IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разсекрети новите M6 Coupe и Convertible

Автомобилът е с познатия 4.4-литров двигател с мощност 560 к.с.

BMW разсекрети новите M6 Coupe и Convertible

До изложението в Женева има около 3 седмици, но BMW реши да покаже какво могат да очакват феновете на марката. Баварците разкриха подробности за новото M6, което ще бъде показано във варианти Coupe и Convertible (кабриолет).

Както се очакваше, новото M6 ще разполага с 4.4 литров, V8 двигател с двойно турбо, мощност от 560 к.с. и въртящ момевт от 680 Нм. Благодарение на него автомобилът във варианта Coupe ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.2 сек., докато при кабриолетът постижението е с 0.1 сек по-бавно. Максималната скорост на машината е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но ако клиентът се снабди с допълнителния пакет M Driver's package тя ще нарастне до 305 км/ч.

Във всички варианти новото M6 разполага със стандратна 7-степенна M-Double Clutch Transmission (M-DCT), както и с технологията на BMW за променливо блокиране на задния диференциал- Active M Differential. Има вариант и за 6-степенна, ръчна трансмисия, която ще се предлага единствено пазара в САЩ. Тя е идентиична като тази при новото M5.

Що се касае до консумацията на гориво, тя е намалена с около 30%, спрямо познатия модел. Това е постигнато с редица системи, като автоматичната функция Старт/Стоп, предлагана като стандартно оборудване, и други елементи от технологията Efficient Dynamics, като регенерация на спирачната енергия и маслена помпа с управляем обем. Новото BMW M6
Coupe постига среден разход на гориво от 9,9 л/100 км. в ЕС тестови цикъл и емисии на CO2 от 232 г/км. Съответните стойности за новото BMW M6 Convertible са 10,3 л/ 100 км. и 239 г/км.

Другите новости при автомобила са широкото използване на карбон при направата на каросерията, както и на други леки материали като алуминий и фибро-стъкло. Това прави машината по-лека, като при M6 Coupe тежестта е 1850 кг., а при кабриолета – 1980 кг.

Има и промени в окачването в сравнение с нормалната
6-серия, което позволява на машината да бъде с около 30 мм по-ниска от обикновено, както и в спирачната система. За първи път BMW предлага специални карбоново-керамични спирачки, които са по-леки от стандартните. Те обаче са единствено за версията с 20-инчови джанти, които са като допълнителна опция.

Тагове: coupe convertible
0 от 500
  • #56
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Що толкова много този ГТ-Р ви бърка в *** бе ***?Явно има защо...
  • #55
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    повече ми харесват от нисан гтр
  • #54
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гошко ( преди 12 години )
    много красиви
  • #53
    7 rate up comment 3 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    А БМВ е за играчи,не за хомобандити като вас ;)
  • #52
    4 rate up comment 6 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    ми вие двамата отворковци какво ми държите к..а тука а не сте в некоя статия за ГТР ?? или К.У.Р. ви трябва не ви разбирам??? а кажете или?? такива като вас паляци сте ми много ясни,утре от Опел ще извадят неква машина пощдобра от ГТР и какво правите вие пи.ки??Чии ше го държите деца пепеливи...... ит.н.
  • #51
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Друг шамандурник по-долу писал че БМВ били за аристократи! ха-ха-ха-ха, абе тука зоологическа градина ли е? Те животните са по-умни от БМВ фенчетата бе. ха-ха-ха-хаЕбаси калъфите
  • #50
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хе-хе, абе тия БМВ М-подразделение с некви извънземни технологии ли разполагат? Нещо не им личи, като гледам фирмичка като нисан ги разкатава. Абе то бива празноглава фенщина, ама айде събудете се малко. Поне добре се посмях на тоя зззц, как само си вярва ха-ха-ха
  • #49
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Абе пич баварката е готина(аз ще я предпочета пред всяко Алуди и даже някои Мерцедеси) ама не може да се бута при ГТР-а.Просто там става въпрос за съвсем други неща.
  • #48
    7 rate up comment 3 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    а за М-подразделението можеш сам да разбереш с какво и къде и как се занимава ;) смешен хакер такъв нисан та нисан я да ти...
  • #47
    4 rate up comment 4 rate down comment
    зззззц ( преди 12 години )
    докато за БМВ други неща се знаят нали и ти знаеш ???