IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen няма права върху TDI

Европейският съд в Люксембург отказа на концерна Volkswagen и марката Audi да регистрират TDI като търговска марка.

Volkswagen няма права върху TDI

Така в европейските страни немският концерн вече няма да може да използва ексклузивно абревиатурата, за да обозначава собствените си дизелови двигатели.

Европейският съд постанови също, че Volkswagen трябва да заплати всички разходи по делото.

Според сайтът Autolatest, абревиатурата TDI или „Turbo Diesel Injection“, (според други трактовки е „Turbo Direct Injection“), не може да се използва като търговска марка, защото просто описва свойствата на процеса и неговите характеристики.

В съкращението не се споменава конкретен двигател на VW или Audi, затова потребителите може да не са наясно с какъв точно двигател е автомобила намиращ се пред тях.

Делото в Европейския съд за регистриране на съкращението TDI продължава от 2009 година. Интересно е, че това съкращение вече е регистрирано от Volkswagen като търговска марка в много страни извън Европейския съюз.

0 от 500
  • #71
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Lo_Ridah ( преди 12 години )
    все едно да кажеш че велико търново '86 и LG 42" плазма са все "цветни телелвизори".Това че при нас всичко се пречупва през голф 2 от перник и който е фен на VAG задължително е селянин, са тотални глупости. Под прикритие селяни ли са ? Seat & Audi целия филм :)Ония дето мачкат наред с туарега на париж дакар и те ли са селяни ?Ами на 24ч Льо - Ман TDI-то на Ауди примерно уби пежата от бой и тая година - селско ли е ?Малко уважение все пак ;)
  • #70
    7 rate up comment 5 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    LEXUS освен да си кара 10-годишната трошйота друго май не е правил...
  • #69
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Lo_Ridah ( преди 12 години )
    uniJet Turbo Diesel. Следващото поколение е multiJet Turbo Diesel. Комън рейл дизела на фиат групата демек.http://manufacturing.zibb.com/trademark/jtd/30534212както се вижда си е съвсем регистрирано.Нещо повече, тая технология я ползват редица други производители, с леки модификации, но вече слагат други "значки" отзаде на капака на багажника ;)Точно затова и не виждам на кво отгоре VAG да нямат право да си регистрират тяхната си технология. Не говорим за просто дизелов двигател.
  • #68
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е добре де разбрах че си *** няма нужда да го повтаряш. Мониторинг в пълния смисъл на думата без фрази и т.н. както ти го написах още първия път означава АНАЛИЗ.
  • #67
    7 rate up comment 10 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Аз също съм учил мониторинг, но за разлика от теб, съм разбрал какво е мониторинг. Ти не знам какъв мониторинг си учил, след като преписваш разни купешки готови текстове.Нищо не си учил и не си разбрал. Аз не вярвам изобщо да си стигнал до университет. Такива глупости пишеш, че не е реално просто.
  • #66
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не, просто съм правил мониторинг а ти май само си чувал думата. Учил съм 5 години в университета Социология. Ти това, което някъде си чул недочул и недоразбрал, аз съм го правил много пъти. За това и те поправих. А ти изписа 20 коментара да ми доказваш как използваш думи, чийто смисъл и значение изобщо не са ти понятни.
  • #65
    7 rate up comment 9 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Стига с тия заучени текстове. Мониторингът извършва наблюдение и анализ, това цялото е проучване,както се изразяваш ти. Обаче си прекалено плиткоумен, като преписваш статии,да проумееш, че наблюдението не е седене и наблюдаване с очила или без очила на данни от проучване, а е самото проучване. Мониторингът е цялостният процес.
  • #64
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до Лексус ( преди 12 години )
    Мониторингът представлява наблюдение, анализ и оценка на дадено явление, събитие. Тоест монитуринга наблюдава и анализира данните. Ама от къде ги взема данните бе *** Лексус. Нали това ти обяснявам бе тъпчо. На база проучване. в случая, когато се прави допитване до хората се нарича социологическо проучване. Обяснявам ти като на първокласник. Правиш соц.проучване на улицата като спираш минувачи и им задаваш въпроси, след като получиш отговорите можеш да направиш мониторинг на база резултатите.
  • #63
    3 rate up comment 9 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Долното ми мнение е към Lo_Ridah
  • #62
    4 rate up comment 7 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Ето едно умерено мнение. Мисля, че бъркаш обаче ТДИ с JTD, защото JTD какво значи, търговска марка на ФИАТ ли е, регистрирана ли е? Когато си отговорим на тези въпроси, можем да я сравняваме с ТДИ, което буквално значи принцип на работа на двигателя, за това съдът не позволява това да е търговска марка. Все едно да регистрираш търговска марка "Бойлер за топла вода"