IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

М модел на BMW с предаване 4х4?

M Division на BMW продължава да разширява асортимента си.

М модел на BMW с предаване 4х4?
Пусна два кросоувъра със знака М (X5 M и X6M), след това с новите M 1 Coupe и M5 седан изостави атмосферните двигатели характерни досега за подразделение M.
 
 
От друга страна новият двигател за М5 с две турбини е по-мощен и има по-нисък разход от атмосферния си предшественик. При всички модели досега обаче, движението продължава да се предава само към задните колела. Досега. Нещата обаче изглежда ще се променят, при това скоро.
 
 
На пресконференцията при представянето на  новия M5 в Испания, лидерът на проекта, Макс Ахме (Max Ahme) заявява, че с нарастването на мощността и максималния въртящ момент, задвижването на четирите колела може да стане единствена алтернатива за укротяване на автомобила. „Мислим за тази възможност“, казва Ахме. „Ако увеличаваш мощността повече и повече, вероятно в крайна сметка ще се нуждаеш от 4х4“.
 
 
Той обаче се съгласява, че подобно решение носи и някои недостатъци.  „Идеята е добра, но това ще добави нови 120 кг към теглото на автомобила в предната му част“. Ахме обяснява, че в Подразделение М гледат решенията на Ferrari при FF, но вероятно ще приемат по-традиционно решение за системата 4х4.
 
И така, ще има ли М модел 4х4 на BMW? Йорг Херман (Jorg Herrmann), производствения мениджър на M Division не вярва това да се случи скоро.
 
„Ако технологията се промени през времето, характера на моделите трябва също да се промени, но това не е предстоящо в скоро време“.
 
 
Вече е известно, че следващата генерация на М3 също ще изостави атмосферните двигатели V8 в полза на V6 с турбина. Бъдещият М6 ще използва двигателите от М5.
 
Губи ли традициите си BMW M Division? Не, по скоро се адаптира към действителността, но все още е рано да се каже, дали ще последва примера на Audi и ще приложи AWD или ще запази задното предаване на моделите си.
0 от 500
  • #64
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Well ( преди 12 години )
    Една поправка, Evolution и Lancer Ralliart правят изключение, ама аз изобщо тях не ги слагам в кюпа със стандартния Lancer.Там бирата е мноого различна!
  • #63
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Well ( преди 12 години )
    Не използвам само информация от интернет, за моя радост, говорил съм на тази тема с колеги от афрътсейлса. Не твърдя и че всичко що е щри по щри ползва тази система.Относно Мицубиши - засега Лансер няма с двойно, но Outlander, ASX ползват точно Халдекс.
  • #62
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    При първата версия на Торсен се получава така ,че ако всичките колела загубят сцепление въртящия момент се насочва на НИКЪДЕ !!! :)
  • #61
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Well ( преди 12 години )
    На този линк дето си дал никъде не пише, че БМВ ползва Хладекс! За другите не съм чел. При VW мисля , че беше само при някой версии Синхро. Аудитата първо са отворени дифове после слагат разни торсени може и някой Халдекс да имат по паркетниците. Митсубиши също в някой модели не ползват Халдекс. Например в Лансерите. Субаро също не ползват Халдекс!
  • #60
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До предишния До ( преди 12 години )
    До Долен: кажи ве не-*** неграмотен Ауди има ли ги или ги няма и какво дават от тях ?
  • #59
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ауди са №1 ! ( преди 12 години )
    Не ве Ауди са номер а Форд: Ford празнува 110 години състезателна история !!!!Смятай колко големи са Ауди щом Форд имат 110 годишна спортна история ! ХАХАХАХАХАХААХХАХАХАХАХАХАХА!ХА-ХА ти като не си *** можеш ли да посочиш някакво доказателство за нещо уникално и недостижимо в Ауди? поне едно единствено нещо? Съмнявам се обаче защото сърдиш на ***!
  • #58
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Well ( преди 12 години )
    За тези, които цъкаха минуси на по-долният ми пост ето:http://***.awdwiki.com/en/haldex/Приятно четене!п.п. Ауди, БМВ, Фауве, Волво, Сааб, Мицубиши(някои от моделите им)..... и т.н...всички системи 4x4 са Haldex ;)
  • #57
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 12 години )
    ОК бе - разбрахме, че си ***!
  • #56
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ами какво е Ауди бе?Как ще съществува?На практика това е един *** дефектен VW с други тенекии и фарове с друга емблема.Един кожен салон там и готово става,,премиум"Е как нещо дето под тенекиите си е освен VW даже и Шкода за десетки хиляди евро по-евтина му се слага един салон и става премиум?А3 е Голф, ТТ е Голф, А4 е Патас и Октавия, А6 и то е Патас с разтеглена платформа и Супърб,това е псевдопремиум марката Алди.Някой ме набеди за БМВ фен, не не съм, и тях не харесвам ама БМВ е пъти по-кола
  • #55
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ХА-ХА!! ( преди 12 години )
    Анонимните БМВ-фенчета пикаят газ сега! А да пишеш,че Ауди не съществува - това може само БГ-*** да сътвори...