IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха новата Honda NSX

Ще я произвеждат серийно

Показаха новата Honda NSX

Подразделението на Honda в САЩ – Acura, представи новото поколение на култовия спортен автомобил NSX. Возилото е представено като концепт на изложението в Детройт.

Новото поколение на NSX е един от най-очакваните модели на пазара. Предшественикът му беше спрян от производство през 2005 година, когато Honda реши да се откаже от развитието на спортната си кола и това сериозно притесни феновете на марката.

Сега обаче NSX вече е факт, най-вероятно заради пускането на други две серийни спортни коли на японски производители – Nissan GT-R и Lexus LFA. За разлика от тях обаче Honda предлага хибридно задвижване - комбинация от средноразположен бензинов V6 двигател и три електромотора.

Първият електромотор е свързан с двигателя с вътрешно горене (ново поколение VTEC), докато другите два отговарят за задвижване на предните колела. Така новата система Sport Hybrid SH-AWD прехвърля въртящият момент между четирите колела на автомобила.

Новата Acura NSX разчита на скоростна кутия с два съединителя и каросерия изградена от леки материали. Няма официална информация за динамичните характеристики на возилото, но приближени до компанията твърдят, че сумарната мощност е около  400 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 сек.

Новата Honda / Acura NSX ще се появи на пазара до три години, заявиха японците.

Тагове: honda acura nsx
0 от 500
  • #69
    3 rate up comment 6 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    Анонимен, определено не си с всичкия си! "Лекса е класа, мерца е ширпотреба"-да ти съчувствам ли, не знам?!
  • #68
    5 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    карай боли ме *** как ще ме наречеш,лошото си остава за тебе шом такива ги мислиш
  • #67
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Извинявам се за смешкото, това не беше към тебе, в бързината съм го написал, но чети надолу, всичко е вярно! :))
  • #66
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***, Макларена не е мерцедес бе ,човек. Отделно ГТР го бие на вървене.Lambo е добра кола,но не по-добра от японските. Мерцедес просто пък нямат бърза кола. Лексуса е най-бърз не на права отсечка,а на релно каране със завои. Погледни ,че той е най-бързата кола на Нюрбургринг! Лекса пък бие Ферарито. Порше ГТ2 РС му виж по слабите резултатите на Нурбургринг колко е след Лексуса!
  • #65
    4 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    ахахах от пръстите си смучеш думите и пак звучи тъпо,че той гтр-а е по-бърз от ЛФА хахаха,баси смешковците,само ще ти кажа 2 коли много по-бързи Макларена 12Ц и Авентадор,айде още малко Порше гт2 рс,че дори италия 458 е по-бърз автомобил,пък колко по-хубав да не говорим.Айде стига,че ми е досадно,това е все едно да говориш на един пън-все тая
  • #64
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кажи за по-бързите серийни автомобили от ГТР.Защото ГТР не е най-класното японско,сещаш лисе. Lexus LFA е най-бърз на пътя.Бие и ГТР. Мерц изобщо не го слагай до Ролс,нито до Ферари,плийз. Мерц няма кола,която да отговори на японските суперколи! Лексуса е по-скъп и от Ферарите, и от Мерцове, и от Астъни. Лекса е класа, мерца е ширпотреба. РАзбира се, че японските коли са класа!
  • #63
    4 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    нещо не се разбираме,твърдиш че в япония има по-хубави коли от Ферари,Ламбо,Мерц,Бентли,Ролс,Астън,Зонда,Порше ок спирам до тук,ти продължавай с някви хибриди за града да ми говориш, а относно ГТ-Р -а има доста коли които са по-бързи,но той не им е в класа,а това е най-класното японско сеш ли се..айде
  • #62
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Айде дай пример за по-бързо Ламбо,Макларън или Някой Мерцедес на тази земя?? Няма,драги. Ферари го признавам, Астън-Мартин,да. Но японките са по-модерни и по-бързи просто! Европейците гонят японците и винаги е било така- всички модерни технологии идват от Япония. Германците още ефективен хибрид не могат да направят, японеца прави от 15 години и продава милиони. Германеца трака на дизелче,а японеца вече в ел.коли се вози, пък ще ги вика и по телефона. Нисана пък няма кой да го ние на вървене!
  • #61
    4 rate up comment 5 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    хахах ,няма-казвате такива коли в европа и само в япония можеш да се нарадваш на хубави коли,ааахахахах,ама ми е много забавно ,момчета стегнете се,само ще ви кажа,че европа е майката на най-хубавите,скъпи и качествени автомобили и това от самото начало, кога в японя някой ще стигне Астън Мартин или Ферари,дори постоянно бореното Порше си е от друг клас коли,за Ламбо,Макларен и някои мерцедеси не ща и да говоря.Няма какво да се заблуждавате,японците гонят европейците.
  • #60
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ъъъ, по-качествени ли? Ти отварял ли си ТЮВ да видиш кое е качествено ,и кое не. Че само японски коли са сред най-здравите. И качи се в Лексус да видиш какво е качество,а не в германски каски. Най-безшумният автомобил с най-върхова техника- това е Лексус! А за хубави - погледни купето на Лексус и на Мерцедес и тогава пак кажи кое е хубаво и кое не. Щото немското купе е заприличало на бременна калинка, докато Лексус си е спортно и хищно купе. разбра ли, jok :)))