IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Баварците предлагат 15 опции в телематичната си система

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Много автомобили от години използват телематични системи за обмяна на информация. Така колата сама може да съобщи в сервиза при повреда, да се свърже със спешен телефон при инцидент, или пък да следва автоматично указаният от навигацията маршрут.

Проучване на руски институт показа, че най-напред в това отношение са трите германски гиганта BMW, Mercedes и Audi.

Най-напред са баварците, в чиято телематична система влизат 15 опции. Сред тях са свързване със съответните служби в случай на инцидент, викане на пътна помощ и самостоятелна диагностика при повреда, защита от кражби, дистанционно управление на някои функции като запалване на двигателя, включване на климатичната система, затваряне и отваряне на прозорци, автоматично следване на указанията на навигацията и т.н.

Системата на BMW също така дава информация за състоянието на пътната обстановка, метеорологичните условия и дори за наличните места за паркиране.

Телематиката на Mercedes-Benz съдържа горе-долу същото, без диагностика при повреда. Затова обаче концернът от Щутгарт предлага на собствениците на автомобила дистанционен мониторинг на нивото на горивото, заряда на акумулатора, състояние на системите за безопасност, както и за местонахождението на автомобила. Всички тези данни собственикът на колата може да получи със SMS на мобилния си телефон.

Третото място в този рейтинг е за Audi, където предлагат част от функциите на BMW и Mercedes. В автомобилите на компанията от Инголщад има също така има интернет-навигация с помощта на Google Earth.

Снимка: Autobild.de

Още по темата:

Високотехнологичните автомобили са уязвими от хакери

 

Тагове: bmw audi mercedes
0 от 500
  • #23
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Пешо ( преди 12 години )
    Не се косете бе пичове.В природата има един основен закон на физиката за равно по сила и обратно по посока действие.В случая за да изравнят нещата тези "умни" коли се купуват от точно толкова *** купувачи. В България това даже е и очевидно. Поглеждайки през прозореца на който е да е автомобил от тези марки виждате маймуноподобни субекти с два пръста чело , руси феи с празен поглед или политици, магистрати и въобще баровци за които мисленето е видимо непосилно с оглед резултатите от дейността им
  • #22
    8 rate up comment 7 rate down comment
    ^^ ( преди 12 години )
    Хахаха. Целия елит на света кара тези три марки но Живко от Хаджи Димитър знае повече и понеже никога няма да има възможност да си купи такава кола дава акъл кое било по-добро... СМЯХ, СМЯХ...
  • #21
    10 rate up comment 5 rate down comment
    До Живко ( преди 12 години )
    Не приятелю, просто по-голямата част от населението в България не е много умно. За голямо съжаление и ти влизаш в графата. Мутрите може да са празноглави, но знаят как да одрусат глупавия ни народ и да му приберът паричките. Ако поне 30% от хората в България имаха акъл, нямаше да съществуват мутри в България. А мутрите просто искат най-доброто за това карат Мерцедеси, БМВ-та и Аудита.Живеят в замъци и тъпчат фолкпевици с толкова крадени пари а ти като умен рини панелката и бутай старото Рено-19.
  • #20
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    BMW, Mercedes и Audi. Най-добрите сред добрите. Това са трите най-добри марки за коли в света. Лукс,динамика,комфорт и много екстри какво повече ти е нужно за да караш усмихнат.
  • #19
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Живко ( преди 12 години )
    Това е официално признание от трите завода, че трябва да си напълно празноглав, за да си купиш такава кола. За справка вижте колите на мутрите.
  • #18
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До последния аноним ( преди 12 години )
    Затова SAAB e фалирал, а Volvo и Citroen убиха пазара от продажби.Знам,че пак си Дошо.Мога да ти посоча много премиери,но ти си толкова пристрастен,че си изтрещял напълно.
  • #17
    9 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Анонимен ти трябва да си за пример по простотия...след теб Господ е счупил калъпа..
  • #16
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Видяла жабата(ауди) че подковават коня.... Ауди никога не е имало световна премиера на "нещо", каквото и да е, в техен модел, всичко е взето от мерк и бмв. По този показател волво, ситроен и сааб например са много по-напред от тях.
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    c0ldblooded ( преди 12 години )
    едно е сигурно - по-умни са от 90% от собствениците си :))))
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    За Беемве и Мерц имам лично впечатление, а някой знае ли дали чисто практически google world е целесъобразна. Искам да кажа дали е полезна и лесна за използване в колите на Ауди?