IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Баварците предлагат 15 опции в телематичната си система

BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в Европа

Много автомобили от години използват телематични системи за обмяна на информация. Така колата сама може да съобщи в сервиза при повреда, да се свърже със спешен телефон при инцидент, или пък да следва автоматично указаният от навигацията маршрут.

Проучване на руски институт показа, че най-напред в това отношение са трите германски гиганта BMW, Mercedes и Audi.

Най-напред са баварците, в чиято телематична система влизат 15 опции. Сред тях са свързване със съответните служби в случай на инцидент, викане на пътна помощ и самостоятелна диагностика при повреда, защита от кражби, дистанционно управление на някои функции като запалване на двигателя, включване на климатичната система, затваряне и отваряне на прозорци, автоматично следване на указанията на навигацията и т.н.

Системата на BMW също така дава информация за състоянието на пътната обстановка, метеорологичните условия и дори за наличните места за паркиране.

Телематиката на Mercedes-Benz съдържа горе-долу същото, без диагностика при повреда. Затова обаче концернът от Щутгарт предлага на собствениците на автомобила дистанционен мониторинг на нивото на горивото, заряда на акумулатора, състояние на системите за безопасност, както и за местонахождението на автомобила. Всички тези данни собственикът на колата може да получи със SMS на мобилния си телефон.

Третото място в този рейтинг е за Audi, където предлагат част от функциите на BMW и Mercedes. В автомобилите на компанията от Инголщад има също така има интернет-навигация с помощта на Google Earth.

Снимка: Autobild.de

Още по темата:

Високотехнологичните автомобили са уязвими от хакери

 

Тагове: bmw audi mercedes
0 от 500
  • #53
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Значи се уточнихме :)))) ауди нямат НИТО ЕДНА премиера на някаква техника или екстра, или каквото и да е в техните модели :)))) И не знам каква е тази мания на ваген-фенбойчетата да викат на всеки дето ги затапи "миризма", явно някакво масово изпушване в средите на това общество :))) което се вижда и по улиците :)))
  • #52
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Плюй си миризма, а шефа на ауди си пуши пурите и ги гаси в главата на *** като теб :)
  • #51
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Момци, вие май не разбрахте въпроса - питах за СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА на нещо в ауди, а не какво били популяризирали или какво били вкарали в в масово производство.
  • #50
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до speedart ( преди 12 години )
    Първата кола изобщо с четворно предаване е Jeep, а първата лека кола с четворно е на NSU, а алуминиевата конструкция си я има от шейсетте години. Нито турбодизела е измислен от тях нито каквото и да е друго. Ауди никога не са били първи в нищо. Вечните втори.
  • #49
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    BMW, Mercedes и Audi са най-умните коли в ЕвропаА болшинството пишещи тука са най- тъпите бг кратуни за 2011г.
  • #48
    3 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Audi първи реално докарват масово четворното предаване,турбо дизела и алуминиевата конструкция в производство...
  • #47
    0 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Да бе то и Порше има хибрид от 1904 г. но първи го интегрират масово тойта..и за малко повече информация други производители са ги усмивали като са им казвали ; това да не е камион че на дизелов автомобил слагате турбо..
  • #46
    7 rate up comment 4 rate down comment
    АЗ ( преди 12 години )
    Турбодизела за пръв път е бил създаден от Alfred Buchi който е швед.Първия лек автомобил с турбодизел е бил МерцедесПървия камион с турбодизел е бил на СканияПървия автомобил с ДВГ и задвижване на 4-те колела е Spyker 60 H.P от 1903-та годинаПървия автомобил чиято носеща конструкция е била от алуминий е Panhard Dyna от 1954.Та кое каза че са изобретили ауди?
  • #45
    1 rate up comment 3 rate down comment
    АЗ ( преди 12 години )
    Турбодизела за пръв път е бил създаден от Alfred B
  • #44
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    mojem da dobavim i purvite LED farove - ama ne stava duma za girlqndite (kudeto pak bqha purvi) stava duma kusi i dulgi svetlini na LED...