IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Баварците предлагат 15 опции в телематичната си система

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Много автомобили от години използват телематични системи за обмяна на информация. Така колата сама може да съобщи в сервиза при повреда, да се свърже със спешен телефон при инцидент, или пък да следва автоматично указаният от навигацията маршрут.

Проучване на руски институт показа, че най-напред в това отношение са трите германски гиганта BMW, Mercedes и Audi.

Най-напред са баварците, в чиято телематична система влизат 15 опции. Сред тях са свързване със съответните служби в случай на инцидент, викане на пътна помощ и самостоятелна диагностика при повреда, защита от кражби, дистанционно управление на някои функции като запалване на двигателя, включване на климатичната система, затваряне и отваряне на прозорци, автоматично следване на указанията на навигацията и т.н.

Системата на BMW също така дава информация за състоянието на пътната обстановка, метеорологичните условия и дори за наличните места за паркиране.

Телематиката на Mercedes-Benz съдържа горе-долу същото, без диагностика при повреда. Затова обаче концернът от Щутгарт предлага на собствениците на автомобила дистанционен мониторинг на нивото на горивото, заряда на акумулатора, състояние на системите за безопасност, както и за местонахождението на автомобила. Всички тези данни собственикът на колата може да получи със SMS на мобилния си телефон.

Третото място в този рейтинг е за Audi, където предлагат част от функциите на BMW и Mercedes. В автомобилите на компанията от Инголщад има също така има интернет-навигация с помощта на Google Earth.

Снимка: Autobild.de

Още по темата:

Високотехнологичните автомобили са уязвими от хакери

 

Тагове: bmw audi mercedes
0 от 500
  • #43
    7 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Освен може би компонентната клетка,алуминиевата конструкция,турбото при дизелите,четворното предаване почти нищо важно...все пак след двайсет години други производители се сетиха да ги последват..
  • #42
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    абе, ауди фенбойчета, я кяжете една световна премиера на "нещо" в ауди :)))) няма такова
  • #41
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Admin ( преди 12 години )
    Joro е един от старите прякори на миризмата. След като няма какво да каже започва с псувните, както винаги..
  • #40
    9 rate up comment 1 rate down comment
    do joro ( преди 12 години )
    Бате начи да ти казвам - голЯми *** голЯми филми - едно изречение не могат да вържат сигОрно са тАпаци :D :D Жоре, не само че си ***, ами си и силно неграмотен чадо!
  • #39
    3 rate up comment 8 rate down comment
    joro ( преди 12 години )
    vie sigorno na tezi bri4ki gumite nemojete da kupite vie sporite bahti i anonimniq gei koi znae kav *** si....
  • #38
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    И аз като съм писал коментар против Хуйдай същия таксиджията ме обвинява за цитирам: ''Мазен *** с ауди 80-тка'' въпреки,че карам и съм фен на Мерцедес... Опитах се няколко пъти със спокоен тон да му обясня,че ме бърка с друг човек,но той настояваше,че греша :D:D
  • #37
    0 rate up comment 8 rate down comment
    joro ( преди 12 години )
    abe golqmi tapaci ste be:))))bahti govedata bate:)))
  • #36
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Той миризмата мисли всички хора за един човек дето го е *** в някакво ауди 80-ка. Така че да не ти прави впечатление. Относно хората плюещите немската ВЕЛИКА тройка да погледат "глупавите" еврокомисари, президенти, министри с какви коли се движат. Да видят бизнесмените по-цял свят какви марки карат, да видят елита на света какви марки карат. Това че БГ мутрите се опитват да изглеждат елитно не прави колите лоши а просто мечта за всеки, дори и за дебеловратите биячи с 2гр.мозък.
  • #35
    8 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Миризма, защо само 4 коментара? Дай 40! така или иначе като видя че ти си ги писал им удрям минус без да ги чета :) Освен това винаги съм се чудел защо винаги ме обвиняваш че съм фен на ауди, ти сигурно ще получиш инфаркт като ти кажа че съм почитател на баварското. Но това не е важното в момента, важното е че ти си беден *** със стар клюндай и това трябва да ти бъде натяквано докато започнеш да си пишеш помията в някой друг сайт :)
  • #34
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В този сайт има само един заблуден,който харесва всичко от Ауди.И тоj е беден *** от казанлъшко,който преди три години хвалеше ауди 80-ката на баща си.Как така за толкова години един истински собственик на ауди (не въшливия мангалоид) не писа тук,че е доволен от колата си?Няма и да има такъв.Който се е опарил от Ауди,не повтаря.