IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен, Рядък, Практичен

Renault съчета несъвместими неща с новата лимитирана серия на Megane Coupe, наречена Monaco GP.

Спортен, Рядък, Практичен

Серията Monaco GP, която беше показана за първи път на автомобилното изложение Женева 2011, е за онези, които искат красив и елегантен автомобил, който носи специфичния дух на Монако и легендарните му автомобилни състезания.

Моделът има отличителен перлено бял цвят, 17-ичови потъмнени алуминиеви джанти и декоративни елементи в перлено бяло и брилянтно черно. В салона му темата е продължена с алуминиеви спортни педали, брандировка Monaco GP на седалките и стелките за пода и елементи със същия перлено бял цвят, който е използван за екстериора.

Има и нещо много специално за всеки автофен – плака с поредния номер на модела. Нашият тестов екземпляр беше с номер 0616. От серията ще бъдат произведени точно 2000 бройки.

Сигурно вече се чудите какво толкова несъвместимо съчетава този специален модел. Ами това е лимитирана серия, с уникална оптика, която съчетава спортно излъчване, сравнително висок клирънс, мощен двигател, нисък разход на гориво и повече от прилична цена. Доста качества, които обикновено са несъвместими.


Трудно ще повярвате, че кола с подобно излъчване може да харчи по 5-6 литра на 100 километра. Е, може, понеже за България моделът използва 1.9-литровия dci двигател на Renault. Той генерира 130 к.с. и 300 Нм, ускорява специалното купе от място до 100 км/час за 9.5 секунди, като в същото време изразходва средно по едва 5.1 литра на 100 км.

Дали върви? Върви повече от прилично! Карахме го от София през Тетевен, Троян, Кърнаре и пак София. Мощността беше напълно достатъчна за всяко изпреварване и дори за кеф.

Да, адреналинът щеше да е различен, ако двигателят беше този на Megane RS, но тогава потреблението, возията, приложимостта в ежедневието, а и цената на модела щяха да бъдат много различни.

А цената на Renault Megane Coupe Monaco GP е 37 270 лева с ДДС. Парите не са малко, но не са и много. Това е лимитиран модел, с много екстри, чиято цена надвишава само с 560 лева тази на стандартния Megane Coupe с ниво на оборудване Privilege.




ВСИЧКИ СНИМКИ

0 от 500
  • #30
    11 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Не ви ли писна да пишете глупости. Май много не сте наясно, какво е спортна кола. Спортната кола не е само драг. По-скоро това е визия и поведение на пътя. Ако става въпрос, един локомотив има хиляди конски сили, но кой от вас би го нарекъл спортен? Защото един KTM е много по-спортен автомобил от кой да е Мерцедес или БМВ. Зависи какво с какво сравнявате.
  • #29
    6 rate up comment 7 rate down comment
    до:очевидец ( преди 12 години )
    Реши,че е бегачка,а то се оказа 130-конйова нафтова печка.Хахаха,друг път да знаеш,че нягой бегачки не са баш бегачки...
  • #28
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Меган рс 250 е уникален хора,размаза Сироко с 265к.с. и Фокуса с 301к.с.Луди ги направи.Както Бат"Бойко направи луди комунистите от БСП и СДС.
  • #27
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Очевидец ( преди 12 години )
    Видях ви докато снимахте колата на Беклемето миналата неделя. Реших че е някаква бегачка. На живо просто цепи мрака!
  • #26
    13 rate up comment 1 rate down comment
    do 123 ( преди 12 години )
    Takiva mizernici kato teb mnogo v taq Bulgariq!
  • #25
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Peter ( преди 12 години )
    Za6to vuob6te govorite za drugi avtomobili, kato na vsi4ki e qsno, 4e Audi sa nai-dobri. (Kakvo mu trqbva na 4ovek- edin VW maskiran na Mercedes)
  • #24
    6 rate up comment 15 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    Всъщност, от всички френски ***, рендетата са най-добри.
  • #23
    8 rate up comment 2 rate down comment
    рено.БГ ( преди 12 години )
    Ай ся - статията им била кату реклъмка...па що да не, н'ал си платихми за нея на аутмедиата!?Не съ услушвайти кату пор в чужд кукушарник, ами в пониделникъ въ искъм при нази в рено.бг.Аз личну ви убищавъм да ви *** тура..надписъ къдету си пужилайти!!
  • #22
    7 rate up comment 8 rate down comment
    ,,, ( преди 12 години )
    Педар един приятел има ауди 1.9 тди 131 и съвсем не му е 5 на 100 разхода а 7 според зависи как я кара и 8 :Д
  • #21
    11 rate up comment 9 rate down comment
    padar ( преди 12 години )
    2001 година : Aidi A3 1.9 tdi 131hp 310NM разход 5л/100 0-100:9.2sec