IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

М модел на BMW с предаване 4х4?

M Division на BMW продължава да разширява асортимента си.

М модел на BMW с предаване 4х4?
Пусна два кросоувъра със знака М (X5 M и X6M), след това с новите M 1 Coupe и M5 седан изостави атмосферните двигатели характерни досега за подразделение M.
 
 
От друга страна новият двигател за М5 с две турбини е по-мощен и има по-нисък разход от атмосферния си предшественик. При всички модели досега обаче, движението продължава да се предава само към задните колела. Досега. Нещата обаче изглежда ще се променят, при това скоро.
 
 
На пресконференцията при представянето на  новия M5 в Испания, лидерът на проекта, Макс Ахме (Max Ahme) заявява, че с нарастването на мощността и максималния въртящ момент, задвижването на четирите колела може да стане единствена алтернатива за укротяване на автомобила. „Мислим за тази възможност“, казва Ахме. „Ако увеличаваш мощността повече и повече, вероятно в крайна сметка ще се нуждаеш от 4х4“.
 
 
Той обаче се съгласява, че подобно решение носи и някои недостатъци.  „Идеята е добра, но това ще добави нови 120 кг към теглото на автомобила в предната му част“. Ахме обяснява, че в Подразделение М гледат решенията на Ferrari при FF, но вероятно ще приемат по-традиционно решение за системата 4х4.
 
И така, ще има ли М модел 4х4 на BMW? Йорг Херман (Jorg Herrmann), производствения мениджър на M Division не вярва това да се случи скоро.
 
„Ако технологията се промени през времето, характера на моделите трябва също да се промени, но това не е предстоящо в скоро време“.
 
 
Вече е известно, че следващата генерация на М3 също ще изостави атмосферните двигатели V8 в полза на V6 с турбина. Бъдещият М6 ще използва двигателите от М5.
 
Губи ли традициите си BMW M Division? Не, по скоро се адаптира към действителността, но все още е рано да се каже, дали ще последва примера на Audi и ще приложи AWD или ще запази задното предаване на моделите си.
0 от 500
  • #44
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_xDrivehttp://en.wikipedia.org/wiki/Quattro_(four_wheel_drive_system)ТЕ ХОРАТА СА ГО НАПИСАЛИ ТРЕБВА САМО НЯКОЙ ДА ГО ПРОЧЕТЕ ИНАЧЕ ПО ЕДНО ИСАЩТО ВРЕМЕ И ДВЕТЕ МАРКИ ИМАТ 4Х4
  • #43
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ВСИЧКИТЕ СТЕ ГОЛЕМИ *** НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СТАВА ВАПРОСТ ЗА М СЕРИЯТА ИСКА ДА ПУСНЕ 4Х4,ПОДВЕДОХАВИ СЪС ЗАГЛАВИЕТО,ИНА4Е ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ БМВ ПРЕДЛАГА ПОДОБНА СИСТЕМА,А ОТ 2003 BMW xDrive МОЖЕБИ ЕДНА ОТ НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И СИГОРНИ СИСТЕМИ НА ЗАДВИЖВАНЕ НА ЧЕТИРИТЕ КОЛЕЛА
  • #42
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Истината ( преди 12 години )
    Ами какво друго да правят, след като дори и един "мастадонт" като S8 Quattro ускорява по-бързо от най-спортното BMW, каквото се явява М5?А завоите са хубаво нещо, стига някой /Господ?/ да измисли постоянно хубаво и сухо време - специално пригодено за задното предаване...))
  • #41
    6 rate up comment 6 rate down comment
    БМФ ( преди 12 години )
    БМВ са на път да открият топлата вода и сапуна, с които Ауди си къпят вече 30години!!
  • #40
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Anonymous ( преди 12 години )
    А като си разширяват асортимента, а не моделната гама, чудя се краставици, нещо, дали предлагат случайно...
  • #39
    2 rate up comment 5 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Не знам с кой-може да се конглокира audi обаче ви постави на колене
  • #38
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако увеличаваш мощността повече и повече, вероятно в крайна сметка ще се нуждаеш от 4х4. явно му е дошло времето,АКО ИМА МАРКА С КОЯТО ДА СЕ МЕРИ БМВ ТО ТОВА Е МЕРЦЕДЕС,АУДИ МОЖЕ ДА СЕ КОНКУРИРА С ГОЛФОВЕТЕ ,СЕАТИТЕ,ШКОДИТЕ,
  • #37
    5 rate up comment 8 rate down comment
    До Дошо ( преди 12 години )
    Дошо отвори сайта на БМВ и чети характеристиките на БМВ 740 дизел 4Х4 . и ги сравни с характеристиките на Ауди А8 4,2 ТДИ. Аудито ускорява с цяла секунда по-бързо, но за сметка на това харчи доста по-малко а ако прочетеш и теста на двете коли в Аутобилд ще видиш, че 7-цата с 4Х4 влиза доста по-неубедително в завой а А8 е стояла много по-добре в завоите, което очудило дори тестващите. Така че видяхме какво доказаха на Ауди от БМВ, че за сега при 4Х4 не могат да се мерят с Ауди.
  • #36
    8 rate up comment 8 rate down comment
    d22 ( преди 12 години )
    добре дошли в света на Ауди. Макар и 42 години по-касно.
  • #35
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо личи ти ,че си замаян фен на Бмв.Лошо няма просто не си обективен.Сега някой фен на ауди трябва да почне да ти обеснява как ауди са имали 4х4 и са печелели титли в ралита,как сега имат суперкар а бмв нямат,как ауди рс6 размаза старата 5ца,как на сняг една рс ка размазва всичко де що е М....ти за някакво окачване се хвана.Даже Трифорс днес си написа ,че не го кефи возията на Бмв.Е36 има возия като каруца, А4 ката не е така.супер коли са Бмв ама и Ауди не са по- зле.