IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen няма права върху TDI

Европейският съд в Люксембург отказа на концерна Volkswagen и марката Audi да регистрират TDI като търговска марка.

Volkswagen няма права върху TDI

Така в европейските страни немският концерн вече няма да може да използва ексклузивно абревиатурата, за да обозначава собствените си дизелови двигатели.

Европейският съд постанови също, че Volkswagen трябва да заплати всички разходи по делото.

Според сайтът Autolatest, абревиатурата TDI или „Turbo Diesel Injection“, (според други трактовки е „Turbo Direct Injection“), не може да се използва като търговска марка, защото просто описва свойствата на процеса и неговите характеристики.

В съкращението не се споменава конкретен двигател на VW или Audi, затова потребителите може да не са наясно с какъв точно двигател е автомобила намиращ се пред тях.

Делото в Европейския съд за регистриране на съкращението TDI продължава от 2009 година. Интересно е, че това съкращение вече е регистрирано от Volkswagen като търговска марка в много страни извън Европейския съюз.

0 от 500
  • #61
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    а това че хората в България нямат кинта и са принудени да карат коли на по 20 години е единствено и само местен проблем. Не е показател за нищо друго освен за кофти управелние на държавата. Ама вече мн off-topic отиваме.
  • #60
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Lo_Ridah ( преди 12 години )
    Евалата бе юристи :)) Какво било мониторинг... ТДИ има тоюно толкова право да е търговска марка колкото и едно време на уокмена ми панасоник X-BASS дето пишеше. Защото е технология. Не е просто ДВГ, а е малко специфично. JTD на фиатовете да не би да не е регистрирано ? А манячето с каючествените тойоти да ми припомни точно кой производител се скъса да вика коли в последната една година ?Не са лоши коли, ама да не преувеличаваме все пак. VAG не е равнознозначно на Golf II.
  • #59
    3 rate up comment 10 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Оффф, стига си копирал от нета неща, които не са ти ясни.Мониторингът е много обширно понятие, което не ти е ясно.Поне замълчи, когато нещо не разбираш и не се опитвай да поучаваш другите. Аз лично ти знам нивото.
  • #58
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ЗФУКПС ( преди 12 години )
    Мониторингът е цялостен преглед на дадена дейност, който има за цел да предостави увереност, че контролните дейности функционират според предназначението си и остават ефективни във времето.
  • #57
    4 rate up comment 8 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Боже мили, ти си безметежно заблудено момче. Мониторинг е наблюдение с други думи казано. На база наблюдение заключаваш резултатите. Мониторинг е сборно понятие от всички процеси, които се извършват, за да се стигне до резултат.Рабра ли бе, тъпчо? Тоест ,за да стигнеш до довод ,ти трябва да направиш МОНИТОРИНГ. За продажбите на Фолксваген- 90& от дизелите ги продават в Европа, ясно се изразих. Освен това в Европа продават над 50% от колите си.
  • #56
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до LEXUS ( преди 12 години )
    Миризма ти сега под името Лексус ли се излагаш бе страхливо ***. И що наричашш хората селяни, това че ти си от село Айтос не прави и останалите селяни като теб. И Миризма вземи смени памперса че вонята на насрано, която струи от теб и облака мухи лайнарки зад гърба ти те издават та ако ще и Крайслер да се пишеш пак никой няма да заблудиш. Хайде бегай сега да лъскаш тасовете на Хюндая и не коментирай истински марки.
  • #55
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много правилно съм ти го написал. И когато демонстрираш тъпота не наричай другите селяни. Мониторинга е анализ а анализа се прави на база проучване. Дано най-накрая разбереш и тази думичка. Така че първо научи думичките, второ проучи защо 65% от произведените от ФВ модели са дизелови и как така само в Европа продавали дизели като Европа покрива едва 30% от продажбите на ФВ? А да бе забравих че си *** и за това пишеш такива глупости.
  • #54
    5 rate up comment 7 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    * Отделно TDI 90% продажбите му са в ЕС, а не в "другия свят", неинтелигентни момко.
  • #53
    5 rate up comment 5 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    С майка ми ми дал пример, селянина. Първо се научи какво е мониторинг.Няма такова нещо първои се правело соц.проучване, после мониторинг, ти луид ли си бе??? Според теб какво е мониторингът ?? Какво ще правиш с мониторинг след соц.проучването щом така се прави, я обясни да станеш за смях още повече, тъпчо.Отделно ТДИ 90 % дш зьюьиь пк е ЕС, а не "другия свят", неинтелигентни момко.
  • #52
    4 rate up comment 6 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Виж какво, пубертетче, мониторин означава анализ, не езадължително да се използва думата социологическо проучване. Но прекалено со елеметюнтарен за да знаеш.Ти си А3 и Мафиа ***, който е толкова изпростял от цял ден гледане на тоя сайт, че те познавам от далеч. Така, първо, провери какво значи думата мониторинг в тълковния речник, второ, кои съдилища са признали ТДИ- поименно, за да ти видим довода, така едни съдилища други НЕ Е ДОВОД!Европейският съд е върховният орган за континента Европа