IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото спортно купе на Lexus

LF-LC показва какво ще видим от компанията през следващите две години.

Новото спортно купе на Lexus

Новото луксозно купе на Lexus направи своята премиера в Детройт. Автомобилът, представен като концепт, разкрива как ще се развива дизайнерския език на Lexus в близко бъдеще, като има вероятност да се превърне в сериен модел. Дизайнът на концепцията е дело на калифорнийското студио на компанията, което е отговорно за формите на редица концепции на Toyota, Lexus и Scion.

Lexus LF-LC е спортно купе, фокусирано върху водача, което предлага място четирима пасажери. Отличава се с луксозен салон, стъклен покрив, динамичен силует и дигитални, чувствителен на допир контролери - от управлението на климатика и аудиото, до панелите за управление на прозорците и огледалата за обратно виждане.

Японците разпространиха подробна информация за всеки детайл около дизайна колата, но не разкриват почти нищо за техническите характеристики на концептуалния автомобил. Казват единствено, че под капака му работи модерна хибридна система, която разчита на разположен в предната част на возилото двигател, който задвижва задните колела.

Това ни принуждава да разчитаме на непотвърдена информация, разпространена от "приближени до компанията" Според тях хибридната система на колата включва 5.0-литров V8 двигател, генериращ 500 к.с. Той доставя ускорение от място до 100 км/час за по-малко от пет секунди, а средното му потребление на гориво е водещо в класа. Спекулациите сочат още, че LF-LC ще приеме името LC 600h и ще стъпи на пазара през 2015 година.

От Lexus допълват единствено, че това което представя концептуалния LF-LC ще бъде въведено в серийните автомобили на марката още през следващите 24 месеца.

Тагове: lexus lf-lc
0 от 500