машината по-лека, като при M6 Coupe тежестта е 1850 кг., а при кабриолета – 1980 кг.

Има и промени в окачването в сравнение с нормалната
6-серия, което позволява на машината да бъде с около 30 мм по-ниска от обикновено, както и в спирачната система. За първи път BMW предлага специални карбоново-керамични спирачки, които са по-леки от стандартните. Те обаче са единствено за версията с 20-инчови джанти, които са като допълнителна опция.

Тагове: coupe convertible
0 от 500
  • #46
    4 rate up comment 4 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    или като си купи веднъж ГТР човек вече не повтаря а покраи него и околните не се лъжат,
  • #45
    6 rate up comment 4 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    ако е толкова яка машина колкото ти си мислиш отворен *** сега нисан нямаше да могат да смогнат на производство бе пич-ко.Казах ти вземи си разшири полезрението...
  • #44
    5 rate up comment 3 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Дошо, човече, ако си насочваше усилията в друга посока, а не да се заяждаш с хората и да гледаш клипчета до момента можеше да притежаваш Хюндай или Тойота или която си фирма щеш. Наистина хабиш колосални усилия да се обясняваш за глупости.
  • #43
    8 rate up comment 5 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    искаш да знаеш защо нямат суперавтомобил,ще ти кажа след като си толкова плиткоумен че не се сещаш сам ;) ми зашото всеки един техен автомобил е супер. Сега разбра ли,за разлика от другите автомобилопроизводители БМВ като се захванат с нещо се прави както трябва нали???
  • #42
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    М подразделението на БМВ.Уаааауууу да нямат нещо общо с НАСА?хахахах я се събуди бе ***.Японската играчка е толкова свръхтехнологична, че тромаваците на БМВ близкото десетилетие няма и да се доближат до показателите и.Но все пак не се отчаивай има и по-зле от тях.Има фирма като Алуди, с която БМВ да си повдигат самочувствието.
  • #41
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Щели да си избият купувачите хахахаха абе пич....божей лапешки истории.Айде гледай клипа сега.
  • #40
    5 rate up comment 6 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    много са смешни коментарите на некви геимърчета с мноо бързи компютри дето карат нисан гтр на тях...не сравняваите тази японска играчка с кола която е създадена от М-подразделението на БМВ,цвземете излезте навън дишнете малко въздух попързаляите се на снега деца пепеливи ;)
  • #39
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Айде обясни ни на нас мухтярите защо БМВ нямат суперавтомобил та да ни осветлиш.ТЕ имат своя СЛР.И не ми казвай, че е Мак Ларън защото Мерцедес им бяха собственици като направиха този модел.Боклучавите Алудита и те извадиха Р8, де го спортиста на БМВ?Гледай сега тоя клип и си помисли пак дали всеки може.http://vimeo.com/34800497
  • #38
    6 rate up comment 5 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    не нисан гтр а нисан стелт да направят пак няма място до БМВ. Всяка кола може да се направи бърза или некой мухляри тук си мислят че БМВ,Мерцедес и т.н. не могат да я направят ли?? могат даже и по-бърза да направят но защо трее да се вдига летвата толкова високо и толкова бързо,има ли логика??? Ше вземат да си избиият куповачите накрая.има си хора и хора,всеки да си купува каквото иска нали продажбите говорят ;)
  • #37
    5 rate up comment 0 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Хубаво, хубаво, дай Боже всеки му по нещо такова.