IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GT 86 - Новото спортно купе на Toyota

Машината ще стъпи на пазара в средата на следващата година на цени от около 60 000 лева (Видео).

GT 86 - Новото спортно купе на Toyota


Новата спортна Toyota със задвижване към задните колела е факт. След няколко концептуални модела, японците най-накрая разкриха информация и снимки от серийния модел.

Той получава името Toyota GT 86 и ще бъде официално представен след два дни на автомобилното шоу в Токио. Спортното купе със задвижване към задните колела ще стъпи на пазара в Европа в средата на следващата година на цени от около 60 000 лева.

Toyota GT 86 се спряга като наследник на култовата Corolla AE-86 и е обща разработка на Subaru и Toyota. Машината ще се предлага с емблемите на Subaru и Toyota, както и на Scion, но само на пазара в САЩ.

Под капака на GT 86 се поставя 2.0-литров атмосферен боксер двигател със системата за впръскване на горивото D-4S на Toyota. Той генерира мощност от 200 к.с. при при 7 000 об/мин и максимален въртящ момент от 205 Нм при 6 600 об/мин.

Автомобилът ще се предлага с ръчна трансмисия с шест степени или с автоматична със същия брой предавки.

Все още не са съобщени динамичните показатели на колата, но очакваме максималната скорост на движение да достига 250 км/час, а упражнението 0-100 км/час да отнема под седем секунди.

Toyota GT 86 обещава да предложи отлично поведение на пътя, благодарение на ниския център на тежестта (475 мм) и разпределението на масите между предния и задния мост в съотношение 53 / 47.

Размерите на колата са: 4,240 мм дължина, 1,285 мм височина, 1,775 мм широчина и 2,570 мм междуосие, които я превръщат в най-компактния четириместен спортен автомобил на пазара.

Очаквайте още снимки и подробна техническа информация през следващите два дни.


 

Тагове: subaru brz ft-86 toyota gt 86
0 от 500
  • #38
    20 rate up comment 3 rate down comment
    до: Toni ( преди 12 години )
    НЕ се учудвай, защото аудиторията на АМ е предимно от ***.Всъщност *** са май само 2-*** и пишат от много имена.Единият е със служебен Хюндай и под всяка статия бълва простотии.Другият има Ауди 80,което е на баща му.Той е от Казанлък.Стане ли въпрос за ВАГ получава множествен оргазъм.Стане ли въпрос за Тойота започва да плюе,че чак забравя да спре.Може да има и други,не знам,но чуеш ли ключовата дума миризма да знаеш,че *** са напъплили статията.
  • #37
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Може и да не сме чували за Хачи Року, но за Тойота сме чували много не хубави работи!
  • #36
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз искам едно "недодялано" Камаро, по-евтино е от "идеалната спортна" Тойота.
  • #35
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Toni ( преди 12 години )
    Понякога фактите говорят сами - "Subaru officials have reportedly claimed the BRZ (двойника на GT86, само че от Субару) will have a centre of gravity 450mm from the ground putting it in the same league as the Porsche Cayman and the Ferrari 458 Italia.";)
  • #34
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    До колко може да се вярва на платените статии. Точно тези с многомилионните акции се мъчат да ни внушат колко е добър автомобила, и видиш ли как като не можеш да направиш нещо по-добро, плащаш да се пишат суперлативи.
  • #33
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Toni ( преди 12 години )
    Да светна по-младите, които не са чували за Хачи Року (86) Тези коли не са направени да са нйа-бързите! Те са направени да са оптимални откъм скорост, стабилност, удоволствие от шофиране и достъпност. Оригиналното Хачи Року е 130 коня..и също не е било звяр за времето си, но я попитайте някой дрифтер (не комшията с БМВ 316и) а истински такъв...да ви каже нещо за тази кола. Тя не случайно се чака с такъв интерес, и съм очуден че дори аудиторията на automedia търси кусури на такава прекрасна кола
  • #32
    3 rate up comment 6 rate down comment
    blah ( преди 12 години )
    аз съм леко разочарован... нали щеше да е 25000 евра, сега стана 30
  • #31
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ne e (@),tova e mirizmata-pravil e svirki v Huidai i sega e goliam tehen fen,samo v ***/dai ispitva udovolstvie.
  • #30
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до @ ( преди 12 години )
    Който чете, намира : "The best part is that Toyota wants to see owners modify their cars, personalize them to create their own bespoke vehicles and extract the potential the car obviously has"., т.е. направена е кола с големи възможности, пусната нарчоно с не най-високи параметри... Гледкай си Генезисите, карай си ги даже и не им бери гайлето на 'ония с многомилионните акции'
  • #29
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това зад океана не знам каква конглокенция ще бъде на Мустанг или Камаро.