IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GT 86 - Новото спортно купе на Toyota

Машината ще стъпи на пазара в средата на следващата година на цени от около 60 000 лева (Видео).

GT 86 - Новото спортно купе на Toyota


Новата спортна Toyota със задвижване към задните колела е факт. След няколко концептуални модела, японците най-накрая разкриха информация и снимки от серийния модел.

Той получава името Toyota GT 86 и ще бъде официално представен след два дни на автомобилното шоу в Токио. Спортното купе със задвижване към задните колела ще стъпи на пазара в Европа в средата на следващата година на цени от около 60 000 лева.

Toyota GT 86 се спряга като наследник на култовата Corolla AE-86 и е обща разработка на Subaru и Toyota. Машината ще се предлага с емблемите на Subaru и Toyota, както и на Scion, но само на пазара в САЩ.

Под капака на GT 86 се поставя 2.0-литров атмосферен боксер двигател със системата за впръскване на горивото D-4S на Toyota. Той генерира мощност от 200 к.с. при при 7 000 об/мин и максимален въртящ момент от 205 Нм при 6 600 об/мин.

Автомобилът ще се предлага с ръчна трансмисия с шест степени или с автоматична със същия брой предавки.

Все още не са съобщени динамичните показатели на колата, но очакваме максималната скорост на движение да достига 250 км/час, а упражнението 0-100 км/час да отнема под седем секунди.

Toyota GT 86 обещава да предложи отлично поведение на пътя, благодарение на ниския център на тежестта (475 мм) и разпределението на масите между предния и задния мост в съотношение 53 / 47.

Размерите на колата са: 4,240 мм дължина, 1,285 мм височина, 1,775 мм широчина и 2,570 мм междуосие, които я превръщат в най-компактния четириместен спортен автомобил на пазара.

Очаквайте още снимки и подробна техническа информация през следващите два дни.


 

Тагове: subaru brz ft-86 toyota gt 86
0 от 500
  • #28
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до @ ( преди 12 години )
    Ти на заплата в Хюндай ли си? Би било много тъпо от тяхна страна, не можеш и 5 приказки да вържеш. Относно 'ташака' - сам след 1 година нека сравним продажбите на GT86 И Генезиса, а? :) И защо забравяш, че тази кола ще се предлага от Субару/фирма също под контрола на Тойота/ с мощност 300 кс.? И не мислиш ли, че японците са малко по-умни от теб и нямат нещо друго предвид: да направят модерен вариант на селика и супра - автомобили, прекрасни за тунерите?
  • #27
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    На мен лично автомобила много ми харесва и цената му е перфектна.Ниският център на тежестта постигнат заради боксеровия двигател, отличното разпределение на масите между двете оси и задното задвижване със сигурност ще предоставят невероятно пътно поведение и кеф от шофирането.Стига сте мерили секундите и мощността!Всеки,който поне малко разбира и е карал нещо за кеф знае,че те не са от решаваща роля.Качете се на една Мазда МХ-5,за да разберете,какво е това КЕФ!Toyota GT 86 предполага същото.
  • #26
    3 rate up comment 16 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    Нека аз да си карам Хюндай Генезис купе с 350к.с. пък да ми се фука после някой с Тойота купе с 200к.с. ***. Спортна кола със задно и 350к.с. какво повече ти трябва и не е самоунищожаваща се Тойота. Вземаш Тойота и се подготвяш предварително за сервизни акции през месец два.
  • #25
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Къде са господарите от ФВ да разцепят мрака?:DDD
  • #24
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не казвам въоще че хюндая е добър автомобил, сещай се и за тойотата, а само че повече ща се харесва и харчи от това тук, а който търси спортист едва ли ще се насочи към точно тези два автомобила.
  • #23
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Само че Хюндая с 300к.с. е с по-слабо ускорение. Така че може и да не се продава по-добре. Все пак който си купува спортно купе ще държи да е спортно.
  • #22
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Само че хюндая ще се продава по-добре.
  • #21
    2 rate up comment 10 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    Според мен си е разочарование ... Дизайна е отпреди 15 години, концептът изглеждаше доста по-добре и наточен ... И като гледам конКуренция му е Хюндай купе, който изглежда не по-зле ...
  • #20
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отвътре са крали доста нескопосано от Ягуар!
  • #19
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Фокус СТ или пък РС макар и с предно ще изкъртят отвсякъде този псевдо спортист!