IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Баварците предлагат 15 опции в телематичната си система

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Много автомобили от години използват телематични системи за обмяна на информация. Така колата сама може да съобщи в сервиза при повреда, да се свърже със спешен телефон при инцидент, или пък да следва автоматично указаният от навигацията маршрут.

Проучване на руски институт показа, че най-напред в това отношение са трите германски гиганта BMW, Mercedes и Audi.

Най-напред са баварците, в чиято телематична система влизат 15 опции. Сред тях са свързване със съответните служби в случай на инцидент, викане на пътна помощ и самостоятелна диагностика при повреда, защита от кражби, дистанционно управление на някои функции като запалване на двигателя, включване на климатичната система, затваряне и отваряне на прозорци, автоматично следване на указанията на навигацията и т.н.

Системата на BMW също така дава информация за състоянието на пътната обстановка, метеорологичните условия и дори за наличните места за паркиране.

Телематиката на Mercedes-Benz съдържа горе-долу същото, без диагностика при повреда. Затова обаче концернът от Щутгарт предлага на собствениците на автомобила дистанционен мониторинг на нивото на горивото, заряда на акумулатора, състояние на системите за безопасност, както и за местонахождението на автомобила. Всички тези данни собственикът на колата може да получи със SMS на мобилния си телефон.

Третото място в този рейтинг е за Audi, където предлагат част от функциите на BMW и Mercedes. В автомобилите на компанията от Инголщад има също така има интернет-навигация с помощта на Google Earth.

Снимка: Autobild.de

Още по темата:

Високотехнологичните автомобили са уязвими от хакери

 

Тагове: bmw audi mercedes
0 от 500
  • #33
    7 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Каквато и навигация да сложат на Ауди,щом механиката е на ниво китайско менте,ще си останат третокласна фирмичка с грозни клонионги на Фоклксваген.Баста!
  • #32
    7 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Ауди първо да си оправят прехвалената "немска техника",че стават за смях и вече никой не ги взема на сериозно.Толкова години един свестен автоматик не можаха да направят.Едно ауди автоматик още не минало 100 000 км. тест на техния Аутобилд без да хвърли скоростна кутия.За какво говорим тогава?!За софтуера на навигацията?Ташаааак,како Пенке!
  • #31
    4 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Тоя въшкар с аЛди 80-ката,с миризмите, изпадна в шизофреничен пристъп.*** недоклатено,какво точно от тези системи има в тоалетната на баща ти,прехвалената от теб 80-ка или както и казваш,Б4-ка??????Я напиши,че стана интересно,ха,ха,ха,беден сополанко точи лиги,ха,ха,ха,тоя *** не спря да се излага.Баси *** изгухан!
  • #30
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Миризмата пак се изявява като познат *** - единствен фен на клюндай с много прякори... Миризма, какво да правим че корейските коли няма да са като немските даже и след 100 години? Приеми го че караш втора класа кола, ще ти олекне и един ден може и да се повозиш в истинска кола!
  • #29
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mirizma,kade si be TAPUNGER.
  • #28
    10 rate up comment 14 rate down comment
    japan ( преди 12 години )
    MADE IN JAPAN бунаци такива японското е вечно , какво пипне японеца го прави вечно.
  • #27
    8 rate up comment 5 rate down comment
    d22 ( преди 12 години )
    Чичко Алуди, ако знаеше какво е "инжинеринг",щеше да си спестиш използването на тази дума в тази конфигурациа.Подозирам,че си Дошо и това обеснява останалото.
  • #26
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Живко до "До Жи ( преди 12 години )
    Всичко това, което мутрите са постигнали е чрез насилие. Не се иска много акъл да убиеш или пребиеш някого.Карат тези коли за да поддражават на световните гатгстери.Преди месец имаше допитване до германците - от кои коли са най-доволни. Нито един модел от тези тези три марки не влизаше в първата десетка.
  • #25
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Абе като знам как им работят войс команд системите на Мерк и БМВ, представям си как им работят "умните" системи. Като ти спадне гумата се отваря задния капак в движение, или ако ти изгори крушка и ти се отварят всички прозорци плюс шибедаха. Немския инжинеринг просто е скаран с електрониката и най-добре да правят прости автомобили, защото иначе пак ще им се смеят по класациите за качество.
  • #24
    8 rate up comment 7 rate down comment
    бизнесмен ( преди 12 години )
    Кисело ли е гроздето, пеше, кисело ли е...